Frisdranken met toegevoegde suikers verhogen de kans op endometriumkanker

Frisdrank

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:8526
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:WDDTY

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Ziekte, Kanker

(WDDTY | vertaald door Frank Bleeker) Vrouwen die regelmatig cola met toegevoegde suikers drinken, lopen een groter risico op het ontwikkelen van endometriumkanker. Het risico begint al toe te nemen voor vrouwen die meer dan één blikje of flesje cola per week drinken, maar het risico stijgt dramatisch naar een verhoogd risico van 78 procent voor vrouwen die acht of meer blikjes of flesjes per dag drinken.

De frisdranken lijken de kansen op het ontwikkelen van oestrogeenafhankelijke type 1 endometriumkanker, dat het meest voorkomende soort kanker is te verhogen, maar niet de type 2 kanker. De cola’s die het risico verhogen zijn Coca Cola, Pepsi Cola en andere cola’s met suiker, de cafeïnevrije Coke, Pepsi en andere cola’s, andere koolzuurhoudende frisdranken waaraan suiker is toegevoegd en limonades en andere niet-koolzuurhoudende vruchtendrankjes, aldus onderzoekers van de Universiteit van Minnesota. Het risico is direct gerelateerd aan de hoeveelheid die wordt gedronken, ontdekten de onderzoekers na het interviewen van 23.039 vrouwen in de postmenopauzale fase. Vergeleken met vrouwen die nooit cola dronken zagen degenen die tussen de 1,7 en 60,5 drankjes per week dronken, het risico stijgen.

Bron:

Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention, 2013; doi: 10.1158/1055-9965.EPI-13-0636 - cebp.aacrjournals.org/content/early/recent

Het endometrium of baarmoederslijmvlies is de bedekkende laag van de binnenzijde van de baarmoeder. wikipedia.org/wiki/Endometrium

 Bron: wddty.com


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Dromers zonder ruggengraat verbergen zich in kerken.

Keane, Britse popgroep in Perfect SymmetryBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.