Maak de reis naar binnen

MIR Methode

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:2118
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:MIR Methode

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn

(MIR Methode) Herken je dit? Je gaat liever niet op reis, of als je een nachtje weg bent, lig je ‘s nachts te woelen in dat onbekende bed en ben je blij om weer naar huis te kunnen. Je lievelingsknop op je navigatie is : ‘Naar huis rijden.’ Allemaal signalen dat je waarschijnlijk last hebt van heimwee.

Sommige mensen hebben heimwee naar vroeger: toen was alles fijner, rustiger, normaler. Sommige mensen voelen zich niet thuis op aarde en verlangen naar hun thuis, ver weg van de aarde.

Kun je heimwee overwinnen?
Veel mensen die last hebben van heimwee hebben er mee leren leven. Ze gaan er vanuit dat het ‘bij hen hoort’ en dat het niet te veranderen is. Het leuke is nu dat er wel iets aan te doen is, als je wilt.
Met de MIR-Methode wordt stukje bij beetje gewerkt aan je innerlijke vrede, maar ook aan je innerlijke kracht. Dat betekent dat onzekerheid afneemt, je zelfvertrouwen groeit en dat je steeds beter voor jezelf durft op te komen.

Met welke van de 9 stappen pak je de heimwee aan?
Bij stap 1 ‘Zuurgraad optimaliseren’ en stap 2 ‘Detox alle toxische belasting’ doe je voorwerk voor de andere stappen, het ontgiften en schoon maken van je lichaam. Dat heeft nog niet direct iets met heimwee te maken.

Bij stap 3 ‘Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen’ maak je je los van de invloed van je vader en moeder. Word je even bewust hoe zij omgingen met reizen, met nieuwe situaties, met het omgaan met nieuwe mensen. Alles wat jou daarin nu belemmert, ga je loskoppelen.

Stap 4 ‘Meridianen zuiveren’. Als het gaat om angsten, met name voor het onbekende, kent de Chinese geneeskunst dat vooral toe aan de dikke darmmeridiaan en angst en onveilig voelen hoort bij de niermeridiaan. Door stap 4 te aaien, haal je laagje voor laagje die emoties van die meridianen weg, waardoor deze emoties langzaamaan minder gaan worden.

Stap 5 ‘Alle tekorten aanvullen’ zorgt ervoor dat voedingsstoffen aangevuld worden. Tekorten aan vitamines of mineralen kunnen er letterlijk voor zorgen dat je je minder sterk voelt of sneller onzeker.

Stap 6 ‘Hormoonstelsel in evenwicht brengen’ is vooral voor heimwee gericht op de schildklier. Wanneer die in onbalans is, voelen mensen sneller gevoelens van onzekerheid en nervositeit. Hetzelfde geldt voor onbalans in de hypofyse, waardoor met name vrouwen gevoeliger zijn voor onverwachte gebeurtenissen. Dit is extra sterk vlak voor de menstruatie.

Stap 7 ‘Basisbehoeften aanvullen’ is eigenlijk de belangrijkste stap om heimwee aan te pakken. Daar waar je weer Veiligheid, Zekerheid en Vertrouwen weet aan te vullen, zul je van binnen sterker worden.

Stap 8. ‘Chakra’s en aura optimaliseren’ helpt bij heimwee, met name vanwege chakra 1. Deze chakra is heel bepalend om je welkom te voelen op aarde. Mensen die niet goed in hun lichaam zitten, hebben vaak een verstoorde chakra 1. Dit kan al bij de bevalling ontstaan.

Stap 9. ‘Missie verduidelijken’ werkt indirect mee aan het overwinnen van heimwee.

Innerlijke veiligheid
Het leuke is dat de MIR-Methode er dus voor zorgt dat je je van binnen steeds veiliger gaat voelen en dat je ontdekt: wat anderen ook tegen mij zeggen, het raakt me niet meer zo hard als vroeger! Je gaat merken dat je meer durft, je vrijer voelt en weer nieuwe stappen gaat zetten.

Welkom op aarde
Kortom, wanneer je je veiliger in jezelf gaat voelen, voel je je overal veilig. Het maakt dan niet meer uit waar je bent en met wie je bent. Je bent veilig in jezelf en voelt je sterk genoeg om in welke situatie dan ook voor jezelf te zorgen, jezelf te beschermen of om hulp te vragen. Degenen die weg wilden van de aarde, zullen gaan zien en merken dat de aarde best leuke kanten heeft en dat het de moeite is om te blijven!

Ik wens je bevrijding van je heimwee en dat het mogelijk voor je wordt nieuwe gebieden te verkennen, zowel in als buiten jezelf!

Veel geluk! Mireille Mettes

Heb jij ook last van heimwee? Wil je vooral thuis zijn of liever helemaal niet hier zijn? Laat het me weten. Dankjewel!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Bron: MIR Methode


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wanneer je niets vraagt van de wereld, of van God, wanneer je niets wilt, niets zoekt, niets verwacht, dan zal de opperste toestand van geluk ongenodigd en onverwachts over je komen.

Sri Nisargadatta Maharaj, Indiaas Advaita-leraarBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.