De Biochemische routekaart

Lichaam

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:9815
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Ziekte, Kanker

(Earth Matters | door Hayo Bol) De systeembioloog Hans Westerhoff heeft een biochemische routekaart gemaakt. ‘Het is niet te zien óf iemand kanker krijgt, maar wel hoeveel mutaties er nodig zijn voordat kanker ontstaat.’ Dat zegt hoogleraar Hans Westerhoff in Pauw & Witteman over de biochemische routekaart die hij met tientallen internationale onderzoekers samenstelde.

Daar ben ik persoonlijk wel blij mee. Je eetpatroon wordt daarmee belangrijker dan medicatie of dat nu chemisch is of natuurlijk. Vooralsnog is de test wat duur om zomaar even uit te laten voeren dus dat geeft de Natuurgeneeskunde wat meer credit. Eet bewust want je bent wat je eet.  Althans voor het fysieke gedeelte dan.

Westerhoff vertelde in de Volkskrant over wat hij noemt één van de grootste wetenschappelijke doorbraken aller tijden. Met de routekaart is het mogelijk om voor iedereen inzichtelijk te krijgen voor welke ziekten hij aanleg heeft. Ook kan gezien worden welke voedingsstoffen iemand nodig heeft en welke voeding of welk medicijn het meest effect zal hebben bij die specifieke persoon. Dat is dan eindelijk een soort van gerechtigheid. Wat veel mensen al dachten en veel behandelaars met een holistische kijk al lang in de praktijk hebben gebracht en dat nog dagelijks doen, is nu wetenschappelijk onderbouwd!

Ziektes voorkomen is het doel van de preventieve gezondheidszorg.
De kaart is een aanvulling op het menselijk genoom, de gehele dna-volgorde van de mens, waar de stofwisselingskaart op kan worden geprojecteerd. Ieder mens kan dan in theorie zien voor welke ziektes hij aanleg heeft, welke tekorten aan welke voedingsstoffen hem parten kunnen gaan spelen, en welke voeding en eventueel medicijnen het meest geschikt zijn om ziektes te voorkomen of te behandelen. De kaart is van groot belang voor het begrip van stofwisselingsziektes, maar ook van stapelingsziektes. Als je dus weet dat je makkelijk zware metalen ‘stapelt’ ben je wellicht voorzichtiger in het werken met deze stoffen of houd je rekening met plaatsen waar je deze stoffen makkelijker kunt oplopen.

Wat goed mogelijk is, is dat als je gevoelig bent voor suiker of gluten je heel voorzichtig moet zijn met het gebruik van suiker en met de grondstof ervan: koolhydraten. Ik ben erg benieuwd welk eetpatroon Hans zelf aanhoudt om zijn gezondheid te bevorderen. Zou hij volledig ‘raw’ eten, is hij een voorstander van macrobiotiek of is paleo voedsel het beste voor hem? Er zijn altijd nog andere omstandigheden zoals leven in een stad, veel of weinig reizen, stabiele relaties enzovoorts. Ook die spelen een rol in het al dan niet oplopen van ziektes.

Bottomline is een goede weerstand of te wel een sterk en gezond immuunsysteem de basis voor een lang leven. Dat immuunsysteem doet het, het best op voedsel dat vers is, al dan niet kort gestoomd, gewokt of gekookt en dat vooral niet bewerkt is op industriële wijze, aangezien via die weg de meest vreemde en nare toevoegingen het voedsel inkomen wat weer een belasting vormt voor het hele systeem.

In de uitzending van Pauw & Witteman geeft Westerhoff verdere toelichting.

‘Met bloed of een stukje van de huid kan de DNA-volgorde bepaald worden. Daarmee weet je bijvoorbeeld als ouder met een verbeterde waarschijnlijkheid wat voor ziektes je kind kan krijgen. Je weet niet precies wanneer er iets gebeurd, want dat hangt van levensstijl en voeding af. De genetische factoren liggen vast en via deze kaart zijn die ook vertaald naar onderdelen die iets betekenen.’ 

Klik hier voor het tv fragment

Bron: earth-matters.nl 


Geplaatst door Hayo Bol

Hayo Bol

Ik ben inmiddels 20 jaar natuurgeneeskundig therapeut/ lifecoach en geef lezingen over verschillende onderwerpen mbt gezondheid. Daarnaast geef ik les aan collega therapeuten en therapeuten in opleiding over voeding/elektrosmog/natuurgeneeskunde bij verschillende instellingen zoals de Ortho Health Foundation, Floww Intl, Lightwave en Bemer...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Hayo BolLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Dit is het dus. Matchpoint voor de eeuwigheid.

Boris Becker, Duits tennisserBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.