HSP en Jezelf Kleinhouden

Milo Winter kunst

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3962
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Gerry Damen

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Persoonlijke ontwikkeling, Therapieën

(Hagetessa | Gerry Damen) “Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? “

Marianne Williamson

Kunst: Milo Winter

Ben jij ook altijd zo goed geweest in jezelf kleinhouden?  Ik heb het jaren gedaan. Op onverwachte manieren en ik kom het nog steeds tegen. De redenen weet ik inmiddels wel. Ik ben op school heel erg gepest, wat mijn zelfvertrouwen natuurlijk geen goed deed, zekere niet als hsp’er. Het heeft me jaren gekost om dat terug te krijgen. Mijn ouders waren erg bang dat ik verwaand zou worden, dat uitte zich in het benadrukken over hoe gewoon ik was.  Ik kwam als twintiger dan ook op de energiewerkopleiding met een forse angst voor mijn eigen kracht.  Én met een groot verlangen om die vrij te krijgen.

“It is our light, not our darkness that most frightens us.”

Ik had niet zo’n goed idee over wat die kracht was, of hoe die eruitzag.  Ik voelde wel die opgesloten energie in mijn binnenste, maar daar durfde ik niet aan. Oefenen op elkaar liet me zien dat ik niet de enige was in het hebben van opgesloten energieën en in de angst om ze vrij te laten. Wat ik bij anderen zag, was dat juist die opgesloten stukken, waar de ander het meest bang voor was, keer op keer de mooiste en stralendste delen waren, die die persoon juist zouden brengen waar ze naar op zoek was.

Creativiteit, originaliteit, leiderschap, kracht, speelsheid, ik kwam het allemaal tegen, opgesloten en diep weggestopt.  Ook bij mezelf. Mijn dieptste, wezenlijkste delen zaten verstopt achter een dikke laag en het meest pijnlijke en trieste was dat al die prachtige delen gelabeld waren als fout, deugt niet, mag er niet zijn.

Ons licht maakt ons zo bang omdat we het hebben leren labelen als duisternis. Bijvoorbeeld omdat onze ouders er niet mee om konden gaan, er niet mee om wilden gaan, omdat het hen spiegelde en zij van hun ouders geleerd hadden dat die eigenschap verkeerd was. HSP is bij uitstek zo’n eigenschap die generaties lang al in het verdomhoekje zit. Of omdat we slechte ervaringen uit vorige levens hebben waarin ons licht laten zien bedreigend en soms zelfs dodelijk was. Niet opvallen en jezelf kleinhouden dus…

Ik herinner me de eerst les van de healingopleiding. We moesten een vrij eenvoudige oefening doen om onze healingenergie te reinigen. En ik was zo bang, zo bang. Ik durfde mijn voeten amper op de grond te houden en ik snapte helemaal niets van mezelf op dat moment. Tot ik ineens een intens beeld kreeg van mezelf op een schavot meet een strop om mijn nek. Gelukkig was ik op precies de juiste plek om die ervaring te healen. Ook bij cliënten heb ik door de jaren heen al allerlei verschillende dingen gezien met als gemeenschappelijke kern datt ze hun mooiste, diepste, wezenlijkste kanten als de meest gevaarlijke, foute of bedreigende zijn gaan zien. Maar op het moment dat iemand daaruit kan stappen, dan ontstaat een wezenlijke transformatie.

“Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you.”

Een van de sterkste, diep onbewuste redenen waarom ik me vasthield aan mijn kleinheid was om mijn ouders geen pijn te doen. In mijn Licht komen was, vond ik, eigenlijk tegen hun zeggen dat ze het fout gedaan hadden in hun opvoeding, en dat kon ik niet maken. Ook bij cliënten zie ik dit gebeuren. Het komt voort uit loyaliteit en liefde maar het gevolg is dat het patroon van jezelf kleinhouden zich voort blijft zetten. Iets dat ouders echt niet voor hun kinderen willen…

Foto: Sulamith Wulfing: Immortal Soul

Òf een andere om te blijven hangen in het kleinhouden, die ik ook bij mijn cliënten terugzie, wie was ik om vrij te zijn, terwijl mijn voorouders allemaal vastzaten. Alsof ik een lange neus tegen ze maakte, ze belachelijk maakte, omdat hun lijden onnodig was geweest als ze maar net als ik die stap uit de angst gezet hadden. Dat voelde zo als een trap nageven dat ik letterlijk mee bleef lijden. Wat zij niet vroegen en waar niemand bij gebaat was.

“We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.”

Wat heb jij nodig om jezelf kleinhouden los te laten en in je grootsheid te komen? Om te erkennen dat wat jij bijdraagt uniek is en dat niemand het op zo’n manier kan als jij, juist jij als hsp’er? Wat heb jij nodig om vrij te zijn om te stralen en echt te helpen om de wereld mooier te maken? Niet door offers en afzien, maar door je diepste verlangens te leven? Zodat jouw leven mooier en gelukkiger wordt en jij ook dat licht wordt dat anderen inspireert om mee te doen.
Reacties? Ik lees ze graag.

Meer over het leven van je Zielsmissie:
HSP en het Leven van je Zielsmissie
HSP”er Gá voor je dromen

Wil je stappen zetten in het leven van je Zielsmissie? Kijk dan eens of mijn Wezenlijk Leven Veranderingstraject iets voor je is.

Bron: Hagetessa 


Geplaatst door Gerry Damen

Gerry Damen

Mijn naam is Gerry Damen en ik ben de vrouw achter praktijk Hagetessa. Wat voor mij belangrijk is, is dat Spirit op Aarde hoort. Of anders gezegd, we zijn allemaal spirituele wezens. En wij niet alleen, we leven in een wereld vol bezieling, als we er maar voor open staan...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Gerry DamenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Er zijn elke dag mensen die afdwalen van de kerk en terugkeren naar God.

Lenny Bruce, Amerikaans stand-upcomedianBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.