Vergeet Sophia de robot: Russisch bedrijf start serieproductie van mensachtige robots die op jou kunnen lijken

Probobot.ai

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3039
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, (Verborgen) nieuws, Technologie

(Earth Matters) Een Russische startup heeft de serieproductie van unieke, levensechte robots gelanceerd die er niet alleen uitzien zoals jij wilt en gezichtsuitdrukkingen nabootsen, maar ook voor jou kunnen werken.

Promobot, gevestigd in de Russische stad Perm, zegt dat zijn humanoïde bots, Android Robo-C genaamd, mensen op kantoor en zelfs thuis kunnen vervangen. Volgens de maker kan de Android vragen van mensen in winkelcentra en musea beantwoorden, beheerder of kantoormedewerker zijn en bezoekers begroeten en met hen communiceren. Hij of zij werkt echter niet veel langer dan een mens, de batterij gaat nameljik maar acht uur mee voordat hij opnieuw moet worden opgeladen.

“Dit is de eerste humanoïde android ter wereld die niet alleen het menselijke uiterlijk nabootst, maar ook in bedrijfsprocessen kan integreren. We hebben al een prototype gemaakt en nu zullen we een serie uitbrengen, ”vertelde mede-oprichter en ontwikkelingsdirecteur van het robotproducerende bedrijf, Oleg Kivokurtsev, aan TASS.

Wat thuisgebruik betreft, kan de robot dienen als een nogal vreemde "decoratie" die op iedereen kan lijken die je wilt. De Android kan dankzij de meer dan 100.000 spraakmodules in het AI-systeem met je praten en 600 verschillende gezichtsuitdrukkingen laten zien.

De startup is van plan om 10 "begeleidende robots" per maand te maken, voegde Kivokurtsev eraan toe. Hoewel iedereen een robot kan bestellen, is het niet duidelijk hoeveel de robot kost (de autonome Promobot V2 voor bedrijftaken die wel op een robot lijkt kost $ 19.995.

Promobot heeft al tientallen pratende robots verkocht in Rusland en daarbuiten. De robots werken in 35 landen als administrators, promotors, consultants, gidsen en conciërges, die menselijke werknemers vervangen of ondersteunen. De robotfabrikant is van plan om tegen 2024 tot duizend servicerobots in verschillende Europese landen in te zetten.

Een prototype van robot met menselijk uiterlijk © promo-bot.ai

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Председатель совета директоров #Promobot @uzalex84 и... @uzalex84. «Промобот» ломает барьеры взаимодействия человека с роботом. Это концепт нашего нового продукта — робота-компаньона. Мы разрабатывали его последние полтора года, его видели лишь несколько сотрудников компании и Дмитрий Медведев. Робот повторяет внешность человека, кожу, мимику, волосы на голове и даже щетину. Робот будет готов примерно через 18 месяцев. А пока — похож на оригинал?

Een bericht gedeeld door Promobot LLC (@rupromobot) op16 Apr 2019 om 9:10 (PDT)

Meer info: promo-bot.ai

Bron: Earth Matters


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Iedereen zou zorgvuldig moeten kijken naar welke weg zijn hart trekt, en die weg vervolgens kiezen met al zijn kracht.

Chinees gezegdeBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.