Mensbeleving in de natuur | Transcript Martijn van Staveren in Wekerom

Wekeromse zand

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:5363
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Observatie- en bekrachtigings-bijeenkomsten, Bewustzijn

(Earth Matters) Op woensdag 8 augustus kwamen we met 100 mensen samen in de prachtige natuur van het Wekeromse zand voor een Mensbeleving met Martijn van Staveren. 

Met veel dank voor de toewijding en vele uren die aan het uitschrijven van deze krachtige holografische transmissie zijn besteedt, willen we het volledige transcript dat ons is aangeboden met jullie delen.

(Martijn van Staveren) Welkom allemaal. Ik heb niet iedereen gedag kunnen zeggen, maar bij deze, voel je van harte welkom en voel ook dat het heel fijn en belangrijk is dat je hier vandaag bent om jezelf hier in het veld neer te zetten, want uiteindelijk gaat het altijd om onze eigen ervaring. Als jij hier niet zou zijn, dan zou die ervaring er niet zijn. Dus vandaag zijn we met elkaar aan het ervaren, wat er dus ook gaat gebeuren, ik heb geen idee, maar ik vind het heel fijn om hier als mensen met elkaar lekker te kunnen zijn.

Mijn naam hier op deze aarde is Martijn, ik voel me dus ook heel erg Martijn, ik ben gewoon een heel erg Martijn-achtig mens. Voor mij is het leven een speeltuin waar soms hele onthutsende ontdekkingen in worden gedaan, waar je het idee hebt dat je het overzicht van de speeltuin, van de zandbak hebt, en dat die vervolgens ineens vervaagt omdat de zandbak veel groter begint te worden en dat je eigenlijk nog helemaal niets hebt omgeploegd, zeg maar. Ik vind dat heel fijn om te doen in mijn leven hier op de aarde omdat mijn ervaringen ook bij andere mensen kunnen inspireren om anders naar de werkelijkheid te kijken, en anders naar jezelf te kijken. En ik vind het heel fijn dat andere mensen dit ook met mij delen,  want dat brengt mij ook weer in allerlei sporen en allerlei routes, dus laten we vandaag vooral ook energetisch in ons bewustzijn alles openzetten, wie jij ook bent, in welke processen je ook zit, dus wat dat proces ook is, of dat iets leuks is, of iets niet leuks is op dit moment. Voel maar gewoon in jezelf dat je de deuren openzet, nu dat we hier toch op de aarde zijn en in openheid durven te zijn, kunnen we net zo goed in onszelf beslissen dat er geen geheimen zijn. Dus niet dat je daar nu over hoeft te spreken, over geheimen die je in jezelf draagt, maar vooral ...dat het een illusie is dat een geheim lijkt voor jou, dus dat je het verborgen houdt, verborgen gedachten, gevoel, dat dat eigenlijk een illusie is. Want het kan zijn dat mijn zintuigen dit oppikken datgene dat jij verborgen houdt, dat mijn zintuigen dit oppikken dat ik dat niet weet maar je zendt het wel uit.

Er is nu een moment aan het ontstaan op deze aarde dat mensen meer gaan waarnemen dan alleen hun zintuigen. Daarmee zeg ik ook dat alle verborgen agenda's en alle verborgen gedachten, dubbele lagen, dubbele bodems, onderstromingen, gewoon zichtbaar aan het worden zijn. En het is ook goed dat er op een gegeven moment geen geheimen meer zijn. Want geheimen maken ons kwetsbaar en geheimen maken ons onzuiver. Ik vind het een hele mooie plek, Arjan, Moniek en Lizzy, jullie hebben deze plek uitgezocht, deze route althans. Je ondersteunt elkaar erin, dat is toch teamwork. Ik heb ook ontzettend naar deze dag uitgekeken in mijn gevoel. Gisterenavond begon ik er een hele diepe zin in te krijgen, niet vanuit mijn hoofd, maar vanuit mijn hart, ik begon er zelfs een beetje onrustig van te worden. Ik wilde eigenlijk helemaal niets meer doen, ik wilde alleen maar op de bank gaan liggen en voelen wat er gebeurt, omdat er gaan dus luiken open die zijn niet gebonden aan ruimte en tijd en bij mij was dat gisterenavond. Dat ik dus de ontmoeting voel van mensen die buiten de kaders durven kijken en dat dus ook doen, buiten de kaders van modellen, en daarbij zichzelf trotseren in wat je over jezelf weer kunt denken later. Dus je kunt een deur openen, daar heel blij doorheen gaan en een paar weken later kun je het gevoel hebben van dit moet weer terug en die deur moet ook weer dicht. Daar moet ik niet zijn. Maar toch dat je die zones in durft te gaan, dat geeft voor mij een heel ..dat is heel kostbaar en waardevol voor mij.

