Het groene volk

Green people

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3901
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Studio Lef Lily

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn

De groene man en de groene vrouw leven in het gebied tussen ons verstand en ons gevoel. Zij leven daar waar wijsheid en instincten elkaar raken en hand in hand gaan. Zij leven in weidse landschappen, vol natuurlijk en wild leven. Zij leven in de groene vallei van het hart. Vanuit die vallei maken zij verbinding met het woeste ritme van het leven, het gekrijs van vogels en het diepst kloppende hart van de aarde zelf. Zij kunnen praten met bomen, vliegen op luchtstromen, versmelten met de natuur.

Zij zíjn de natuur, haar seizoenen, haar groei en verval. De groene man en de groene vrouw zou je de uiteindelijke man en vrouw kunnen noemen. Zij zijn alles wat we kunnen worden. Wild, wijs, natuurlijk, liefdevol, teder, gepassioneerd, in volkomen harmonie met onszelf, onze eigen natuur en de omgeving. Wij kunnen allen weer tot hun ras gaan behoren, als we maar het paadje, dat ene kronkelige, wilde paadje in slaan, naar de wilde, groene, vruchtbare vallei van ons hart.

De Groene Woudgeest spreekt:
“Ik ben voor eeuwig en altijd verbonden met waar ik ben, door de wortels die mij verbinden met de kern van de aarde. Toch reik ik ver naar boven,  met de toppen van mijn takken, met de vertakkingen van mijn geest. Zo ben ik waarlijk van de aarde en de hemel tegelijk. Voel hoe er ook in jouw geest takken, gevoelssprieten naar boven reiken om de meest ijle boodschappen en tere beelden op te vangen en naar beneden te brengen. Voel hoe je niet alleen diep de aarde ingaat, en hoe je daar met vele wortels, je leven manifesteert in de aarde, maar hoe je ook naar boven toe reikt en vele vertakkingen de weg van de ziel bewandelen. Hoe kun je met dit beeld voor ogen ooit vergeten wie je bent en wat je hier kwam doen? Waarom de twijfel? Wij, bosgeesten, begrijpen dat niet goed. Het tranendal dat jullie zo verafgoden, daar lachen wij om. Het kruis dat jullie op je rug dragen, de lijdensweg die jullie zo centraal zetten en waarvan jullie denken dat het jullie uiteindelijk vrij zal maken, dat alles bekijken wij vol ongeloof. Vanwaar dat kruis steeds met je meedragen? Waarom niet gewoon de lijdensweg laten voor wat het is en je vreugdevol aan je taak zetten waarvoor je hier kwam? Niet de gebeurtenissen zelf veroorzaken het lijden, maar het meeslepen van het kruis. Dus… Dans met ons als de zon opgaat en de wouden van de geest tot leven komen en een nieuwe dag begroeten.”

De Groene Vrouw
Groene vrouwen zijn vrouwen van de aarde en ze zijn er in alle soorten en maten. Zij helen en voeden zichzelf en anderen, zij raken de wereld aan, zij scheppen waar verval heerst en komen boven waar anderen in het niets verdwijnen. Je zou de groene vrouwen, elfachtige wezens kunnen noemen, krijgervrouwen, wilde vrouwen, natuurvrouwen, heksen of geneesvrouwen. Maar één dingen hebben ze gemeen: ze zijn hun eigen ware natuur trouw. Ze doen waarvoor ze geboren zijn, ze volgen hun instincten en passie. Ze liggen met hun oren dicht bij de aarde om het ritme van de dans te kunnen horen. Ze gedragen zich misschien een beetje fel, dromerig of vreemd van tijd tot tijd, maar ze leven dan ook een beetje hier en een beetje daar. Ze leven in het grootse sprookjeswoud van dromen. Ze communiceren met het leven, met alles wat ademt, leeft, groeit en bloeit. De groene vrouw is verbonden en in harmonie. Zij zoekt en brengt balans, zij houdt van alles wat natuurlijk is, zijn of haar eigen stem en beweging en ritme heeft gevonden. Zij bevrijdt ons lichaam en laat onze ziel van vreugde neerdalen in ons hart. Zij opent de vensters van haar geest en kijkt diep in de ogen van mannen en vrouwen om daar het heilige gebed te vinden en te delen.

