Censuur: wat u niet mag weten over uw gezondheid

Lenkei - Censuur

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:17419
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
(Grens)wetenschap, Gezondheid, Voeding, Natuurgeneeswijzen

(David Bloch) Kent u het verhaal van de nieuwe kleren van de keizer? Het sprookje (1837) is van Hans Christian Andersen. Lees zonodig hier een samenvatting.

Ik stel u een moderne versie voor: in plaats van de kleren van de keizer hebben we van alles rondom ‘gezondheid’, inclusief voeding, medicijnen, supplementen en het concept van ‘ziekte’ ter beschikking. De rondreizende kleermakers zijn in deze versie de voedings- en farmaceutische industrie. Het hof en de dienaren zijn de diverse overheidsinstanties die meegaan in het verhaal van de kleermakers. Het goedgelovige volk is en blijft het volk. En het jongetje dat de waarheid in alle onschuld verklapt, dat is Gábor Lenkei* evenals een snel groeiend aantal reguliere artsen, wetenschappers en een heel brede gemeenschap van natuurgeneeskundigen die het hof met de naam ‘alternatief’ bestempelt.

* Uitspreken als Len-kee-ie

Ontluistering: gezondheid of toenemende ziekte?
Het zal u misschien zijn opgevallen dat, ondanks alle claims en wetenschappelijke ‘ontdekkingen’, het aantal zieken geenszins daalt, maar juist toeneemt. Om maar één voorbeeld te nemen: het aantal patiënten met kanker, in al zijn vormen, neemt toe en kanker is allesbehalve opgelost. Steeds meer mensen sterven aan deze ‘ziekte’ of zijn uitbehandeld met alle consequenties van zware chemo of bestraling van dien.
Het aantal mensen met ‘ziekten’ zoals diabetes stijgt. Het aantal ... en ga zo maar door. En dan nog dit: ondanks alle wijsheid, informatie en publiciteit, stijgt het aantal zwaarlijvige mensen – en dát start zelfs op steeds jongere leeftijd.
We zouden zonder meer kunnen concluderen dat er iets mis is.

Gábor Lenkei ...
... haalde in 1986 aan een Hongaarse universiteit met de hoogste onderscheiding een graad in de geneeskunde. Na zes jaar als arts gewerkt te hebben, verwierp hij de reguliere ‘geneeskunde’ vanwege de gebrekkige resultaten. Hij ging op zoek naar de oorzaken hiervan – en vond ze. In dit makkelijk toegankelijke, overzichtelijke en voor velen ontluisterende boek onthult Lenkei zijn bevindingen. Net zoals boeken van andere artsen als David Servan-Schreiber is dit boek een eerlijke, oprechte uiteenzetting van waarheden en openbaringen die steeds moeilijker worden om te negeren – maar tegelijkertijd, net als in Andersens sprookje, zo moeilijk zijn voor het volk en het hof om te accepteren.

Geen ‘ziekte’, wél tekorten
Van de vele boeiende thema’s in dit boek spreekt dít thema mij bijzonder aan, mede omdat ik er zelf zo mee begaan ben; het raakt de kern van mijn eigen werk – onder de naam David’s HealthCheck – waarbij ik focus op de biochemie van het lichaam om de tekorten vast te stellen en aan te vullen en daarbij de balans help te herstellen.

Lenkei biedt bijvoorbeeld overtuigende inzichten waarbij de ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) een wassen neus is in het voordeel van de farmaceutische industrie, die mede door lobbying en marketing de prijs van supplementen weet te beïnvloeden. Ook de regelgeving lijkt dusdanig beïnvloed te zijn door hun inmenging in de politiek dat in veel landen voedingssupplementen alleen in veel te lage doseringen beschikbaar zijn – tenzij op recept en dus via een reguliere arts.
Een reeks aanvullende onderzoeksresultaten laat fundamentele tekorten aan essentiële vitaminen, mineralen en spoorelementen in het moderne voedsel zien. Deze tekorten ontstaan door:

  • het toedienen van lichaamsvreemde, dus giftige, medicijnen
  • de bewerkte producten van de voedselindustrie
  • groenten en fruit die op uitgeputte grond geproduceerd worden met behulp van kunstmest, insecticiden en pesticiden (en daarmee kwalitatief zwaar onder de maat zijn); en
  • vlees van dieren die een scala aan antibiotica en andere middelen krijgen en een onwaardig leven leiden.

