Water vernieuwd je leven | Licht op het geheim van de Heilige Graal

Graalwater

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:13902
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Hayobol

Gekoppelde categorieen
Water, Voeding, Gezondheid

Een geheim van de heilige graal ontrafelt, welk water is zo duurzaam dat het jezelf verjongt en vernieuwd?
Dat de Heilige Graal iets met water van doen heeft, was mij wel duidelijk en toen ik onderzoek deed naar schoon water stuitte ik op een interessante dwarsverbinding. In dit artikel komt alles bij elkaar.

Weet je waardoor je veroudert? 
Weet je waar schoon water aan moet voldoen?
Weet je de werkelijke betekenis van de heilige graal?

We hebben vast eerder gehoord over het vinden van de heilige graal en de mystiek die daar vanuit gaat. Wellicht doemt het beeld op van kastelen, jonkvrouwen en ridders met aan het hoofd de nobele koning Arthur in zijn kasteel Avalon. Zij streden voor iets puurs, maar konden het tragisch genoeg niet vinden. Hooguit de tovenaar Merlijn wist het hele geheim. Misschien is dat geheim minder spectaculair dan gedacht en is het meer een prachtig decor vol speculatie en weinig harde feiten. Dat geheim gaat om water in een speciale vorm. Deze vorm van water is vaker beschreven bij verschillende religies. Zo wordt er bijvoorbeeld in de Bijbel regelmatig gesproken over het water des levens. Daar kun je een non-fysieke uitleg aan geven maar we zouden het ook letterlijk kunnen nemen.

Water is van levensbelang en dagelijkse inname in zijn pure vorm is een must. In de vorm van koffie, thee, fruit - en frisdranken is het lekker maar doet het niet wat het moet doen voor het lichaam. Het lichaam wordt gevoed met voedsel en van vocht voorzien door water. Dat zijn twee verschillende zaken. Vruchtensap is vloeibaar voedsel maar geen water!!  Als je je ziek, zwak en misselijk voelt, begin dan eerst met innemen van water. Dat klinkt voor een natuurgeneeskundig advies wel erg goedkoop en niet echt sexy maar het kon weleens in de klachten schelen.

Een stap verder, wat een beetje ‘out of the box denken’ vraagt van de lezer, is het drinken van je eigen ‘water’. Dat idee is al zo oud als de mensheid en komt in vele geschriften terug. In de jaren ‘90 las ik een onderhoudend boek van Koen van der Kroon getiteld: “De gouden fontein” Dat beschrijft de heilzame werking van het drinken van de eigen urine. Toegegeven:  Je moet even wennen aan het idee en de geur. Maar toen ik mij daar dapper overheen zette en elke dag een glas ochtendurine nam, viel het me best mee. Je urine geeft prachtig weer hoe de innerlijk staat van het lichaam is. Niet al te sterk verontreinigde ochtendurine smaakt hetzelfde als een groentebouillon. At ik echter veel vlees of was er sprake van stress en vermoeidheid dan was het niet te haggelen.

De reden dat ik het probeerde was tweeledig: Uitwendig tegen eczeem en inwendig om mijn energie te boosten. Ik kan de lezer verzekeren dat het werkte. Urine is, al zou je dat niet denken, steriel en mits binnen een paar minuten gebruikt blijft het dat ook. De reden dat urine stinkt, is de reactie met stikstof en zuurstof in de lucht wat een oxidatieproces op gang brengt waarbij ammoniak vrijkomt. Het grote voordeel van urine is dat het lichaamseigen hormonen bevat en die zijn geweldig om te recyclen. Urine als therapeutisch instrument is volop bekend in de Ayurveda en gaat terug op oude geschriften. De Egyptenaren schreven er al over als het water des levens. Zie de illustratie hieronder. Een ander belangrijk aspect in het kader van dit artikel is dat urine mineralen bevat. Deze organische mineralen kunnen eveneens worden gerecycled en geven aldus het lichaam kracht.