De Groene Man
De laatste tijd, steeds wanneer ik een leuke man ontmoet tegen wie ik me dodelijk verlegen of stug gedraag, ontmoet ik geheid de volgende nacht na de ontmoeting, in mijn dromen de groene man. Maar Oh God, hoe gedraag je je in het echt tegen zo’n man? Ik heb zolang alleen rondgezworven door mijn vrouwelijke natuur dat ik me een joekel schrik als ik ineens oog in oog sta met de groene man in levenden lijve. De meeste vrouwen gedragen zich als idioten als de groene man in de buurt komt. De groene man is teder en wild tegelijk, hij is krachtig en liefdevol, verschijnt en verdwijnt in harmonie met de omgeving. De groene man staat voor je neus en kijkt je recht aan en ontsteekt het heilige vuur in je. Ineens heb je iets anders te doen. Je voelt je ineens een gevangen vlinder (wie wilde er ook alweer totaal gezien en erkend worden, ikke niet toch?). Je checkt ondanks alle vluchtpogingen steeds of hij nog in de buurt is en nog interesse heeft. En als hij dat niet meer heeft, ben je diep teleurgesteld en is het alsnog een oppervlakkige zak. De groene man maakt ons gek genoeg dodelijk verlegen en bovendien onzeker. Een man die in onze ziel kijkt, help! We noemen onszelf als vrouwen diepzinnig en sensitief en zijn op zoek naar de ware ander, echt contact en uitwisseling van onze diepste geheimen, maar we schrikken ons het apezuur als er zo’n man voor onze neus staat. Dus, groene mannen laat je niet afschrikken en blijf gewoon een beetje in de buurt. Vrouwen zijn als de dood voor diepzinnige mannen maar snakken ernaar als honden naar cervelaat worst! Hoera voor groene mannen, niet alleen in onze dromen maar ook in het echt.

Magie van het oeroude leven
Je hoeft niet een bepaalde kracht te bezitten om tot het groene volk te behoren. Je hebt magie nodig, magie van het echte leven en de openheid om het leven toe te laten. Niet het leven dat vaak verward wordt met de wereld, niet de maatschappij, de cultuur en de mensen die spelletjes spelen. Dat niet. Dat is niet het leven. Het leven zoals het al eeuwen en nog eens eeuwen doorgaat. Het leven zoals het was vanaf de begintijd, de oertijd. De cycli, de seizoenen, de natuur, de dood en de wedergeboorte, de stormen en de zonneschijn, de maan en de sterren, de grotten en zeeën, de weidse luchten en hoge gebergten, de wilde dieren en de vogels. Dat leven! Dat is het leven dat oeroud is en de weg terug wijst. Dat is de magie die ons geneest en voort doet gaan. En daarom is het van het grootste belang dit leven te behouden en te beschermen tegen uitsterving en verval. Niet eens alleen omdat zij recht op een eigen leven hebben, maar omdat zij onze beschermers, onze genezers, ons enige redmiddel zijn. Want dat is het leven dat door alles en iedereen heen raast en ons verbindt met elkaar.

Door Lily Maarsingh


Geplaatst door Lily Maarsingh

Lily Maarsingh

Lily is trainer, coach, dansdocent, schrijfster en therapeut. Zij is o.a. opgeleid in sjamanistische en energetische helingtechnieken, Hawaïaanse lomi-lomi, lichaamswerk, dans en zang / klank. Zo volgde zij o.a. een opleiding aan de Rotterdamse Dansacademie, op het gebied van danstherapie, lichaamsbeweging en dansexpressie...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Lily MaarsinghLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wilde god me nu maar eens een duidelijk teken geven, zoals een groot bedrag op mijn naam bij een Zwitserse bank.

Woody Allen, Amerikaans acteurBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.