Angst en onzekerheid, wat een rare emoties!

Angst en onzekerheid

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4031
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:MIR Methode

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Persoonlijke ontwikkeling, Therapieën

(MIR Methode | Mireille Mettes) Een van de meest gehoorde resultaten van de MIR-Methode is, dat mensen minder angst voelen en meer zelfvertrouwen krijgen! We kregen zelfs al meldingen dat fobieën verdwenen: angst voor spinnen, hoogtevrees of agorafobie (pleinvrees).

Angst en onzekerheid is eigenlijk een hele rare vorm van emotie, omdat het vaak gebaseerd is op iets wat niet reëel is, iets wat niet werkelijk een bedreiging vormt. Als je nu in een kooi met leeuwen zou staan, ja dán zou angst goed passen, maar het gekke is dat mensen vaak bang zijn voor dingen die er níet zijn!

Angst voor ongeluk, voor geld tekort, voor boze reacties, angst om fouten te maken, voor afwijzing van de buren, voor spreken voor een groep mensen. Dat zijn allemaal angsten voor situaties waarvan het nog maar de vraag is óf het gaat gebeuren! We spelen allemaal voor waarzeggers van doemscenario’s, alsof we al weten wat er gaat gebeuren en dat is eigenlijk complete onzin!

Waarom dan die angst?
Waarom zijn mensen dan vaak zo bang? Dat is de grote vraag! Een van de antwoorden daarop is dat angst een gevoel is van ons innerlijke kind. Het kind voelt zich niet sterk en wil beschermd worden. Het creëert dan bij voorbaat al angst, om te voorkomen dat je een stap gaat zetten richting die buren, of naar die groep mensen. Het is allemaal gebaseerd op ervaringen die je als kind hebt gehad. Kijk maar even terug:

  • Hoe werd jij op school behandeld als je een fout maakte?
  • Wat gebeurde er thuis als je per ongeluk iets stuk had gemaakt?
  • Hoe gingen leeftijdgenootjes met je om? Werd je uitgelachen?

Dit zijn maar een paar van de herinneringen die nodig zijn om nu als volwassene angst te voelen. Om die herinneringen uit te wissen, gebruik je de 9 stappen van de MIR-Methode. In alle stappen zitten elementen die jou helpen om je weer ‘schoon te maken’. Je poetst dan langzaam maar zeker, de zuurte van je jeugd weg, je laat de toxische woorden los, de akelige scheldwoorden, de afwijzing van je ouders, leerkrachten of leeftijdsgenootjes. Het mag allemaal wegvloeien en plaats maken voor jouw eigenliefde.

Liefde voor jezelf terugwinnen
De liefde voor jezelf, is je grootste goed. Niemand heeft het recht daarop te gaan staan om jou klein te maken. Toch is dat bij vrijwel iedereen gebeurd en gebeurt het nog altijd dagelijks bij vele kinderen. Je gebruikt de MIR-Methode om de liefde voor jezelf weer terug te winnen. Je gaat zien dat je fouten mag maken, dat je risico’s mag nemen, dat je niet bang hoeft te zijn voor de dag van morgen of de reacties van anderen.

Je blijft van binnen niet meer het kleine gekwetste kind, maar wordt van binnen volwassen en gaat ontdekken dat je in elke situatie wel een oplossing kan bedenken, of om hulp kunt vragen. Je gaat ontdekken dat je de moeite waard bent en dat je er niet alleen voor staat! Welkom, lieve innerlijke volwassene!

Ik wens je veel geluk en veel volwassen moed!

Hartelijke groetjes,

Mireille Mettes

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl  Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Bron: MIR Methode


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De grote gave van ons mensen is dat we empathisch kunnen zijn.

Meryl Streep, Amerikaans actriceBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.