 

Uiteindelijk hield ik dit drinken van ochtend urine ongeveer een half jaar vol, waarna ik er de brui aan gaf omdat mijn eczeem verdwenen was en ik er enigszins verveeld over raakte.

Voor wie, net als ik toentertijd, urine wil drinken raad ik aan om eerst een ‘groenere’ eetgewoonte toe te passen. Schrap een paar weken tenminste alle geur- kleur- en smaak stoffen en het eten uit blik, vriezer, pakjes en zakjes. Alle toevoegingen die daarin zitten komen ook mee naar buiten, als het lichaam ze niet opslaat in het bindweefsel. Deze afvalstoffen zijn helaas niet geschikt voor recycling en vooral smerig wat betreft smaak.

Toen ik recentelijk begon te lezen over water kwam urine weer tevoorschijn in combinatie met de heilige graal. Urine is namelijk steriel net als regenwater en gedestilleerd water. Waarom dat nu zo belangrijk is, heeft te maken met veroudering en de inhoud van schoon water.

Veroudering
Eén van minst onderkende redenen van veroudering heet verkalking. Het lichaam kan alleen maar organische mineralen uit groenten en vlees verteren en gebruiken voor de opbouw van het lichaam. Alle anorganische mineralen belasten het lichaam, te beginnen met het haarvaten netwerk. Als de haarvaten in de huid ‘bezoek’ krijgen van relatief grote moleculen anorganisch calcium, slaan deze neer op de wand, maakt deze dikker en zo ontstaat al op de middellange termijn een rimpelige huid. In combinatie met andere chemicaliën uit bijvoorbeeld tabaksrook, fijnstof en uitlaatgassen gaat dit proces een stuk sneller. Daarom maakt roken ‘oud en rimpelig’ net als een gebrek aan beweging. Door te weinig beweging is er slechte doorbloeding wat niet alleen kouwelijkheid geeft maar ook veroudering in de hand werkt. De beste bron van organische mineralen is groente, daarna fruit en vervolgens vis en vlees. Om dit voedsel te verteren heb je enzymen nodig. Als een leeuw een buffel doodt dan begint hij als eerste de maag leeg te halen en de inhoud ervan op te eten. Instinctief weet het dier dat daar de meest waardvolle stoffen voor hem inzitten. Dat zijn de voor-verteerde mineralen, plantenenzymen en vitamines.

Vaccinaties
Een kleine zijsprong maar wel essentieel zijn de vaccinaties. Bij vaccinaties begint de eerste verkalking van het lichaam. Een vaccin is namelijk gemaakt van eiwit serum. Dit serum bevat een stof [verharder] die er nu eenmaal in zit om de eischaal te vormen. Kun je de kip niet kwalijk nemen, toch? Gevolg van deze verharder is dat de meeste kinderen na vaccinatie een zwelling vertonen en een verharding na het inenten. Dat trekt in de meeste gevallen snel weg, maar je kunt je voorstellen dat op die leeftijd het lichaam al een signaal krijgt om te verharden. Als dat signaal verkeerd wordt geïnterpreteerd door het immuunsysteem, kun je je voorstellen welk een invloed dat kan hebben op het lichaam?

Als de lever een zwaar metaal of een virus uit de bloedbaan haalt, dan maakt hij deze onschadelijk door hem in te kapselen met kalk. Dit is ter bescherming van de rest van het lichaam. Als dat er teveel worden krijg je een opstapeling van kalkstenen. In de volksmond bekent als gal- en nierstenen.

 

De fontein van de jeugd is………………. Urine
Door verkalking van de pijnappelklier functioneert je derde oog minder goed. Dit proces treedt al op vanaf jonge leeftijd. Als je weet dat je hormonale systeem het systeem is, waarmee de ziel (jijzelf dus) het lichaam via het verstand bestuurt. Dan is dat het meest gevoelige systeem in het lichaam en je kunt het fysiek slechts indirect beïnvloeden. Eten en drinken moeten eerst verteerd en opgenomen worden voordat het lichaam zelf zijn hormonen maakt. Des te zuiverder je eten en drinken is, des te zuiverder je hormonale systeem zal functioneren.

