Talent | Benut je jouw talent in 2018?

Chris Soels, Gail’s Company

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3897
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Gail’s Company

Gekoppelde categorieen
Earth Company, Mind control, Bewustzijn

(Gail’s Company) Kijk jij om naar het afgelopen jaar en denk je na over wat geweest is? Of ben jij degene die vooruit kijkt omdat je leeft in het hier en nu. De toekomst ligt voor je, dus waarom omkijken? Verschillende manieren die allebei eenzelfde doel voor ogen hebben. De wens om te leren, te groeien en je te ontwikkelen. De manier waarop dat voor jou normaal is, sluit aan bij jouw specifieke talenten.

Advertorial

Mode woord
Talent. Het lijkt wel een mode woord. De recruiters van gisteren zijn de talentmanagers van nu. In onze taal is er echter altijd al sprake geweest van talent. Met welke talenten ben je in de wieg gelegd? Woekeren met je talenten. Een getalenteerd iemand … we kennen ze allemaal. Iedereen heeft talent maar welke talenten bepalen nu wie jij bent? Zou het niet handig zijn als er een manier is om je talenten zichtbaar te maken? En als je dat weet, op welke manier zou dat kunnen bijdragen aan studiekeuzes of loopbaankeuzes? Zou het je kunnen helpen om antwoord te krijgen op de vragen die je nu bezighouden?

Universele drijfveer
Door de eeuwen heen zijn mensen geïnteresseerd geweest om zichzelf of elkaar beter te leren kennen. Mensen zijn erop gericht om samen iets tot stand te brengen. Kijk maar naar de manier waarop er gestraft wordt in onze samenleving: door buitensluiting. Samen dingen doen is een universele drijfveer. Samen kunnen we meer dan alleen. Het is ook de kunst om elkaar daarin te kunnen begrijpen. Voor velen van ons gaat dat niet vanzelf. Als we op elkaar lijken, lukt het nog wel. Maar als iemand totaal anders denkt en werkt dan wij zelf dan wordt het ineens lastig. Inzicht in veschillende karakteristieken van mensen kan dan helpen om bruggen te slaan.

Temperament of talent?
Het was Hippocrates die zich rond 400 voor Chr zich al bezighield met zogenaamde temperamenten van mensen. Als arts relateerde hij de vier temperamenten aan lichaamsvloeistoffen, karaktereigenschappen en gedrag. Hij onderscheidde vier fundamentele persoonlijkheidstypen. Enthousiast, actief en sociaal werd geassocieerd met bloed en noemde hij daarom Sanguin. Kortaangebonden, snel of kritisch noemde hij Choleric naar de lichaamsvloeistof gal. Analytisch, wijs en rustig noemde hij melancholisch. En als laatste flegmatisch welke door hem beschreven werd als ontspannen en vredig. De typologieën geven een richting aan. Mensen herkennen zich meestal in een combinatie van de temperamenten waarvan één of twee er bovenuit steken.1


Gedrag
Temperamenten komen tot uitdrukking in iemand’s talenten en worden zichtbaar in het gedrag. Op basis daarvan zijn we op zoek naar een omgeving waarin we onze talenten kunnen ontwikkelen. Zo kiezen we voor een bepaalde studierichting of voor een bepaalde werkomgeving waarbinnen wij onbewust onze talenten voeden. Hoe meer we kunnen werken vanuit ons natuurlijk talent, hoe vitaler we ons voelen en hoe meer plezier we beleven in wat we doen. Werken met je talenten levert je energie op. Het komt tot uitdrukking in de passie en het enthousiasme waarmee je bezig bent met die dingen die er voor jou toe doen.


Kwaliteiten dragen bij aan succes
De afgelopen jaren heeft er een kentering plaatsgevonden in ons onderwijssysteem. Vanuit de ambitie om alle talenten tot hun recht te laten komen zijn er uitstroomkwalificaties geformuleerd die zodanig zijn opgesteld dat iedereen nu alles moet kunnen om een diploma te halen. De meest flexibele beheerst het systeem. Hoe meer je in staat bent om je als een generalist van alles een beetje te kunnen, hoe beter je het doet in het schoolsysteem. Hoewel generalisme op zich ook een talent is, worden specifieke talenten, specialisten, hierin te kort gedaan. Iemand die goed kan analyseren en oplossingen bedenken behoeft nog niet goed te zijn in het presenteren en verkopen van het onderzoek. Dat zijn totaal andere kwaliteiten. In een complementair team kunnen mensen bijdragen aan het gewenste resultaat vanuit hun eigen specifieke talent.

Talentscan
Wat is jouw bijdrage in 2018? Op welke manier woeker jij met je talenten? Weet je wat jouw specifieke talenten zijn en waar ze tot hun recht komen? Misschien is dit voor jou een goed moment voor de talentscan. Welke vraag heb je als het gaat om jouw talent? Stuur een e-mail naar [email protected] en stel je vraag. Wij sturen je vervolgens een uitnodiging om de talentscan te doen. Je ontvangt een persoonlijk verslag met antwoord op je vraag!

 

Bron:  Gail’s Company


Geplaatst door Advertenties

Advertenties

Waarom adverteren op Earth Matters?
Bij Earth Matters adverteren is: “adverteren vóór de doelgroep dóór de doelgroep”. Uw klanten en onze bezoekers zijn namelijk één en dezelfde...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van AdvertentiesLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be successful.

Herman CainBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.