Een Reading: Jouw Ziel heeft een boodschap voor je

Timeless Bliss Timeless

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:14893
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Gerry Damen

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, (Grens)wetenschap, Inspiratie, Genezing, Therapieën

(Gerry Damen) Een van de belangrijkste onderdelen van mijn beroep is het geven van readingen. Inmiddels is deze term door onder meer de tv-programma's van Derek Ogilvie behoorlijk ingeburgerd geraakt, dus de meeste mensen hebben wel een vaag idee over wat een reading nu is. Maar wat is een reading nu precies? Bij een reading krijg je informatie over jezelf of over een ander die degene die de reading geeft niet kan weten. Een reading waarin contact met overledenen gelegd wordt zoals Ogilvie die geeft, is vooral bedoeld als steun voor de achterblijvers, en kan een grote hulp zijn in het rouwproces. In dergelijke readingen zijn controleerbare feiten cruciaal. Want die leveren het bewijs dat het leven na de dood verder gaat en overledenen ons net zomin vergeten als wij hen.

Er is ook een ander soort reading: De reading vanuit contact met de Ziel. Die is niet gericht op bewijs, maar is bedoeld om mensen verder te helpen in hun huidige leven. Het doel van een dergelijke reading is om iemand te helpen de volgende stap in zijn of haar ontwikkeling te maken. Omdat je als reader je richt op de Ziel, of het Wezen van de readee krijg je de informatie die op dat moment voor de readee van belang is. Dat is heel zelden feitelijke informatie in de zin van 'je bent de derde uit een gezien van vier kinderen,' of 'je hebt vorig jaar een bootreis gemaakt.' Dat zijn leuke dingen om te bewijzen dat de reader iets kan, maar als readee heb je niet zoveel aan.

Bewijs dat iemand echt weet waar ze over praat heeft veel meer nut als dat bewijs je tegelijkertijd verder helpt. Het gaat erom dat jij als readee jezelf wezenlijk herkent in het verhaal van de reader. Als dat gebeurt, die wezenlijke aanraking, is een reading veel meer dan het zeggen van woorden. Dan kan iemand bewogen worden door wat je als reader vertelt. En dat is geen metafoor: iemands energie wordt letterlijk in beweging gezet. Blokkades kunnen loskomen en healing in gang gezet.

Als er in een dergelijke reading feitelijke informatie gegeven wordt, is dat omdat die samenhangt met emoties of overtuigingen waar iemand mee in de knoop zit. Je kunt dan denken aan 'Je ouders hadden een erg slecht huwelijk en er was vaak ruzie.' Meestal krijg je als reader dan ook de diepere informatie: wat was het effect hiervan geweest op de readee? Wat is de readee gaan geloven over zichzelf of de wereld? Welke belemmerende overtuigingen heeft de readee ontwikkeld? En hoe beïnvloeden die het leven van de readee op dit moment?

Omdat een dergelijke reading een duidelijk focus heeft, is de informatie die er komt samenhangend en diepgaand. Een goede reading geeft inzicht, maar werkt niet alleen op het mentale. Door de woordkeuze en de energie wordt juist de emotionele laag geraakt.. En omdat een reading je in beweging brengt, werkt een reading langere tijd door.

Het soort vragen waarmee mensen komen? Vaak psychische problemen, vragen over gezondheid, werk of relaties. Ze zitten ergens vast, komen er niet uit. Soms hebben ze al heel wat therapie gehad op een thema. Regelmatig hebben ze al heel wat inzicht, maar is het nog nooit gelukt om de emotionele blokkades aan te raken. Bij een reading lukt dat dan juist vaak wel, omdat de Ziel of soms spirituele helpers als gidsen of krachtdieren de reader informatie geven over wat er nodig is daarvoor. De informatie die een reading geeft kan wisselen van nieuwe inzichten, tot informatie die je eigenlijk al wist, maar die je nu die van buiten komt eindelijk durft te geloven.

Er zijn twee dingen die belangrijk zijn. Ten eerste, een reader doet haar uiterste best om een zo goed mogelijke kwaliteit te geven. Maar we blijven mensen, en mensen kunnen fouten maken. Hoewel een goede reader achter elk woord dat ze zegt staat, is het daarom toch essentieel om als readee op te blijven letten: Herken je jezelf in wat er gezegd wordt? Raakt het je echt, of eigenlijk toch niet, maar durf je daar niet op af te gaan? De bedoeling van een reading is dat zij je helpt om bij jezelf en in je kracht te komen en je eigen autoriteit te worden. Niet om te klakkeloos te geloven wat iemand zegt. Want de wezenlijke deskundige over jou ben jij.

En misschien het allerbelangrijkste: een reading kan diep inwerken en doorwerken. Je ziel heeft de gelegenheid gegrepen om met je in gesprek te gaan. Je bent wijzer geworden en wezenlijk aangeraakt. Maar wat de Ziel niet kan, is hier op aarde handelen met de nieuwe inzichten die je aangereikt hebt gekregen. De enige die dat kan ben jij zelf. Durf je het aan?  


Geplaatst door Gerry Damen

Gerry Damen

Mijn naam is Gerry Damen en ik ben de vrouw achter praktijk Hagetessa. Wat voor mij belangrijk is, is dat Spirit op Aarde hoort. Of anders gezegd, we zijn allemaal spirituele wezens. En wij niet alleen, we leven in een wereld vol bezieling, als we er maar voor open staan...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Gerry DamenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het is moeilijk bescheiden te zijn als je zo groot bent als ik.

Muhammad Ali, Amerikaans bokserBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.