2011-2012, Doorbraak in onze lange weg | Deel 1

Boom van het leven

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4350
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Sensability

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Mayas en 2012

INLEIDING

Grijze muren, donkere ramen, het lijkt wel een sterfhuis. Levend begraven, met de strop om mijn nek. Steeds benauwder krijg ik het. God allemachtig! Is dit het nou? Moet ik zo nog dertig jaar verder? Ik dacht het niet. Ik moet hier weg. Frisse lucht heb ik nodig. De zon wil ik zien. Ademruimte. Waar naartoe? In ieder geval weg van hier. Alles beter dan dit.

 

Wie zijn wij? Waar komen wij vandaan? Waar gaan wij heen? Wat is de betekenis van dit alles? Het zijn telkens weer dezelfde vragen die in mij opkomen als ik aan het schrijven sla. Dit worden dan ook niet voor niets de grote vragen van het leven genoemd, die sinds mensenheugenis worden gesteld. De mens breekt zich, zolang hij bestaat, het hoofd over het raadsel van het leven. Velen van ons willen weten wat wij hier doen en wat de zin van dit alles is. Daar ben ik er één van. Dat zal duidelijk zijn.

Sinds mijn 40e ben ik actief op zoek naar de zin van het leven en naar onze herkomst en bestemming. Daarvoor was ik daar niet bewust mee bezig. Toen leefde ik mijn leven grotendeels onbewust. Net zoals veel mensen dat doen. Maar ik was niet echt blij. Nee, ik vond er eigenlijk niet veel aan, aan dat leven. Ik vermaakte me wel met allerlei bezigheden en ik kon me goed staande houden in de rat race die wij mensen met zijn allen lopen. Ik deed het goed op school, ging naar de universiteit waar ik naast een met veel bier gezegend studentenleven zelfs in twee studies mijn doctoraal heb gehaald, en rolde daarna automatisch in de illustere wereld van het bedrijfsleven. Daarin maakte ik nog een aardige carrière ook en had ik na vijf jaar mijn eerste leidinggevende functie. Toen kon ik baasje spelen. Iets wat ik in eerste instantie best leuk vond, maar al snel niet meer. De wanhoop groeide. Ik kwijnde binnenin weg. Aan de buitenkant was niet zoveel te merken. Ik kon de schijn vrij goed ophouden. Maar binnenin smeulde onrust die zich steeds meer naar de oppervlakte drong.

Met als gevolg een burn out op mijn 40e. Een gebeurtenis waarover ik in mijn eerdere boeken1 al geschreven heb en die een blessing in disguise bleek te zijn. Ik werd erdoor gedwongen om naar binnen te kijken. Het naar buiten kijken had mij niet gebracht waar ik zijn wilde. Maar waar wilde ik dan zijn? Daar had ik geen idee van op dat moment. Niet zo fijn, kan ik je vertellen.

Dus: wat doen wij hier in Godsnaam? That’s the question, beste mensen. Voor mij althans. De beantwoording van deze vraag is mijn queeste. Daar loop ik voor warm. Mocht het jou ook interesseren, dan zou ik zeggen: lees vooral verder. Want ik meen zeer interessante antwoorden gevonden te hebben.

Wij hebben met zijn allen al een zeer lange weg achter de rug. Veel langer dan de meesten van ons zich beseffen. En wij zitten middenin een spannende doorbraak in deze weg. 2011 en 2012 zijn de jaren waarop we gewacht hebben. Wij hebben nu een riante mogelijkheid om een grote sprong voorwaarts te maken in de ontwikkeling van ons bewustzijn.

Wil je daar meer over weten? Lees dan verder en dompel je onder in de lange weg van onze evolutie en kijk mee vooruit naar de apotheose die voor ons allen nu snel nadert.

 

1. DE NOODZAKELIJKHEID VAN HET LEVEN

BC: ‘IN DEN BEGINNE’

Er wordt geschud. De levensboom doet zijn werk. De beweging moet versneld worden. De monade explodeert. In talloze fragmenten. Chaos, vuur en uitdijing. Een onkenbare periode lang. Eerst de afdaling naar verdichting. Opdoen van ervaringen. Bewustwording. Ontdekking van leven. Overgaan van vormen in andere vormen. Talloze vormen. Van uiterste fijnstoffelijkheid naar uiterste grofstoffelijkheid en vice versa. Atoomsoorten die elkaar opvolgen. Van hoge trilling naar steeds lagere en daarna weer terug. Manifestatie van bewustzijn, via de processen van involvatie, evolvatie, involutie, evolutie en expansie. De monade activeert zijn potentiële bewustzijn. Op zoek naar alomvattende en almachtige alwetendheid. Van onbewustzijn naar kosmisch bewustzijn. Een uiterst lange weg. Onkenbaar en onvoorstelbaar. En op enig moment zijn wij daar. De mens. Aangeland in het proces van evolutie. Al sinds mensenheugenis. De involvatie, evolvatie en involutie al lang achter de rug. De expansie nog te ontdekken. Eenzaam en alleen ronddolend. Afgescheiden. Zoekend naar de zin van dit alles. Verlangend naar huis. Naar de bron. Naar waar het fijn was. Niet wetend waarom dit is. Waarom wij zijn. Waarvandaan wij komen. Waarheen wij gaan.

