Passie en overgave

Red passion

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6207
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Studio Lef Lily

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn

Dit artikel gaat over passie en overgave. Het rood –blauwe artikel. Rood, de hitte van het vuur, de kracht, de passie, het verlangen, de drijfveer, de onderste chakra’s, de aarde en het vuur. En blauw, het koelere element lucht en water, overzicht, overgave, gebed, stilte, inkeer maar ook verstand en geestelijkheid. Rood en blauw tezamen in een schilderij zouden paars maken. Paars is de kleur van de hogere chakra’s, de kleur van transformatie en initiatie.

Paars is de kleur van de ziel, de intuïtie, de spirituele verbinding. Rood en blauw zullen samen komen, al zal het even duren voor ze elkaar werkelijk zullen herkennen. Rood en blauw hebben een lange weg af te leggen, maar als ze samen komen, gebeurt er altijd een hoop. Er ontstaan lichtflitsen aan de hemel, de aarde gaat beven, de lucht is in lichter laaie. Maar als het gespetter en geknal voorbij is, zal er een diepe verbinding ontstaan, een vrede van het hart, die voor altijd is. Deze vrede leidt je door de stormen van je hart, langs de passie en het verlangen van je bloed, naar de stilte van je geest en verder…

Passie

Rood is de kracht van passie en verlangen. Rood is de kleur van het bloed dat door onze aderen stroomt, onze instincten. Als rood op de juiste wijze geëerd wordt, kan ze ons bevrijden in hartstochtelijke extase. Als rood geïntegreerd is, vieren we onze menselijkheid en onze seksualiteit uitbundig, dan durven we vrij, wild en ongebonden te zijn. Maar als rood afgewezen of weggedrukt wordt, wordt ze het rood van diepe wonden die niet geheeld kunnen worden. Dan wordt ze het rood van stromend bloed dat naar buiten vloeit, het rood van prostitutie en uitbuiting. Dan wordt de passie een teveel aan emoties die voortdurend overweldigen. Dan wordt dat wat vrouwelijk, diep en instinctief was, verwilderd en uitgehongerd. Rood moet in ons een plaats krijgen, zodat ze kan stromen en vibreren. Het rood in ons leven eren betekent altijd je eigen gemaakte vuurtje tot je beschikking hebben. En vuur is van levensbelang, het verlicht, verwarmt, brengt in beweging en transformeert.

Overgave

Blauw is de kracht van overgave en inkeer, observatie en overzicht. Blauw is de kleur van afstand en geestelijkheid, van helder denken en diepe inkeer. Als blauw op de juiste wijze een plaats krijgt in ons leven, dan hebben we vertrouwen in het onbekende, we laten ons leiden door idealen en hebben inzicht in onszelf. Ons verstand heeft een verticale verbinding met het universele brein. Maar als blauw oververtegenwoordigd of afgewezen wordt, dan wordt blauw de kilte van beredeneringen. Dan wordt blauw de oneindige afstandelijkheid van de lucht, die altijd ongrijpbaar blijft. Dan wordt dat wat mannelijk, geestelijk en helder was, een afstandelijke god op een troon, die straft en oordeelt. Dan wordt dat wat heilig was, een ontkenning van alles dat kan verleiden of bekoren, van alles wat rood is. Het blauw in ons leven eren, betekent stilte en sereniteit bezitten, de weidse lucht van mogelijkheden tot je beschikking hebben.

Rood Spreekt:

“Als ik een geslacht zou hebben, dan zou ik vrouw en godin zijn. Ik ben de kracht van aarde en vuur, verenigd tot één in jouw lichaam en jouw bloed. Ik wil je mijn verhaal vertellen als je goed wilt luisteren. Ik zal je vertellen van het verraad, de pijn, de woede, de hartstocht om door te gaan, op te staan, te creëren als nooit tevoren. Ik zal je vertellen van mijn zusters en waar ze gebleven zijn. Ik zal je vertellen van mannen en vrouwen die een verkeerd pad op zijn gegaan, de weg zijn kwijt geraakt, ver van huis. Ik zal je vertellen over seksualiteit en de uitbuiting ervan. Ik zal geen blad voor de mond nemen, dat is mij niet eigen. Ik zal je oren wassen en je ogen van schrik doen opengaan, ik zal je aan je haren uit je eigen moeras trekken en de hartstocht in je hart nieuw leven inblazen. Durf je mijn verhaal te horen en werkelijk tot je door te laten dringen? Durf je me te ontmoeten in intense ontmoetingen en hartstochtelijke verstrengelingen, in lange dagen en nachten? Durf je me te bevrijden en me mijn tweelingziel terug te geven? Durf je je te verbinden met het rood van je leven, van je verleden, van je wonden en verlangens? Reis dan met me mee, en houd mijn hand goed vast… Het kon wel eens een wilde rit worden!”