Lenkei is stellig in de noodzaak om maaltijden aan te vullen met een uitgebalanceerd pakket aan supplementen, namelijk vitaminen, mineralen en spoorelementen.

Kanttekening
Hoewel ik de noodzaak van suppletie onderschrijf, ben ik wel van mening dat ieder individu een ander pakket aan middelen nodig heeft voor zijn/haar gezondheid. Voor mij is er geen sprake van meten met één maat, maar wél van maatwerk.

Op de lopende band van de zorgindustrie ...
... staat als heldere kopregel op de kaft van Lenkei’s boek. Vanuit zowel zijn ervaring als arts in de zorgsector als zijn onderzoek maakt Lenkei duidelijk hoe de hele zorgindustrie een verlengstuk van de farmaceutische industrie is geworden. Vooral maakt hij ook duidelijk hoe de gevestigde orde weerstand biedt tegen het ontdekken van de ware aard van de ‘kleren van de keizer’.

Wat u niet mag weten over uw gezondheid ...
... is de subtitel van het boek. De ‘censuur’ waar Lenkei het over heeft, is het totaal aan acties om het volk dom, onwetend, volgzaam en vooral ziek te houden. Vanuit verschillende invalshoeken levert Lenkei overtuigend bewijs van hoe complex en uit balans de hele zorgindustrie is verworden en welke machten zich op het veld van úw gezondheid en welzijn spelen.

Tal van bronnen
Mijn artikel geeft maar een fractie aan van wat in het boek behandeld wordt. Het boek bevat verklaringen, citaten uit wetboeken, juridische onjuistheden en tegenstrijdigheden, wetenschappelijke bronnen, prikkelende vragen en onthullende antwoorden, eenvoudige overzichten van hoe het lichaam gebruikt maakt van voedingsstoffen ... en nog véél meer.
De toegankelijkheid en leesbaarheid staan voorop; Lenkei wil zoveel mogelijke mensen bereiken en helpen wakker te worden. De Appendices vullen zijn teksten rijkelijk aan.

Kanttekening: zeurdavid

Als therapeut juich ik het verschijnen van dit overzichtelijke en toegankelijke boek toe. Het lezen zou tot verplichte kost verheven moeten worden bij iedere therapeutische opleiding, laat staan dat dit boek in stapels in de wachtruimte bij de huisarts moeten liggen.

En als presentatiedeskundige poneer ik de kracht van deze stelling: 'De verpakking is de drager van de boodschap.'

Naast het feit dat deze uitgave nog een correctiegang verdient, is het overduidelijk dat zo'n belangrijk onderwerp met zo'n gewichtige boodschap een ontwerp ('verpakking') verdient die de boodschap kracht bijzet. De actuele bladspiegel, het lettertype, het overmatige gebruik van grote blokken vetgedrukte tekst, de kwaliteit van het papier en de kaft … deze doen allemaal afbreuk aan het belang van Lenkei's werk. 

Verantwoordelijkheid
Met het lezen van dit boek – en ik daag u uit om het boek te bestellen én te lezen – kunt u beginnen het heft in eigen handen te nemen, de macht terug te pakken van de reguliere artsenij en richting te geven aan het verhogen van uw levenskwaliteit. En, als u er al mee bezig bent, dan zal dit boek u de nodige ondersteuning en bevestiging bieden om uw pad van gezondheid te volgen: zelfstandig, met kennis, met inzicht en in volle bewustzijn.

Door David Bloch, Perfect Presentation


Het boek is zowel in het Engels als Nederlands verkrijgbaar: www.lenkeiboeken.nl

Het is ook beschikbaar op kindle: www.amazon.com

228 pagina's softcover
Nederlands
ISBN: 978-90-814111-1-0

lenkeiboeken.nl

 


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Elke leeftijd kan betoverend zijn, als je er maar naar leeft.

Brigitte Bardot, Frans actriceBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.