Wat je zegt wil je zelf

Wat je zegt wil je zelf

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4057
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:MIR Methode

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Persoonlijke ontwikkeling, Gezondheid

(MIR Methode) Diep van binnen weten we precies wat we willen. We weten precies wat we fijn vinden en wat we willen doen. We weten wat goed voor ons is en wat niet. We weten welke mensen goed voor ons zijn en welke niet; welke adviezen we zouden moeten opvolgen en welke niet. We weten wat ons lichaam nodig heeft en wat niet. We weten hoe we aangeraakt willen worden en hoe niet. Het enige wat we hoeven te doen, is dat ‘weten’ serieus te nemen. Dat ‘weten’ bevindt zich in ons hart, wat volgens de Chinezen ons echte brein is. Even stil zijn, contact maken met ons ‘weten’ en luisteren: ‘Hartje, wat wil je me vertellen?’ en dan luisteren… ssssh…

Spiegelen: wat je zegt, wil je zelf
Het grappige is altijd dat wat je anderen adviseert, precies datgene is wat je zelf het liefste zou willen doen. “Neem eens wat minder hooi op je vork.” “Vraag dan toch eens of iemand je wil helpen.” “Je moet niet zoveel nadenken, maar gewoon doen.” Ik zei in mijn praktijk vaak tegen mijn cliënten: “Je moet doen wat je hart je ingeeft!” en pas later zag ik dat ik het ook tegen mezelf had!

En op het moment dat je gaat doen wat je hart je ingeeft, wordt alles makkelijk! Zo sloot ik mijn praktijk nadat de MIR-Methode klaar was. Het was een hele grote beslissing, maar omdat ik op dat moment mijn hart volgde, was het een hele kleine stap om te nemen!

Je hart volgen, vergt weinig moed
Op het moment dat je contact kunt maken met je diepste verlangen, kan je precies de juiste beslissingen nemen en hoef je er niet eens veel moed voor te verzamelen! Je hoeft het alleen maar te doen en daarna voet bij stuk te houden. Mensen gaan om je heen op en neer springen en van alles tegen je zeggen. Het enige wat jij hoeft te doen, is blijven staan en in jezelf herhalen wat je wilt.

Je hart en de MIR-Methode
De MIR-Methode zorgt ervoor dat je steeds beter naar je hart kunt luisteren, doordat het de ballast die op je hart zit, laagje voor laagje uitwist. Let op: je moet wel altijd alle 9 stappen doen!

Met stap 3 ‘Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen’ maak je je vrij van het voorbeeld dat je ouders je gaven en je maakt je los van de meningen en adviezen van andere mannen en vrouwen.

In stap 4 ‘Meridianen zuiveren’ pak je onder andere de hartmeridiaan aan. Deze meridiaan raakt, volgens de Chinese geneeskunst, geblokkeerd wanneer je gekwetst wordt, wanneer iemand op je hart trapt of wanneer je liefdesverdriet hebt. Doordat je de hartmeridiaan weer laat stromen, schud je deze oude pijnen af en kan je hart weer open staan, onbevreesd voor eventuele nieuwe kwetsuren.

In stap 8 ‘Chakra’s en aura optimaliseren’ kom je de hartchakra tegen. Deze chakra (energiewiel) kan verstoord zijn geraakt, op dezelfde manier als bij de hartmeridiaan. Het zijn vaak oude herinneringen waardoor je je hart niet helemaal meer durft te openen en waardoor je er niet meer naar durft te luisteren.

Je hart negeren, maakt je ziek
Niet naar je hart kunnen luisteren, is volgens mij een van de grotere oorzaken van depressie, burn-out, verslavingen, angsten, maagklachten en hartkwalen. Voor je gezondheid en welbevinden is je hart van groot belang en is het alleen maar fantastisch als je het weer vrij maakt!

Als je nu aan je hart vraagt: ‘Waar verlang je naar?’ wat komt er dan in je op? Laat het mij weten. Dankjewel!

Veel geluk en een vrij hart gewenst!

Mireille Mettes

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Bron: MIR Methode


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Je kunt niet spelen met het dier in je zonder het dier helemaal te worden, met de leugen niet spelen zonder het recht op de waarheid te verliezen, met de wreedheid niet spelen zonder de zachtheid van je gemoed kwijt te raken. Wie zijn tuin schoon wil houden reserveert geen grond voor onkruid.

Dag HammarskjöldBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.