Medicijngebruik versus Homeopathie

Homeopathy

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:9996
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Aleph

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Natuurgeneeswijzen, Genezing

(Aleph | door Ellen Vader) 

Aantal slachtoffers medicijnen:

300.000 slachtoffers per jaar. Dat is de dodentol die medicijnen-op-voorschrift alleen al in de Verenigde Staten jaarlijks eisen. Slachtoffers van een plots overlijden blijken steeds vaker onder de zware medicijnen te zitten. In Amerika is de sterfte door misbruik van medicijnen zelfs doodsoorzaak nummer één. Ook in ons land is het aantal sterfgevallen door medicijnen sterk toegenomen', zegt toxicoloog Jan Tytgat van de KU Leuven. Tytgat voert op vraag van het gerecht geregeld lijkschouwingen uit op mensen die zonder aanwijsbare reden overleden zijn en stelde vast dat steeds meer slachtoffers onder de slaapmiddelen, kalmeermiddelen, stimulantia, antidepressiva en antipsychotica zitten. www.klassiekehomeopathie.nl/medicijnen-maken-steeds-meer-doden

Enkele bijkomende cijfertjes:

Frankrijk: Per jaar belanden zo'n 140.000 personen in het ziekenhuis vanwege ongewenste bijwerkingen van medicijnen.
Nederland: Ieder jaar belanden er ruim 40.000 mensen in het ziekenhuis omdat ze verkeerde medicijnen of een gevaarlijke combinatie of dosis van pillen slikken. Ruim1200 patiënten overleven een dergelijke misser niet. 1800 mensen blijven last houden, ook na ontslag uit het ziekenhuis. 
België: Geen gegevens beschikbaar (te vergelijken met het ontbreken van officiële statistieken aangaande medische fouten ? Men weet niet wat er waar fout gaat, hoe vaak en in welke omstandigheden, om de heel eenvoudige reden dat er nog geen systematisch onderzoek werd gedaan).
Europa: Jaarlijks sterven 194.500 Europeanen aan de medicijnen die hen hadden moeten genezen (niet geupdate cijfers 2009): het gebruik van verkeerde geneesmiddelen, het verkeerd gebruik van de juiste geneesmiddelen, over- en onderdosering, niet-gebruik en ongewenste nevenwerkingen. Dat berekende de Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU) in hun rapport 'Targetting adherence' (dit rapport is inmiddels verwijderd van het net).

Aantal slachtoffers homeopathie: n.v.t. (!)

En ook niet onbelangrijk: noemde de WHO homeopathie niet DE remedie van de 21ste eeuw?
Bron: Status of Homeopathy Worldwide - May 21, 2011 drnancymalik.wordpress.com/article/status-of-homeopathy

Bron: Aleph


Geplaatst door Ellen Vader

Ellen Vader

Ellen Vader: geboren in Amsterdam, getogen in Haarlem en na 26 jaar Nederland, 32 jaar België, neergestreken in het zuidelijk Frankrijk (daar waar het licht is)- voelde haar hele leven intuïtief aan dat er meer moest zitten achter de dingen die de overheden en media ons voorspiegelen...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ellen VaderLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

All man's miseries derive from not being able to sit quietly in a room alone.

-- Blaise PascalBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.