Ik ben blij dat het vandaag een beetje minder warm is als gisteren bijvoorbeeld, het was gisteren een hele bijzondere dag ook, was een andere warmte als die hittegolf daarvoor, of je dat nou zo ervaart omdat je went of  dat er iets anders is. Dat maakt niet uit, het was toch wel anders. Ik heb gisteren lekker de hele middag in het meer gelegen, lekker gezwommen, mijn ouders kwamen. Ik heb mijn vader aangemoedigd om de zwembroek aan te trekken, de eerste ronde kwam hij er bekaaid van af want toen hoefde hij nog niet. Ik zwaaide vanuit het meer naar mijn vader, toen deed hij eerst alsof hij me niet zag, dat vind ik zo leuk hè, want je voelt gewoon of iemand het wel of niet ziet. Later zei hij “ik zag het wel maar ik had nog geen zin”. Later is hij er lekker bij gekomen en we hebben heerlijk genoten  en dan voel je van hoe fijn het is om in water te zijn, in een meer en tussen de bomen, hoe en wat er gebeurt als je jezelf durft te ontspannen en alles uit je systeem weg laat vloeien en alleen maar geniet van dat dobberen in het water. Dat is gewoon zo iets heerlijks. Dan zie je ook dat mensen ontspannen zijn. Het is eigenlijk heel raar dat we daarvoor eerst een meer in moeten.

Ik vind het heel mooi dat we dit in een zomervakantie beleven, en we kunnen vandaag een paar mooie bekrachtigingen doen met elkaar, we kunnen nog themagericht met elkaar dingen aanboren als we dat willen, neerzetten als jij voelt van nou over dit thema wil ik het hebben dan kunnen we kijken of dat gaat lukken. Dat weet ik natuurlijk allemaal niet. Maar één ding staat vast, er gebeurt een hoop. En ik denk dat we het allemaal wel zien en voelen in ons eigen bestaan, dat er heel veel in beweging is. En we zien dat vaak in ons eigen dagelijks leven, de uitdagingen die we op ons pad krijgen, en die kunnen fors zijn. Aan de andere kant kunnen het ook hele forse bijdragende gebeurtenissen zijn, dus het is niet allemaal kommer en kwel, maar er is wel veel aan de hand.

Ja, als je mij zou vragen hoe gaat het met jou, dan zeg ik uitstekend, ik voel me heel goed, maar ook bij mij is het natuurlijk zo nu en dan ook een enorme vibratie van allemaal energieën die ook naar mij toe worden gezonden, wat er wordt gezegd, wat er wordt gedacht, wat mensen in stiekemheid en verborgenheid uitzenden. Maar ik ben daar tegen bestand en ik spreek dat uit, niet om er een egoshow van te maken, want ik heb laatst een mail van iemand gekregen die vond dat ik een egoshow neerzette, maar ik zeg dat juist om het vrije gesproken woord daar in te lanceren. Want waarom zou ik niet mogen zeggen dat ik ergens goed in ben? Waarom zou ik de andere mensen niet mogen inspireren om datzelfde weer in zichzelf te voelen, zodat jij kunt zeggen van “ja maar ik ben ook ergens goed in en dat is dit en dat, is dat en oh maar ik ben nog in veel meer goed”. En dan komt er in één keer een heel scala tevoorschijn waarin je voelt waarin je getalenteerd bent, waar je betrokken bij bent, wat je gewoon heel fijn vindt om te doen, waar je goed in bent. Dus ik zeg veelal dingen niet vanuit mijzelf eigenlijk, ik spreek wel vanuit mijzelf, maar het is niet omdat het over mij gaat, maar om het vrijgesproken woord, de vrijheid daarin weer in beweging te zetten. Om het effect van ssssssst, bescheidenheid, om dat gewoon weg te halen. Want waarom zouden we bescheiden zijn? Ik zou het echt niet weten. Ik zou niet weten waarom iemand bescheiden zou moeten zijn in hetgeen wat er gebeurt, wat je voelt en wat je uitdraagt. Kijk en hoe je het uitdraagt, ja daar kun je je nog verder in gaan ontwikkelen.

