De spirituele consequenties van alcoholconsumptie

Drunk on alcohol

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:8889
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:The Costa Rica News

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Persoonlijke ontwikkeling

(The Costa Rica News | Door Zarah Sita bewerkt en vertaald door Liza Nosy Sharp) Het wordt massaal legaal geproduceerd, door grote getale mensen wereldwijd gebruikt, het is een niet weg te denken component bij sociaal contact. Alcohol. Toch zijn de meeste mensen bij het gebruik van alcohol onwetend van de zeer gevaarlijke consequenties voor onze ziel. Vooral de ‘spirits’, de gedestileerde dranken, zoals rum, wodka, cognac en whiskey. Waarom heten deze eigenlijk spirits?

Om te beginnen de etymologie van het woord alcohol, waar het van afgeleid is, de wortel dus van het woord. Het woord alcohol komt van het Arabische ‘al-kuhl’ wat betekent ‘lichaam etende spirit’, en heeft het Engelse woord ghoul in zich, wat staat voor griezel, grafschender, slechte spirit of geest. In de folklore van het Midden Oosten, staat gouhl voor een kwade demon die menselijke lichamen steelt en eet. De woorden ‘alembic en ‘alcohol’, zijn beiden metaforen voor aqua vitae, of ‘life water’ en ‘spirit’, en zij verwijzen vaak naar een gedestilleerde vloeistof, verkregen door magische exploratie in de alchemie uit het Midden Oosten.

Volgens Jason Christoff, een succesvolle blogger over voeding en gezondheid; “In de alchemie wordt alcohol gebruikt om de ziels-essentie van een entiteit te extraheren. Vandaar ook het gebruik van alcohol, in het extraheren van essences uit planten voor essentiële oliën (de ziel van de plant dus), en bij het steriliseren van medische instrumenten. Bij het nuttigen van alcohol in het lichaam, onttrekt het als resultaat in een bepaalde mate de essentie van de ziel. Waardoor het lichaam meer vatbaar is voor zich in de buurt ophoudende entiteiten, welke meestal van lage frequenties zijn. Waarom denk je dat ze zulke gedistilleerde alcoholische dranken ‘spirits’ noemen?

Dit is de reden dat mensen die excessieve hoeveelheden alcohol consumeren vaak black outs hebben; zich niet meer herinneren wat er gebeurd is. Dit gebeurt wanneer onze ziel vertrekt omdat de leefcondities te vergiftigd en traumatisch zijn om te blijven. De ziel laat het lichaam achter en de donkere entiteit neemt het lichaam over voor een joyride in een genotzuchtige, negatieve en destructieve act. Onze lichamen zijn letterlijk voertuigen voor kwaadwillende spirits. Als er één vertrekt, kan een andere het weer overnemen. Het komt erop neer dat als iemand verslaafd is aan grote hoeveelheden alcohol of zichzelf op allerlei andere manieren vergiftigt, zijn lichaam vaak overgenomen wordt door entiteiten.” 

Er zijn vele fora te vinden waarin mensen beschrijven dat ze vermoeden of er zeker van zijn dat ze overgenomen waren door entiteiten tijdens dronkenschap, waarbij sommigen zich de creepy verandering herinnerden voor de blackout. De vreselijke dingen, die ze achteraf gedaan bleken te hebben. Ook beschrijvingen van hun geliefden of vrienden die hen zagen veranderen in zulke slechte en wrede personen, dat dit niet de persoon kon zijn die ze kennen.

“Iedere keer gebeurt het me weer, ik wil niet meer drinken. Maar na een aantal dagen komt ie altijd weer, hij klampt zich keihard vast aan mijn rug. Hij wil dat ik drink, hij wil zijn slechte dingen doen, met mijn lichaam. Ik kan me er niet aan onttrekken. Dus ik drink. Veel. Ik weet na afloop niets meer, maar ik voel hem weer vertrekken. Ik weet niet of ik dit ooit nog kan stoppen.” 

Ik werd me jaren geleden bewust van dit fenomeen toen ik een spiritueel visioen kreeg. In dit visioen werd ik getransporteerd als waarnemer boven een populaire bar-nachtclub. Boven de locatie bevonden zich een gevarieerd gezelschap van griezelig uitziende entiteiten. Binnen in de nachtclub waren mensen aan het drinken en aan het dansen. Ik zag bepaalde mensen zeer dronken worden. Ik zag hun zielen, onderwijl aangesloten door een dun koord, het lichaam verlaten. Ik begreep dat het voor de zielen ondragelijk werd in het lichaam te blijven. Ik zag de entiteiten het lichaam binnengaan of zich vastklampen aan de verlaten lichamen. Terwijl ze de lichamen overnamen, zag ik ze deze gebruiken in allerlei donkere handelingen en destructief gedrag zoals geweld, seksuele uitspattingen, verkrachting, enzovoorts.

Jaren later, las ik in een boek van spiritueel meester Paramahansa Yogananda, ’Mans eternal quest', precies datgene terug, wat ik in mijn visioen te zien had.

