Ozonwater | Schoon en bron van verrijkende zuurstof

Meditech Europe

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6637
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Meditech Europe

Gekoppelde categorieen
Earth Company, Water

(Meditech Europe) Veel mensen kennen ozon alleen als de laag om onze planeet die ons beschermt tegen schadelijke hoeveelheden UV-straling. Maar niet veel mensen weten dat het ozon gas een zeer bruikbaar middel is in de bestrijding van ziekmakers en andere vervuiling. In veel van de Nederlandse en andere Europese waterzuiveringsinstallaties wordt ozonisatie al jaren succesvol ingezet om drinkwater zuiver te maken. Maar ook in ziekenhuizen in Duitsland wordt ozon al lange tijd ingezet tegen de meest uiteenlopende ziektes en aandoeningen. Deze kracht ligt met de Ozone Boy kraanwater ozongenerator nu ook binnen uw handbereik.

Advertorial

Wat is ozon? | Een klein scheikundig avontuur
Om u de kracht van ozon uit te leggen is het belangrijk dat we iets meer te weten komen over zuurstof. Zuurstof kennen wij allemaal als het belangrijke onderdeel van de lucht die wij ademen en wat ons leven geeft. Maar zuurstof is eigenlijk de naam van het atoom waar zuurstofgas uit bestaat. Veel mensen kennen de afkorting H2O, wat de scheikundige naam is van water. De “H2” daarin staat voor twee deeltjes waterstof en de “O” staat voor één deeltje zuurstof die samen een watermolecule maken. Wanneer twee zuurstofatomen samen komen maken ze het O2 zuurstofgas dat wij ademen. Ozon is gas dat bestaat uit drie zuurstofatomen en heet daarom O3.


Om de grote kracht van zuurstofdeeltjes duidelijk te maken moeten we nog wat verder inzoomen op het zuurstofatoom. Het is namelijk één van de bouwstenen van het zuurstofatoom dat zo veel invloed heeft op de wereld om ons heen en op onszelf. Een zuurstofatoom bestaat namelijk uit één atoomkern en acht elektronen die er omheen draaien. Deze elektronen zitten niet heel strak vast en daardoor verliest het zuurstofatoom weleens een elektron. Zo’n vrij elektron gaat dan op zoek naar elektronen om mee samen te zijn. Deze kan het vinden bij andere atomen waar het een elektron van lostrekt. Dit effect is wat we kennen als “oxidatie”. IJzeratomen verliezen makkelijk elektronen en daardoor oxideert (beter bekend als “roest”) ijzer snel als het in contact komt met (o.a.) zuurstof. Er zijn ook andere stoffen die makkelijk elektronen verliezen en oxidatie veroorzaken. Maar doordat men vroeger dacht dat alleen zuurstof dit effect had noemde men het naar de Latijnse naam van zuurstof “Oxygenium”.

Oxidatie | Een sterke natuurlijke reiniger
Bacteriën, virussen, schimmels, chemicaliën als chloor en fluoride maar ook zware metalen zoals lood, kwik en arsenicum zijn erg gevoelig voor oxidatie met ozon. De vrije elektronen breken ze af en daardoor vallen ze uit elkaar. Doordat zuurstof vrij veel elektronen heeft en die relatief gemakkelijk loslaat is het een sterke oxidant. Ozon heeft drie van die zuurstofatomen en wil heel graag terug veranderen naar 02 zuurstofgas. Het stoot daarom snel zijn extra zuurstofatoom af die zijn oxiderende werk kan doen. De kracht van ozon is sterk genoeg om zelfs chemicaliën als chloor in het water uit elkaar te trekken en onschadelijk te maken. Met ozon verrijkt water is daarom erg goed te gebruiken om mee schoon te maken. Veel mensen en bedrijven gebruiken ozonwater om groente en fruit te reinigen en ziekenhuizen in de hele wereld gebruiken ozonwater om de wonden van hun patiënten tijdens operaties schoon te houden. Ook in de tandartswereld is ozonwater als desinfecterend spoel- en gorgelwater erg populair.


Zuurstof | De motor van het leven
Een ander effect van ozon en de zuurstofdeeltjes die het makkelijk loslaat is dat het lichaam er wel raad mee weet. Alle gezonde lichaamscellen gebruiken namelijk zuurstof als energie. Er zijn ondertussen vele gezondheidstherapeuten die dan ook werken met ozon-therapie om een grote verscheidenheid aan gezondheidsproblemen aan te pakken. Deze therapeuten vindt u ook in Nederland. Hiernaast kennen ook topsporters het effect van ozon en drinken ozonwater om hun prestaties op een natuurlijke en gezonde manier te ondersteunen.