Voor mij staat primair om hier met elkaar vandaag te zijn om het vrije bewustzijn te vieren. Dat klinkt heel, ja feestelijk, dat is het eigenlijk ook. We staan op het punt om te ontdekken wat echt vrij bewustzijn is, hoe je dat kunt ervaren althans, dus niet dat je het definieert van dat en dat is het, maar dat je het in jezelf kunt terughalen en af streept in ieder geval van wat het niet is, waar je door meegenomen wordt, door andere mensen en voor mij staat ook primair dat de mensen die ik mag ontmoeten, en dat zijn veel mensen, vandaag zijn we hier met elkaar en ontmoet ik jullie, en jullie ontmoeten elkaar en jullie ontmoeten mij, dat ik mensen ontmoet die zo'n diepe wandeling in het leven al hebben doorlopen, op allerlei gebieden, spirituele stromingen hebben onderzocht, wat dat dan voor stroming is, en dat het mensen zijn die ergens ook als het niet een stroming heeft doorlopen van spiritualiteit, ergens weet waar het in de kern echt om gaat. Dus alle verpakkingen weggehaald en helemaal terug naar jezelf, voorbij alle pogingen om afgeleid te worden, en voorbij alle pogingen van vibraties die ons beïnvloeden.
En dat vind ik heel mooi van deze samenkomst. Het is een hele feestelijke gelegenheid, het vieren van dat je echt iets zelf in beweging zet. Het vieren dat je niet meer een ander hoeft te volgend, dat doe je hier ook niet. Hoewel er natuurlijk veel over mij wordt gezegd, dat komt me natuurlijk weleens ter ore, dat de mensen mij volgen en afhankelijk ervan zijn, zijn dat voornamelijk en nou ga ik dat nog bouter zeggen, dat zijn uitsluitend mensen die zelf nog nooit de ervaring hebben opgedaan om te voelen is het zo wat ik zelf zeg? Want dat zei ik net ook in de korte wandeling hierheen, je hoeft niet een volgeling van iemand, of mij of van je buurvrouw te zijn om informatie in jezelf te voelen, je volgt kortstondig iets van een ander om iets in jezelf te voelen en daarmee zelf verder te gaan. En natuurlijk is het een groot aandachtspunt om daar niet van afhankelijk te zijn. En dat kan sneller gebeuren dan je denkt, dan je voelt. Dus laat het een inspiratie zijn dat je elkaar ontmoet, maar laat het vooral een feest zijn dat je mensen ontmoet die ook al die stromingen in hun leven hebben doorlopen en ook voelen van ja maar wacht even, als alles wat ik tot nu toe heb geleerd heb aangenomen als dat het daarom zou gaan in dit leven dat dat misschien niet zo is, wat laat ik daar dan voor in de plaats komen? Nou dat is een mooie ontdekking. Wij zitten natuurlijk nog behoorlijk gevangen in onze mind. En iedereen die dat roept van daar ben ik uit, die mag precies uitleggen hoe dat dan werkt, dat willen we allemaal. Maar aan de andere kant is de mind ook weer heel behulpzaam instrument. Als onze mind, als onze hersenen, ons fysieke bewustzijn op een gegeven moment een stap aan de kant doet, voor nieuwe stromingen, voor mogelijkheden die in het begin werden tegengehouden, als we die durven laten binnenkomen, dan kan onze persoonlijkheid, onze mind kan daar ook heel krachtig iets mee doen. Het is maar net van hoe je ergens naar kijkt. Voor mij bestaat niet zozeer het goede en het kwade maar meer de keuze of je zelf kiest of dat je de keuze kiest van een ander. En dat is een heel grote agenda die wordt uitgevoerd. Dat klinkt heel heftig, maar het is wel gewoon wat we zien.

Het gaat dus om vrije gedachten, het gaat om onderzoeken vanuit de vrije gedachte, of de dingen die we het liefst willen vasthouden, of die misschien wel de grote doorgang naar het vrije bewustzijn blokkeert. Trauma, traumatische gedachten, traumatische gevoelens. Wat is trauma?