Ontkalking betekent dat je je lichaam vernieuwt, verjongt en versterkt. Dat wist men in de oudheid ook wel, maar men verpakte die boodschap in symboliek. Overal in de bijbel waar gesproken wordt over water des levens kon weleens urine worden bedoelt. Hoe dacht je dat Jezus zichzelf in leven hield toen hij 40 dagen in de woestijn vastte? Dat is fysiek vrijwel onmogelijk tenzij je leeft van het licht of vast op urine.

Voor de diehards onder de lezers: Vast eens een paar dagen op urine en je zult zien hoe je lichaam hierop reageert. Voor wie dit nog nooit heeft gedaan, wel graag onder begeleiding van een ervaren therapeut.

Het vocht waarin de foetus ronddrijft in de baarmoeder lijkt erg veel op urine en vanaf drie maanden wordt het meer en meer gevuld met de urine, gemaakt door het kind zelf. De longen fungeren tot na de geboorte als een soort kieuwen en je ‘ademt’ urine in en uit.

De verborgen symboliek van plassende cherubijnen en natuurlijk manneke pis zijn een pictogram voor de fontein van de jeugd!! De verborgen grap met de heilige graal om het maar zo te noemen, is dat het niet om de beker zelf gaat, maar om wat erin zit: Urine. Men is al eeuwen op zoek naar de eeuwige jeugd maar het gaat erom wat je nodig hebt. Dat is zuivere, steriele urine. Elke mok of beker wordt een heilige graal wanneer deze gevuld is met je eigen vocht………… Proost!

Verkalking
Ik mag aannemen dat de meeste mensen de neus ophalen bij de gedachte om urine te gaan drinken voor de eigen gezondheid. Al te goed is buurman gek, nietwaar? Is er ook een alternatief? Ja dat is er maar laten we eerst kijken naar hetgeen de meeste mensen drinken: het veel geroemde Nederlandse kraanwater. Het verschil met Engels kraanwater merk je direct op als je op het Britse eiland kraan opendoet. Een stevige chloorlucht komt direct op je af. Niet goed dus en de meeste Engelsen drinken dan ook bronwater.

Het Nederlandse drinkwater maar ook de meeste bronwaters bevatten echter een berg anorganische kalk waar je U tegen zegt. Die kalk kan nergens heen en wordt opgeslagen. Deze opslag is het begin van veroudering. Je moet je voorstellen dat je haarvaten eruit beginnen te zien als een niet schoongemaakte waterkoker. Gevolg is dat het bloed minder goed stroomt en dat het lichaam zijn afvalstoffen onvoldoende kwijt kan raken. We spreken van calcificatie of verkalking, wanneer kalkzouten zich afzetten in levend weefsel. In het lichaam kunnen veel vormen van verkalkingen in organen voorkomen zoals in littekenweefsel, spieren, pezen, thymus, hoofd en borsten. Kalk kan zich in ook in plaques afzetten zoals in arteriën.

Kortom; een belangrijke bron voor verjonging zou het drinken van de eigen urine kunnen betekenen, mits er natuurlijk gezond en goed bij gegeten wordt...... Proost!


Geplaatst door Hayo Bol

Hayo Bol

Ik ben inmiddels 20 jaar natuurgeneeskundig therapeut/ lifecoach en geef lezingen over verschillende onderwerpen mbt gezondheid. Daarnaast geef ik les aan collega therapeuten en therapeuten in opleiding over voeding/elektrosmog/natuurgeneeskunde bij verschillende instellingen zoals de Ortho Health Foundation, Floww Intl, Lightwave en Bemer...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Hayo BolLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Hoe 'Het zou moeten zijn' heeft nooit bestaan, maar mensen blijven proberen ernaar te leven. 'Hoe het zou moeten zijn' bestaat niet, er is alleen wat er is.

Lenny Bruce, Amerikaans stand-upcomedianBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.