Blauw Spreekt:

“Als ik een geslacht zou hebben, dan  zou ik man en god zijn. Niet zomaar een man, maar een geestelijke, een mentor van de ziel. Ik zou de wijde, uitgestrekte zeeën en de helder blauwe hemel zijn. Ik zou je alle misverstanden doen vergeten over mijn ware natuur. Ik zou regenen zoals het regent in Nederland als ik al mijn tranen zou vergieten om de tijden die zijn geweest en nog zijn. Ik zou vol verlangen het water naar beneden storten, opdat ik weer bij Haar zou kunnen terugkeren, gereinigd en gelouterd, ontdaan van afstandelijkheid en koelheid. Ik ben zo vaak verkeerd begrepen. De overgave die mij eigen is, is vergeten, het koele weten uitgebuit, mijn bruid is ontvoerd en uit elkaar gereten. Hoe kan ik anders dan mij terugtrekken en afstandelijk toekijken als ik voortdurend zo opgehemeld wordt? Hoe kan ik mijn wijsheid laten schijnen over ieder gelaat als ik de mensen niet kan aanraken? Waarom ben ik verdreven, op een ijzeren troon, waarom zo hoog in de lucht aanbeden, als ik zo graag onder jullie zou zijn? Als ik een kleur zou hebben dan was ik blauw. Blauw van mooie hemelen en weidse luchten, van diepe zeeën, van volledige overgave en compassie. Het blauw van blauwe plekken, de wonden van de ziel, de kneuzingen aan het lichaam. Wil je mijn verhaal horen, hoe ik zo versteend ben geraakt? Wil je horen hoe het mannelijke zich teruggetrokken heeft in het blauwe verstand en niet meer af durft te dalen naar de warme aarde en haar gulle armen en benen? Reis met me mee… Ik zal diep naar beneden moeten vallen en jij met mij, opdat je verstand en je wijsheid eindelijk weer je lichaam bereiken…”

Paars spreekt:

“Als rood en blauw, aarde en hemel, vrouw en man, passie en overgave weer samen komen, zal er ook bliksem aan de hemel verschijnen, de aarde zal gaan rommelen, van verlangen.

We zullen dat wat aards en instinctief is moeten willen verbinden met dat wat hoog en hemels is. We zullen moeten durven vliegen én kruipen, onze blote voeten in de aarde en onze blik naar de verre horizon. En dan pas zullen we de spirituele wezens worden die we willen zijn, niet door dat wat woest, wild en aards is te negeren, niet door het heldere verstand af te wijzen, maar door alles samen te brengen tot we het paars van transformatie en initiatie in onszelf hebben verwezenlijkt.”

“Vraag me niet je te leren hoe je man moet zijn. Alleen jij kunt dat doen.En vertel me niet hoe ik vrouw moet zijn. Alleen ik kan haar vinden en tot uitdrukking brengen.Als ik me laat dragen door jouw mannelijkheid en jij je laat voeden door mijn vrouwelijkheid… kunnen we samen de wereld bestormen!”


Geplaatst door Lily Maarsingh

Lily Maarsingh

Lily is trainer, coach, dansdocent, schrijfster en therapeut. Zij is o.a. opgeleid in sjamanistische en energetische helingtechnieken, Hawaïaanse lomi-lomi, lichaamswerk, dans en zang / klank. Zo volgde zij o.a. een opleiding aan de Rotterdamse Dansacademie, op het gebied van danstherapie, lichaamsbeweging en dansexpressie...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Lily MaarsinghLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

Mahatma Gandhi (1869-1948)Bij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.