Mijn zuster vroeg aan mij “waarom doe jij dit eigenlijk, dit hele uitdragen van die boodschap?” En ik vroeg “welke boodschap heb je het over?” “ja nou ja dat waar jij het over hebt in die youtube filmpjes” Ik zeg “maar daar heb ik mijn boodschap helemaal niet in uitgesproken, ik vertel daar alleen maar ervaringen, als je daar een boodschap uit kunt halen, nou dan is dat heel knap” Er loopt wel een rode draad doorheen maar het is niet dat ik daar een boodschap vertel, want ik vertel niet een boodschap. Ik ben geen boodschapper, ik ben geen jezus. Ik ben Martijn van Staveren hier als fysiek mens. En we zijn allemaal kosmische wezens, kosmisch bewustzijn, we zijn bewustzijn nu in deze vorm, maar ik ben hier gewoon als Martijn en ik deel mijn ervaringen en toen vroeg ze mij “maar ik wil toch weten waarom jij dat doet, want de jehova's doen dat ook ” Ik zeg “kun je uitleggen wat je dan precies bedoelt?” Want ik vind het wel heel leuk als dat gezegd wordt, dan kun je namelijk in gesprek met elkaar. In plaats van dit, kun je ook met elkaar praten. Toen zegt ze “ja jij vertelt iets, je draagt iets uit en dat doe je met een bepaalde reden en ik ben benieuwd wat die reden is, want is het niet zo dat als je het niet uitdraagt en mensen daar niet in geïnteresseerd zijn dat je dan voor jezelf alsnog de zaak op rij kunt krijgen of hebben, als je het helemaal voor jezelf uitzoekt” Ik zeg “ja dat zou zomaar kunnen, maar wat nou als je uitgezocht hebt wat er uit te zoeken valt, en je weet precies hoe het zit” “nou dan ben je behoorlijk arrogant” zegt ze. Ik zeg “wat doe jij zaterdag?” Toen vertelde ze dat ze patat gaat bakken, dat is 2 weken geleden, patat gaat bakken in het buurthuis. Ik zeg “goh wat leuk dat je patat gaat bakken, gezellig, dat is eigenlijk ook een soort uitwisseling hè?” “ja maar wel patat” Ik zeg “ja maar nou mijn vraag naar jou, eigenlijk jouw vraag, waarom doe je dat?” “nou om patat te bakken, dat die kinderen, die ouders een lekker patatje kunnen eten” Ik zeg “maar waarom doe jij dat, dat had jouw buurvrouw ook kunnen doen, maar jij doet het, er is iets wat zo functioneert waardoor jij besluit om die patat te bakken en wat bak je dan eigenlijk, patat of is er een uitwisseling?” Toen zegt ze “ja uiteindelijk is het een uitwisseling, ik vind het heel leuk om die mensen even aan te kijken en een patatje mee te eten dat is het moment dat je contact hebt met elkaar” Ik zeg “nou dat is mijn antwoord, als we altijd patat bakken en dan nog eens in die mand kijken en het blijkt nooit patat te zijn geweest, dan ga je er echt over praten” En dat is eigenlijk wat ik dus doe. Ik praat over dat er veel meer aan de hand is wat gewoon onze aandacht verdient in alle kleur, in waardigheid, in respect, en daar worden weleens dingen gezegd door mij die natuurlijk voor sommige mensen best heftig kunnen zijn, maar uiteindelijk is de basis waar we hier nu zitten, de natuur. De basis is dat de mens terugkeert uit alle geloofsovertuigingen, hoe fantastisch ze ook in elkaar zitten, hoe groot die boodschappen ook zijn, maar dat de mens terugkeert naar de natuur. En dat kan, de natuur is daar ons in behulpzaam,  en vervolgens gaan we nog dieper naar de natuur in onszelf. Want we voelen op de een of andere manier en dat kun je ook niet benoemen, maar dat je dat voelt dat je dat zelf bent. Dus je overstijgt als het ware alles wat je buiten jezelf ziet inclusief je fysieke ik. Dat is waar ik het steeds over heb. Ik breng een heel scala aan informatie in beweging en het is ook echt de tijd en de bewijzen en de feiten, die nu allemaal op tafel gelegd worden,  laat ons ook zien dat het echt niet voor niets is om het daar met elkaar over te hebben. Want waar gaat het nu precies om, het gaat erom dat wij gaan ontdekken dat er een geleide programma actief is die de mens laat denken dat ze zelf denkt.

