HSP? Ga voor je dromen

Virginia Frances Sterret

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3380
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Gerry Damen

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Persoonlijke ontwikkeling, Therapieën

(Hagetessa | Gerry Damen) Een paar jaar geleden deed ik een reading voor iemand die niet gelukkig was in haar werk. Haar grote dilemma: het werk was onbevredigend want beneden haar capaciteiten. Maar de randvoorwaarden waren heel goed.  Een dilemma waar meer mensen met een gezin mee te maken hebben.
Want ziel mag dan snakken naar haar potentieel op aarde brengen, persoonlijkheid ziet de rekeningen elke maand binnenkomen, en dat de kleine weer nieuwe schoenen nodig heeft.
Ik ben van mezelf een enorme risicomijder. Niet in de laatste plaats omdat ik dat van huis uit heb meegekregen. Een eigen praktijk was weliswaar mijn droom, maar wel veilig naast een betaalde baan, want anders veel te onzeker. Een beetje erbij zeg maar.
Ik wist dat ik met mensen wilde werken, maar daar had ik niet de goede studie voor. Dus probeerde ik er bij in de buurt te komen. En elke keer ging het mis:

Tegenslagen of  verkapte kansen?

Kunst: Virginia Frances Sterret

  • Wisseling van beleid waardoor de plek op de afdeling waar ik zo graag heenwou en die al toegezegd was van het ene op het andere moment niet doorging.
  • Kiezen voor mijn andere liefde, schrijven, en wegbezuinigd worden.
  • Terug naar de mensen, woonbegeleider van ex-gedetineerden en daar volledig fysiek op stuklopen, gecombineerd met merken dat ik geen teamspeler ben als het team en ik het niet met elkaar eens zijn, plus dat onwilligen motiveren niet mijn sterkste kant is.
  • Intussen zo’n ratjetoe van een CV hebben dat die onveilige weg van voor mezelf werken ineens de beste en meest betrouwbare optie was geworden, mede omdat zwanger solliciteren ook geen succes was. Met andere woorden: ik had niks meer te verliezen. En toen pas durfde ik te springen.

Niet dat het toen allemaal van een leien dakje ging, want er zaten nog heel wat blokkades en belemmerende overtuigingen in de weg (bijvoorbeeld een enorme angst op zichtbaar zijn). Maar ik had wel het leukste werk van de wereld, en dat hielp en helpt me om door al die blokkades heen te gaan.
Was het eng? Doodeng. Maar al het andere was mislukt en mijn alternatief was een deeltijdbaantje op veel te laag niveau, als ik dat al krijgen kon. En ik wist uit eerdere ervaringen dat ik van verveling letterlijk ziek werd.
Stel dat mijn pogingen tot reguliere carrière gelukt waren, dan had ik hier nu niet dat blog zitten schrijven. En mezelf kennende, dan had ik allang met een burn out thuisgezeten.

Al mijn tegenslagen waren dus in werkelijkheid verkapte kansen om me op mijn ware pad te brengen. Ik had het mezelf veel makkelijker kunnen maken, door eerder naar mezelf te luisteren. Maar ja, dat zat er niet in. Dus terwijl ik aan de ene kant mijn eigen vastlopen creëerde, creëerde ik aan de andere kant mijn eigen uitweg. En leerzaam dat het allemaal was!

Een passend leven creëeren

Hoe meer ik aan blokkades opruim, hoe meer ik het leven kan creëeren dat voor mij klopt.
Als ik vroeger zo’n verhaal las, was mijn reactie altijd: ‘wat heerlijk voor je dat het jou gelukt is, maar hoe zit het met de mensen die het probeerden en bij wie het niet gelukt is?’ Ik kon me niet voorstellen dat mijn eigen overtuigingen zo’n invloed hadden dat ze de echte fysieke werkelijkheid vormden.

The Dream, Virginia Frances Sterret

  • Tot het me me maar niet lukte om een echte, goede baan te vinden ondanks mijn capaciteiten en ik bij een workshop erachter kwam dat ik een enorme blokkade op ontvangen van geld had en een diepe overtuiging m.b.t. Ascese. En daarna ineens in twee sollicitatieprocedures tegelijk zat en binne no time een goedbetalende baan.
  • Totdat ik nadat ik weggereorganiseerd was mijn verlanglijstje voor wat ik perse wilde in een baan het universum ingooide voor de grap en dat hele lijstje uitkwam, op een totaal onverwachte manier (alleen, ik had er de randvoorwaarden ingegooid, niet dat het werk zelf bij me moest passen, oeps).
  • Totdat het pas echt begon te lopen toen ik door een enorme blokkade op zichtbaarheid heenging.

En zo heb ik nog wat meer voorbeelden. Elke keer opnieuw kreeg ik bevestigd, dat mijn overtuigingen direct invoed hadden op mijn fysieke werkelijkheid. En hoe sterker de overtuiging, hoe groter de invloed. Dus als dat voor mij gold, waarom zou het dan niet voor anderen gelden?

En hoe zit het met jou? Leid jij het leven dat je wilt? Of zitten er in je nog onvervulde dromen of verlangens die je graag op aarde zou willen zetten? Wat houdt je tegen? En wil je het je tegen laten blijven houden? Laat het me weten hieronder.

Bron: Hagetessa


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Als we het durfden, als onze maatschappij werkelijk ballen had, dan zouden we de misstanden in deze maatschappij aanpakken.

Jerry Garcia, zanger Grateful DeadBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.