En ik herinnerde me weer dat ik dit veel vaker had gezien (vanaf kinds af aan kan ik energieën en spirituele manifestaties zien die anderen ontgaan). Dat mensen die grote hoeveelheden alcohol dronken te maken kregen met donkere entiteiten in hun buurt. Ook heb ik in de ogen van mensen gezien dat ze ‘bezeten’ waren met een duistere energie, die niet van henzelf was.

Hoe vaak heb je bij jezelf, of iemand die je kent, na veel alcohol te hebben gebruikt, gedrag gezien wat totaal niet past bij het normale gedrag? Misschien heb je de verandering van de stem ervaren, de omslag naar ruzie zoeken, promiscue, gewelddadig, of vernielzuchtig gedrag? Denk hier eens aan; is dit zo ingeburgerde, zo totaal geaccepteerde product de manifestatie van positiviteit, liefde en licht? Vertegenwoordigt drank en het bijbehorende gedrag, een pad van gezondheid, bewustzijn en groei?

Ook kwam een bepaalde les in een psychologiestudie weer bij me naar boven, dat er vooral in alcoholreclames, veel verborgen boodschappen zitten. Niet zichtbaar voor het bewuste maar zeker wel ons onbewuste beïnvloeden. De meeste van deze boodschappen zijn extreem seksueel, en werken in op de primaire natuur en lage driften van de mens. Waarom wil de marketing ons aansturen producten te gebruiken die zo veel schade aanrichten aan onze gezondheid en onze ziel?

Het is bij velen bekend dat alcohol het zenuwstelsel aantast, hersencellen doodt, toxisch is voor de lever en het immuunsysteem verzwakt. Het kan leiden tot ongewenste gewichtstoename, achteruitgang van intelligentie, en heeft negatieve effecten op de hormoonbalans en het libido. Alcohol tijdens de zwangerschap kan leiden tot aangeboren afwijkingen, en bij jongeren enorme schade aanrichten op het nog onvolgroeide brein. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gebroken gezinnen en verwoeste levens door drankverslaving. Denk je niet dat alcohol, zo massaal gepromoot en geaccepteerd, niet gewoon een sluwe manier is van de designers van de Matrix om mensen op een pad van apathie, dis-empowerment, verslaving en ziekte te helpen en te houden?

Als laatste wil ik nog even wat dieper op de geschiedenis van het woord alcohol ingaan; “Alcohol - (voor 1540 genoemd alcofol), fijn poeder verkregen door sublimatie, van Middeleeuws Latijn alcohol verpoederd erts van antimoon.” (Scheikundig element met symbool Sb en atoomnummer 51, een zilvergrijs metalloïde)

Van het Arabische woord al-kalul, kohl, het fijne metallic poeder gebruikt om de ogen donker te omlijnen, en van vlek, verf.

Ook in het oude Egypte omlijnden mannen en vrouwen, hun ogen met een dik zwart poeder: kohl, kajal, of mesdemet geheten. Zodat ze leken op de valkachtige god Horus met zijn zwarte amandelvormige ogen. Ze geloofden dat ze zo door hem beschermd werden tegen slechte entiteiten.

Paracelcus (1493-1541) gebruikte het woord alcohol om te refereren aan een fijn poeder en ook een vluchtige vloeistof. Rond 1670 werd het woord gebruikt in het Engels voor "elke gesublimeerde geëxtraheerde substantie, als de pure ziel of essentie van wat dan ook”.

“Een bedwelmend ingrediënt in sterke drank,” is voor het eerst geregistreerd in 1753, kort voor andere alcoholica of wijn, “welke werd uitgebreid tot het bedwelmende element in gefermenteerde likeuren en sterke dranken”. In de chemie rond 1850 strekte het woord zich uit tot de klasse van verbindingen met hetzelfde type.

Verder nog wat interessante feiten
Dr. Rachel Hajar, een vooraanstaand schrijfster en medisch adviseur, vond deze betekenissen in eeuwenoude Arabische mythologische teksten:

  1. Al kol - entiteit, of bovennatuurlijk schepsel dat verschillende gedaanten kan aannemen
  2. Al kol - elke drug of substantie dat het verstand ontneemt of bedwelmt
  3. Het woord alcohol is ook gelinkt aan de vaste ster in de astronomie bekend als Algol, ook bekend als “The demon’s head"
  4. Het Arabische woord voor alcohol (ethanol) is spirit of demon

Het is geen toeval dat alcohol gerelateerd is aan entiteiten. Er zit een diepe geschiedenis achter deze toxische substantie. Er zijn lagen van informatie verweven in onze cultuur en soms moeten we onder de oppervlakte van dingen kijken om de volle waarheid te vinden. Ik hoop je aan te moedigen om deze informatie hier gegeven dieper te beschouwen. Kijk naar de effecten van alcohol in je leven, je omgeving en op wereldschaal. Hoe meer mensen ontwaken en zoeken naar de waarheid en naar de bevrijding van mindcontrolagenda’s, hoe meer we positieve veranderingen kunnen bewerkstelligen. 

Bron materiaal: The Costa Rica News


Verslaving te lijf met de MIR methode (Engels): 


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

En in den beginne was alles nep en daaraan koppelde zich het woord, de vorm, het gebod en de zin.

Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.