Ik weet niet of jullie het hebben gezien de laatste uitzending van Victor (Mindf*ck) die hypnotiseur die een spiegeldemonstratie deed, om spiegelneuronen in het brein te activeren. Voor de mensen die het niet hebben gezien even een korte samenvatting, je kunt hem vast op youtube terugvinden, het zijn buitengewone eenvoudige voorstellingen, experimenten die zeer diep tot nadenken zetten. Waar gaat het over. Hij is in een danszaal en heeft een paar topdansers uitgenodigd van een bepaalde groep met de vraag wil je mee doen aan een experiment?  En hij zoekt twee dames uit en die twee dames komen naast elkaar te staan en die twee dames mogen naar elkaar toe draaien met de gezichten naar elkaar toe, ze zien elkaar en dan komt er een soort zwarte lijst tussen hun in te staan van 2 bij 2 meter en die lijst die symboliseert als het ware dat het een spiegel is. Dus de één gaat heel langzaam balletachtige bewegingen maken en de ander doet die beweging precies na. Dus je moet heel goed opletten hè, dus de één beweegt de hand die kant uit en de ander moet de eigen hand ook die kant uit bewegen. En zo gaat dat minuten lang door, en na 5-6 minuten zie je, en dat is ook de wetenschap die er is, zie je dat het ene brein, afgestemd is op het andere brein, en dat het brein niet meer hoeft te volgen door op te letten, maar dat het brein een neurospiegeling maakt, dat het zich afstemt op het brein van de ander, en gewoon de beweging al maakt zonder te hoeven kijken. Met andere woorden er vindt een data link plaats tussen het fysieke brein, energie, van het ene wezen en het andere wezen, door een visuele waarneming. Dat is interessant. En op een gegeven moment mogen die twee dames zich van elkaar afdraaien, er komt een scherm geloof ik tussen te staan, dat weet ik niet helemaal zeker, of ze krijgen in ieder geval een blinddoek om, nee er komt een scherm tussen te staan, zo is het en als het anders is dan weet je nou die heeft geen goed geheugen, maar zoals ik het weet is dat er een scherm tussen in staat, en op dat moment zijn ze dus gesynchroniseerd en loopt Victor naar één van die danseressen toe, en hij raakt die ene danseres aan op een bepaalde plek en die andere danseres die dat niet kan zien, voelt precies in haar lichaam op die plek dat ze wordt aangeraakt. Vervolgens loopt hij heel stil achter die persoon om, heel langzaam en zij voelt dat hij bij haar loopt wat niet zo is, vervolgens raakt Victor de neus aan van die vrouw en die andere dame die voelt dus letterlijk dat ze wordt aangeraakt, ze zegt ook, dat kun je gewoon horen, “ik weet zeker dat je mij aanraakt”. Ze voelde gewoon letterlijk: jij raakte mij aan.

Maar wat is hier nu aan de hand? Dit zijn de speerpunten van wat waarachtige spiritualiteit is ofwel hoe spiritualiteit ook misbruikt wordt. Want er gebeuren hier dingen die wij als mens gewoon mogen onderzoeken om terug te keren naar onszelf. Het is dus mogelijk om in een paar minuten tijd twee mensen te synchroniseren via de spiegelneuronen in het brein, door een hele simpele waarneming. Dat is toch waanzinnig en buitengewoon interessant. Als dat door één simpele waarneming gebeurt, waarom zou dat niet veel geavanceerder kunnen. En dan een andere vraag daarover heen, stel dat alles wat wij denken wat wij in ons leven besluiten en beslissen dat dat een gecoördineerd gezamenlijk gedachtespel is? Nou dat zou zomaar kunnen. Dat moet je gewoon niet uitsluiten. Ik denk dat zulke simpele experimenten ons laten zien dat er dus heel snel een afstemming kan plaatsvinden tussen de breinen. Ik weet het, we zijn meer dan ons brein, absoluut, maar ons innerlijke lichtkrachtbewustzijn mag wel ingeladen worden in dat brein. En er wordt alles aan gedaan om de eigen soevereine lichtkracht, de eigen innerlijke kracht te voorkomen dat dat binnenkomt in dat fysieke bewustzijn omdat als dat gebeurt dan ontkoppel je jezelf uit de gedachten van een ander! Want je gaat doorzien wat een collectieve gedachtekracht is. Je gaat zien dat die collectieve gedachtekracht veel groter is dan alleen de maatschappelijke gebeurtenissen. Je gaat zien dat die collectieve gedachtekracht ook in beweging gehouden wordt ook door geloofsovertuigingen, gezamenlijk spirituele modellen. Je gaat zelfs zien dat het zich letterlijk manifesteert in de mooiste liefdevolste meest krachtige, ja strohalmen als het ware, van je leven. En dat je ontdekt ja maar eigenlijk is alles gebaseerd op een mogelijke koppeling van gezamenlijke gedachten. En als je daar uit kunt stappen en als je daar uitstapt, en daar stap je op een gegeven moment ook uit als je hiermee bezig bent, dan zul je merken dat er vanuit deze werkelijkheid iets ontstaat, iets beweegt, om jou terug te krijgen in die stroming of een andere stroming om je daarbij aan te sluiten, of iets heel anders wat we niet eens kunnen benoemen, maar het gaat hier over het zuivere oorspronkelijke bewustzijn van wie jij in essentie bent. Dus geen geloof, helemaal niets!