 

Het leven wordt voortgestuwd door de kosmische levensboom (de ‘Tree of Life’) die zijn energiepulsen steeds sneller over ons uitstort. Sinds 5 januari 1999 is de achtste energiegolf (of onderwereld) van de Maya-kalender begonnen en is het tempo van de ontwikkeling van het bewustzijn wederom met een factor 20 versneld. In dertien elkaar opvolgende ‘dagen’ en ‘nachten’ van slecht 360 etmalen dalen de kosmische energiepulsen sindsdien op ons neer. Wij worden hierdoor gedwongen om steeds sneller te bewegen. Terwijl wij eigenlijk rust willen. We willen met rust gelaten worden en zo weinig mogelijk bewegen. Maar daar gaat de kosmos niet mee akkoord. De levensboom, de centrale as in ons universum2, of de ‘Goddelijke aandrijfmotor’, stuwt ons voort. Die heeft maar één doel: scheppen en creëren. En wij zijn diens afsplitsingen, vonken, die mee moeten in dat ene doel. Dit is een noodzakelijkheid. De noodzakelijkheid van beweging en van het leven. Daarom incarneren onze zielen telkens weer. Of wij nu willen of niet. Wij hebben geen keuze. Wij moeten bewegen. En in onze fase van bewustzijn is de aarde met zijn driedimensionale fysieke leven voor ons nog altijd de beste plek om de meeste beweging door te maken en te realiseren.

In deze zin kiezen wij er dus niet bewust voor om geboren te worden. Nee zeg! Dan zouden we het wel uit ons hoofd laten. Waarom zouden we in Godsnaam de heerlijke lichtheid van ons ware thuis verlaten om af te dalen in de grove werkelijkheid van het aardse leven? Geen zinnig mens zou daar toch uit vrije wil aan beginnen? Of wel soms? Ik niet in ieder geval. Ik zou kiezen voor een prettigere plek. Maar dat laat de levensboom niet toe. Ik heb mijn bewustzijn daar nog niet ver genoeg voor ontwikkeld. Net zoals jij trouwens, beste lezer. Anders zou je hier niet zijn en dit boek niet kunnen lezen. Je zou het ook niet hoeven te lezen, want je zou al lang weten wat hier in staat. En nog veel meer dan dat. Wij zijn samen één en zitten in hetzelfde schuitje. Hier op aarde, in de stoffelijke fysieke materie, voort ploeterend in vermeende afgescheidenheid, ons door God en alleman verlaten voelend, niet wetend wat wij hier doen en waar wij naar op weg zijn. Waarom is de levensboom zo wreed en dompelt hij ons telkens onder in onwetendheid? Waarom laat hij ons zo lijden?

Daarom! Dat is een noodzakelijkheid beste mensen. Het leven, of het bewustzijn, schrijdt onophoudelijk voort, is altijd in beweging. Dit is een onlosmakelijk basisbeginsel van de werkelijkheid. Alles is altijd in beweging. En wat is dat alles dan? Dat is bewustzijn, oftewel het leven. Deze twee termen staan voor hetzelfde en worden hierna door elkaar heen gebruikt. Leven IS, leven kan niet niet zijn. Bewustzijn is altijd in beweging. De betekenis van het leven is de ontwikkeling van bewustzijn. Daarom leven wij!

Om zich te kunnen ontwikkelen heeft bewustzijn een vehikel, een voertuig, of een vorm nodig. De verzamelnaam aller vormen wordt materie genoemd. Alleen in een materiële vorm kan bewustzijn zich ontwikkelen. En onze fysieke lichamen zijn zo’n materiële vorm. In onze essentie zijn wij bewustzijn en ons lichaam is slechts een tijdelijke vorm waarin wij ons bewustzijn ontwikkelen. En het hoort bij onze huidige staat van zijn als mens dat wij momenteel een individueel bewustzijn hebben dat is afgescheiden van andere bewustzijnsvormen. Onze afgescheidenheid is een noodzakelijke fase in de ontwikkeling van het bewustzijn.

Wordt vervolgd

Eric Huysmans

Ik geef een lezing over onze lange evolutieweg en de betekenis van de Maya-kalender einddatum daarin op vrijdag 27 januari 2012 in Breda. Zie www.sensability. Aanmelden uiterlijk 13 januari via [email protected]

 

NOTEN

1 ‘Stairway to Heaven’ en ‘Licht op Bewustzijn’.

Zie o.a. ‘The purposeful Universe’ van Carl Johan Calleman en hoofdstuk 7 van ‘Licht op Bewustzijn’ van Eric Huysmans.


Geplaatst door Eric Huysmans

Eric Huysmans

Na twee studies –  economische geografie en bedrijfskunde – en een 15-jarige carrière in het bedrijfsleven, o.a. als marketingadviseur en bankdirecteur werd het mij in 1999 duidelijk dat ik mijn geluk niet zou vinden in een managersfunctie in loondienstverband...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Eric HuysmansLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

There are many aspects to success; material wealth is only one component. ...But success also includes good health, energy and enthusiasm for life, fulfilling relationships, creative freedom, emotional and psychological stability, a sense of well-being, and peace of mind.

Deepak ChopraBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.