Waarom je beter niet kunt aarden

Sam Ferrara

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4717
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Gerry Damen

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Therapieën

(Gerry Damen) Het internet staat vol aarde-oefeningen. Van een koord vanuit je stuit naar het midden van de aarde tot boomwortels laten groeien vanuit je voeten. Iedereen is het er over eens dat aarden belangrijk en gezond is. Toch zijn een heleboel mensen slecht of zelfs niet geaard. En bijna iedereen heeft wel eens aarde-oefeningen gedaan. Meer aarden is bij de nodige mensen die met spiritualiteit bezig zijn, al dan niet hsp’ers een bekend nieuwjaarsvoornemen.

En toch, het beklijft niet, dat aarden. Mensen doen het een paar dagen of zelfs weken en dan komt de klad erin. Geen tijd voor de oefeningen. Te druk met andere zaken. Als ik in mijn parktijk vraag of mensen bekend zijn met aarden, of wel eens oefeningen ervoor gedaan hebben hoor ik regelmatig ‘eigenljk zou ik wel moeten oefenen, maar….’ Geldt dit ook voor jou?

Tijd is prioriteit: als je iets belangrijk vindt, maak je er tijd voor. Als je ergens geen tijd voor hebt en je zegt het wel belangrijk te vinden, staat het toch niet hoog op je lijstje. Dan zijn er drie mogelijkheden:

  • Òf je vindt het minder belangrijk dan je denkt. Ga dan eens bij jezelf na hoe dat komt dat andere dingen een grotere prioriteit hebben.
  • Òf je vindt jezelf minder belangrijk dan je denkt. Wat is er aan de hand in jouw leven dat iets wat nuttig en belangrijk voor je is, moet wijken voor andere dingen? Wat is er nodig voor je om jezelf hoger op je lijstje te zetten?
  • Òf eigenlijk wil je onbewust helemaal niet aarden. Maar je doet het puur omdat het goed voor je is….

Wanneer aarden niet goed is
Wat ik heel vaak zie is dat mensen zichzelf aarden terwijl ze dat eigenlijk niet willen. Puur omdat het nou eenmaal goed is.  Dat betekent jezelf forceren. En forceren kost een hoop energie en gaat hoe dan ook een keer fout. Omdat je jezelf aardt vanuit je bewuste wilskracht en er een tegenkracht in je is, die helemaal die kant niet op wil. Je onderbewuste wil juist van de aarde weg, en drie keer raden wie die strijd gaat winnen. Als dit de manier is waarop jij je aardt, kun je beter iets anders doen.

Kunst: Evelyn De Morgan, LunaAarden betekent je verbinden met de aarde. Veel hsp’ers willen eigenlijk hier niet zijn. Bijvoorbeeld omdat ze vinden dat hier geen plek voor hen is. Je verbinden met een plek waar je eigenlijk niet wilt zijn kan alleen maar door jezelf te forceren.  Zie hierboven….

Jezelf aarden betekent dat je steeds dieper in je lichaam komt. Het betekent dat je onherroepelijk steeds meer  in je eigen lijf komt en dan kom je dus ook je blokkades tegen.

Veel hooggevoeligen  zijn bijna totaal gericht op de buitenwereld. Dat maakt dat ze een slecht contact met hun eigen binnenwereld hebben. Ze kennen hun eigen emoties niet goed, zijn vaak bang voor hun eigen negatieve emoties of hun eigen kracht. En dus is aarden eerder bedreigend dan uitnodigend. De enige manier waarop ze zichzelf tot aarden kunnen zetten is via wilskracht. Forceren dus. Geen wonder dat het niet hoog op de prioriteitenlijst staat. En terecht. Want op deze manier aarden werkt niet.

Want aarden geeft je energie en stevigheid. Aarden geeft kracht. En aarden brengt je dieper in je eigen lijf en in dieper contact met jezelf. Wat maakt dat je makkelijker je eigen ruimte inneemt, grenzen aan kan geven en je je basis in jezelf gaat vinden waardoor je steeds minder afhankelijk bent van de buitenwereld.

Hoe kan het wèl?

Evelyn De Morgan, the DryadDoor jezelf te aarden zonder jezelf te forceren
Als je aarde-oefeningen doet, begin dan op een plek waar je je prettig voelt. Een plek waarmee je je wel wilt verbinden. Als je hier niet wil zijn, heeft dat een reden. Kijk hoe je hier wel wilt zijn. Maak bijvoorbeeld een verschil tussen de maatschappij en de aarde zelf.  Je kunt jezelf prima verbinden met de aarde terwijl je vindt dat deze maatschappij beter anders zou kunnen.

Kleine stapjes
Je hebt je energie ooit teruggetrokken voor een reden. De omgekeerde beweging maakt dat je innerlijke alarm af zal gaan: ‘dit is niet veilig.’ Forceer jezelf niet, neem je angst serieus. Aarden hoort comfortabel te zijn. Het hoort meerwaarde te hebben want anders doen we het niet.

Die meerwaarde ga je pas ervaren als je vertrouwen hebt in het aarden. En als dat vertrouwen groter is dan je angst. Dat betekent niet dat je je angst moet onderdrukken of overwinnen. Dat betekent dat je je angst kunt laten wennen. Net als je een kind meeneemt in een ombekende situatie. ‘Kijk, dit is het nou. Zo voelt het.’ En net als je dat bij een echt kind zou doen, hou je rekening met de draagkracht van je angst. Zodat je angst weet dat ze bij jou veilig is. Zo vergroot je langzaam maar zeker je draagkracht. Op deze manier aarden geeft blijvend resultaat. En maakt dat je je aarde-0efeningen wel volhoudt.

Is dit nuttig voor je? Je doet me een groot plezier als je dit deelt op facebook of een tweet geeft. En ik lees graag je reactie hieronder.

Bron: Gerry Damen


Geplaatst door Gerry Damen

Gerry Damen

Mijn naam is Gerry Damen en ik ben de vrouw achter praktijk Hagetessa. Wat voor mij belangrijk is, is dat Spirit op Aarde hoort. Of anders gezegd, we zijn allemaal spirituele wezens. En wij niet alleen, we leven in een wereld vol bezieling, als we er maar voor open staan...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Gerry DamenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het veld is de enige realiteit.

Albert Einstein, Duits natuurkundigeBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.