Initiatiefgroep Liefde Voor Leven presenteert de Gezondheidsverzekering

Liefde Voor Leven

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights


(Liefde Voor Leven | Earth Matters) Op dinsdag 29 april 2014 organiseert werkgroep Heel Natuurlijk een informatieavond in het kader van een bijzonder nieuw fenomeen: de GezondheidsVerzekering. Op deze informatieavond zal de initiatiefgroep van dit concept uit de doeken komen doen wat de GezondheidsVerzekering en het lidmaatschap van het GezondheidsCoöperatief Nederland in houden.

Jan van Tulder, voormalig directeur zorgverzekering VGZ en een van de initiatiefnemers van deze nieuwe verzekering, wil je graag bijpraten over hoe de GezondheidsVerzekering in elkaar zit. De ervaring leert namelijk dat deze vernieuwde opzet veel vragen oproept. Vragen als 'Wordt een ziekenhuisopname ook vergoed?' 'Kan ik zelf mijn huisarts kiezen?' en 'Kan ik ook naar een homeopaat gaan?'*. Maar er zullen gaande weg zeker ook andere vragen opkomen welke allemaal gesteld kunnen worden.
* Al deze vragen kunnen trouwens met 'ja' beantwoord worden.

Korte inleiding GezondheidsVerzekering
Iedere Nederlander is wettelijk verplicht zich te verzekeren voor gezondheidsrisico’s. In het huidige systeem is er spraken van zorgaanbodverzekering. De aangeboden pakketten laten weinig tot geen ruimte over voor keuzevrijheid, worden ieder jaar duurder, het eigen risico loopt ieder jaar op en het aanbod in de pakketten wordt ieder jaar verder uitgedund. Het is tijd voor een nieuwe aanpak.

De GezondheidsVerzekering gaat uit van het individu en haar of zijn eigen gezondheidspad. Omdat dit pad voor een ieder zeer persoonlijk is staat keuzevrijheid bij de GezondheidsVerzekering centraal. Je bent bij de GezondheidsVerzekering dan ook volledig vrij te kiezen welke vorm van hulp je wilt. Het is jouw gezondheid, jouw geld en dus ook jouw keuze. De nieuwe spaar/verzekeringsconstructie zet je volledig in je eigen kracht. Je spaart een inleg van €1.200 op je persoonlijke Gezondheidsrekening van waaruit je jaarlijks, geheel naar eigen inzicht, kennis en voorkeur de eerste zorgkosten kunt betalen. Daarnaast betaal je €350,- per jaar verzekeringspremie waarmee je de gezondheidsrisico-dekking met volledige keuzevrijheid tot €5.000 uitbreidt. Boven de €5.000,- ben je gewoon verzekerd conform het wettelijk basispakket. In deze opbouw is ook het wettelijke eigen risico inbegrepen.

De initiatieforganisatie zal je op dinsdag 29 april uitleggen waarom zij dit initiatief genomen hebben, hoe toekomstige leden samen de inhoud van de GezondheidsVerzekering bepalen, hoe de GezondheidsVerzekering werkt en welke (financiële en inhoudelijke) voordelen dit heeft.

Tot dan!
Je bent van harte welkom op dinsdag 29 april om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 u)
bij Café de Boom, Bentheimerstraat 43 te Oldenzaal.
Entree: € 2,- (koffie en thee voor eigen rekening)

Aanmelding op: www.heelnatuurlijk.org of [email protected]


Geplaatst door Ton Sieben

Ton Sieben

Hallo, mijn naam is Ton Sieben. Mijn overtuiging is dat ieder mens het recht heeft op geluk, gezondheid, liefde en al het moois dat onze aarde te bieden heeft. Ook weet ik door persoonlijke ervaring dat je alles wat je wilt bereiken ook kúnt bereiken...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ton SiebenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

A happy life consists not in the absence, but in the mastery of hardships.

Helen KellerBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.