Er zijn vele manieren waarop u ozonwater voor uw innerlijke en uiterlijke verzorging kunt gebruiken. We sommen er een aantal voor u op:

 • Schoon en zuurstofrijk drinkwater
  Allereerst is ozonwater heel gezond drinkwater. De ozon verwijdert onzuiverheden en verrijkt het water met zuurstofdeeltjes waar uw lichaam en uw gezondheid u zeer dankbaar voor zullen zijn.

  Tip!
  Aangeraden wordt om ozonwater even (ongeveer 30 minuten) te laten staan voor consumptie zodat de in het water aanwezige ozon het zuiverende en verrijkende werk maximaal kan doen.

 • Natuurlijke reiniging & verzorging van uw lichaam
  De reinigende en verzorgende eigenschappen van ozonwater maken het een uitermate geschikt middel voor de verzorging van aangedane plekken en huid-uitdagingen. Gebruik hiervoor het water zo snel mogelijk uit de generator aangezien dan de ozonconcentratie het hoogst is.

 • Natuurlijke reiniging van uw leefomgeving
  Omdat u uw leefomgeving zo gezond en schoon mogelijk wilt houden is het verstandig om zo weinig mogelijk chemicaliën te gebruiken om uw lichaam en de mensen waarvan u houdt zo min mogelijk te belasten. U zult ervaren dat de reinigende werking van ozonwater zeer goed werkt in uw keuken, badkamer en alle andere plekken waar hygiëne hoge prioriteit heeft.

 • Natuurlijke reiniging van uw huisdieren
  Uw huisdieren verdienen al uw aandacht en liefde en u heeft uw dieren waarschijnlijk graag dichtbij u. Daarom is het van groot belang dat u uw huisdieren op een natuurlijke manier schoon en verzorgd houdt zonder hun natuurlijke balansen te verstoren. Hier is ozonwater perfect voor. De reinigende kracht verwijdert bacteriën en daarmee vieze luchtjes zonder gebruik van zeep of andere chemicaliën.

 • Natuurlijke reiniging van uw voedingsmiddelen
  Het gebruik van ozonwater als efficiënte en doeltreffende reiniger voor voedingsmiddelen is al door velen ontdekt. Het ozonwater verwijdert potentiële ziekmakers als de E.coli bacterie van het oppervlakte van al uw groente, fruit, vlees, vis, etc. Waarmee u uw gezondheid en dat van uw dierbaren nog beter kunt stimuleren. Tevens blijven uw voedingsmiddelen door deze reiniging en de daardoor afwezigheid van bacteriën langer houdbaar.

 • Ozonwater bij u uit de kraan
  Met de Ozone Boy kraanwater ozongenerator kunt u nu de voordelen van ozonwater in het gemak van uw eigen huis ervaren. De Ozone Boy is gemakkelijk te gebruiken en te installeren en werkt puur en alleen op de kracht van uw waterdruk. Er komt dus verder geen elektriciteit aan te pas. Het water krijgt een heerlijk zachte smaak. Mensen die liever geen water drinken uit de kraan, omdat ze het niet verdragen, hebben met ozonwater geen problemen meer. Het zuurstofrijke ozonwater stimuleert dus om te drinken.


SPECIALE ACTIE | OP = OP
Deze speciale aanbieding van de Ozone Boy is een tijdelijke en de voorraad is dan ook beperkt. Wees er dus snel bij en bestel uw eigen Ozone Boy nu van €125,- nu voor maar €49,95 via https://www.meditecheurope.nl/ozone-boy.html


Bron: Meditech Europe


Geplaatst door Advertenties

Advertenties

Waarom adverteren op Earth Matters?
Bij Earth Matters adverteren is: “adverteren vóór de doelgroep dóór de doelgroep”. Uw klanten en onze bezoekers zijn namelijk één en dezelfde...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van AdvertentiesLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het wezen, de wezenskern die hartenrijk in verbinding staat met tijdloze vredige rijken binnen en buiten de aarde, moet en zal dood binnen het piramidesysteem. De dode mens, als in een ultiem opeenvolgend individu, mag er leven.

Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.