Gevaren in ons voedsel: MSG | Smaakversterkers, E621

E 621

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:51452
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:YouTube: HealthRanger7

Gekoppelde categorieen
Voeding, E-nummers, Wetgeving, Gezondheid

(Earth Matters | HealthRanger7) Giftige stoffen zijn volgens veel onderzoeken de hoofdoorzaak van onze gezondheidsproblemen en chronische ziekten. Deze stoffen zijn onder andere kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam, glucose-fructosestroop, smaakversterkers, transvetten, fluoride, amalgaamvullingen, etc. Ook al stond dit artikel twee jaar geleden al op onze website... het is nog steeds onderdeel van veel "voedingmiddelen" in winkels en restaurants.

Over de MSG smaakversterker

De smaakversterker MSG (E621) wordt in duizenden hartige voedingsprodukten zoals vleeswaren, snacks, chips, soepen, sauzen, etc. gebruikt. Daarnaast zit MSG (monosodiumglutamaat) verborgen achter vele schuilnamen zoals gehydroliseerde proteïne, aroma en gist extract. MSG verbetert de smaak van voedsel, maar het is NIET veilig!

De schadelijke bijwerkingen van MSG zijn hoofdpijn, obesitas, kanker, hartproblemen, groeistoornissen, gedragsstoornissen, hormonale verstoring, ADHD, leerproblemen schade aan het netvlies, etc. Veel van deze gezondheidsproblemen ontstaan pas na de puberteit, vanwege een slecht functionerend hormoonstelsel, veroorzaakt door blootstelling aan MSG gedurende de eerste levensjaren. MSG beïnvloed vele lichaamsdelen waaronder hart, ademhaling, circulatie, maag, spieren, ogen, huid, zenuwen, etc.

Indien men MSG blijft consumeren is afvallen haast onmogelijk. Naast de consumptie van kunstmatige zoetstoffen en transvetten is MSG de hoofdoorzaak van de huidige obesitas crisis.

Dr. John Olney ontdekte in 1969 dat MSG obesitas en hersenbeschadiging veroorzaakte bij muizen.Het Voedingscentrum en de Consumentenbond beweren dat smaakversterkers, in kleine hoeveelheden, veilig zijn. Zo staat er in het "Factsheet E-nummers", wat op de website van het Voedingcentrum te vinden is, het volgende:

"Er zijn niet-wetenschappelijke publicaties in omloop die mensen waarschuwen om bepaalde E-nummers niet te nemen, omdat deze schadelijk voor je gezondheid zouden zijn. Ze waarschuwen de consument daarbij voor de effecten bij een dosis die hoger ligt dan de NOAEL. De schrijvers gaan hier voorbij aan de betekenissen van de ADI en de NOAEL. Ze maken geen onderscheid tussen de begrippen gevaar (wat bij erg hoge doses gebeurt) en risico (waarbij de blootstelling zo laag is dat de mens geen gevaar kan lopen)"

Al jaren lang worden er grote vraagtekens gezet bij de objectiviteit van het Voedingcentrum. Zoals hier ook te lezen is in het artikel van Salusi.com welke kun artikel dit jaar nog herzagen na de aanval van het Voedingcentrum op superfoods. Ook is het belangrijk te benoemen dat onderzoeken die de 'veiligheid' van MSG aantonen nagenoeg altijd worden gefinancierd door de voedingsindustrie.

Toevoegingen die ALTIJD MSG bevatten:

 • gehydroliseerd plantaardig eiwit
 • gehydrogeneerde plantaardige olie
 • extract van plantaardige eiwit
 • calcium caseinaat
 • gistextract
 • sodium caseinaat.

Toevoegingen die MEESTAL MSG bevatten:

 • bouillon
 • vlees of kip flavouring
 • seasoning
 • mout extract
 • mout flavouring
 • maltodextrine
 • natural flavouring
 • spices


Toevoegingen die SOMS MSG bevatten:

 • carrageen
 • soja proteine concentraat
 • soja proteine isolaat
 • geconcentreerde wei
 • enzymen


De E-nummers van schadelijke smaakversterkers:

E620 L-glutaminezuur
E621 Monosodiumglutamaat
E622 Kaliumglutamaat
E623 Calciumglutamaat
E624 Ammoniumglutamaat
E625 Magnesiumglutamaat
E626 Guanylzuur
E627 Natriumguanylaat
E628 Kaliumguanylaat
E629 Calciumguanylaat
E630 Inosinezuur
E631 Natriuminosinaat
E632 Kaliuminosinaat
E633 Calciuminosinaat
E634 Calcium 5'-ribonucleotide
E635 Natrium-5'-ribonucleotide
E636 Maltol
E637 Ethylmaltol

Doe U zelf een plezier en verwijder dit spul uit uw voeding en uw gezondheid zal enorm verbeteren!

"Mijn volk gaat te gronde door gebrek aan kennis."
Hosea 4:6 (NBG51)

"Waarom geld uitgeven aan brood dat geen brood is? Waarom moeite doen voor iets dat niet bevredigen kan? Schenk aandacht aan mijn woorden. Eet wat voedzaam is, geniet ervan, met volle teugen!"
Jesaja 55:2 (GNB 1996)

"Wijsheid verwerven, inzicht verkrijgen, dat moet je boven alles gaan."
Spreuken 4:7 (GNB96)Meer informatie over MSG:

www.smaakversterkers.com
www.fonteine.com
www.msgmyth.com
www.truthinlabeling.org
www.msgtruth.org

Hoe de publieke opinie wordt gemanipuleerd:

www.healingdaily.com

Informatie over schadelijke E-nummers:

www.voedselencyclopedie.nl
www.foodreactions.org
www.feingold.org

Gevaar risico MSG oorzaken van Multiple Sclerosis ADD autisme ADHD hormoonverstoring overgewicht ALS hoofdpijn diabetes MSG hersenletsel depressie slapeloosheid diaree gewrichtspijn fibromyalgie CBN spraakproblemen duizeligheid MSG aspartaam E951 voedselallergie gezond Honig vitaliteit gewichtsverlies afvallen dieet lijnen MSG Knorr wereldgerechten Unox.

Bron:


www.youtube.com


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik heb geleerd dat moed niet de afwezigheid van angst is, maar het overwinnen ervan. Een dapper man is niet hij die geen angst voelt, maar die zijn angst weet te overwinnen.

Nelson Mandela, ex-president van Zuid-AfrikaBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.