Het begin van de negende onderwereld in de Maya-kalender

Negende golf

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6572
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Sensability

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Mayas en 2012

(Sensability) In mijn vorige artikel ‘De laatste twintigvoudige versnelling in de Maya-kalender’ heb ik het tijdsplan voor de evolutie van het bewustzijn beschreven dat is terug te vinden in de Mayakalender.

Inmiddels is de laatste cyclus (of onderwereld) van dit tijdsplan gestart op 9 maart
2011. In deze onderwereld moet het eenheidsbewustzijn tot ontplooiing gaan komen. Zoals verwacht is de start van de nieuwe onderwereld, waarin het ontwikkelingstempo van het bewustzijn opnieuw een twintigvoudige versnelling onderging, niet ongemerkt voorbij gegaan. De wereld is in rep en roer op allerlei fronten en dit zal nog wel even doorgaan. Op zijn minst tot aan de einddatum van de Maya-kalender: 28 oktober 2011. Dit artikel volgt het verloop van de eerste weken van de negende onderwereld en blikt kort vooruit op de komende periode.

Het tijdschema van de negende onderwereld

De negende en laatste onderwereld in de Maya-kalender beslaat een periode van slechts 234 etmalen, te verdelen in 13 periodes (door de Maya’s ‘hemelen’ of ‘dagen’ en ‘nachten’ genoemd) van 18 etmalen. Het in de Maya-kalender centrale getal 9¹ komt hierin zeer tastbaar tot uiting, omdat de 18 daagse cyclus, door de Maya’s uaxaclahunkin (letterlijk ’18 dagen’) genoemd, opgedeeld kan worden in twee helften van 9 dagen: de zogenaamde 9 dagen telling.

Lees de rest van dit artikel in onderstaande PDF-document...

Bron:

www.sensability.nl


Gekoppelde documenten

Geplaatst door Eric Huysmans

Eric Huysmans

Na twee studies –  economische geografie en bedrijfskunde – en een 15-jarige carrière in het bedrijfsleven, o.a. als marketingadviseur en bankdirecteur werd het mij in 1999 duidelijk dat ik mijn geluk niet zou vinden in een managersfunctie in loondienstverband...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Eric HuysmansLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

All man's miseries derive from not being able to sit quietly in a room alone.

-- Blaise PascalBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.