Vraag: wat is voor jou een indicatie ….? dat dat gebeurt??

Martijn: bij mij is het zo dat in de weg van het loskomen van pogingen die werden ondernomen om mij zeg maar in een geleide gedachte te krijgen, want ik ben daar gedeeltelijk in geweest om het te onderzoeken, maar omdat ik van het begin af aan dat ik hier op de aarde ben weet hoe dat werkt, ben ik er niet in geboren, maar de pogingen om daar in te komen die werden practisch altijd ingeleid door mensen die een paar gedragspatronen vertegenwoordigden 1. ze waren meestal volgeladen met achterdocht, achterdocht naar de wereld, wantrouwen, dus de mensen wilde onder het mom van wantrouwen dat ik dan eigenlijk maar bij die stroming van hen moest aansluiten, maar in feite was het altijd trauma. Dus mensen raken getraumatiseerd in hun leven door een bepaalde gebeurtenis. Trauma is een resonantie waardoor je uit je zelfstandige kracht stapt, dan wordt je in feite afhankelijk, dus in plaats van dit, moet je eigenlijk daar naar toe, moet je zakken, dan ben je in feite in een ander resonantieveld, dan functioneert je bewustzijn anders, en vanuit dat trauma wordt dus ook wantrouwen en achterdocht gelanceerd. En in mijn leven is mij heel veel geprobeerd trauma ook aan te doen. Dus ik heb heel veel traumatische dingen meegemaakt, in de veronderstelling dat ik op een …?? zou komen. Maar dat is wat er met de hele mensheid gebeurt. Dat gebeurt bij ons allemaal in het groot en in het klein.

Nou als ik het woord feest gebruik, dan gebruik ik dat omdat de mensheid in vrij snel tempo door begint te krijgen dat we ons moeten ontkoppelen uit de gedachte waarvan we eerst denken of gedacht hebben dat dat van ons was. En dat speelt zich in hele diepe lagen af, hele diepe lagen. Dus kijk maar eens voor jezelf van waar je vandaan komt, heb je misschien een religieuze opvoeding gehad, of heb je en bepaalde spirituele stroming in je opvoeding meegekregen. Het zit hem niet alleen daar in, het zit hem in elke poging om geleide gedachten te creëren. Dus dat kan ook zijn dat er een enorme, ik ga hem even helemaal omdraaien, maar dat er een enorm geloof, beweging op gang komt dat technologie niet goed is. Waardoor er een hele beweging op gang komt gericht tegen technologie. Dan kom je ook in de gedachte van het hele collectieve bewustzijn dat technologie niet goed is. Dan krijg je eigenlijk ook een soort cult, van transhumanisme etc. Ik zeg dus niet dat het goed is, ik zeg dus ook dat het niet fout is. Het gaat er om welke visie je in jezelf hebt, waar kijk je naar, hoe kijk je ergens naar. Het gaat eigenlijk om het kapen van bewustzijn en het vrij maken van  bewustzijn. Wat ons vandaag hier samen brengt en op een iets andere manier ervaren we dat, en dat is ook heel mooi want we moeten het echt allemaal op onze eigen manier voelen en ervaren en er ook iets van vinden,  maar wat ons samenbrengt is dat we allemaal ergens een bepaalde interesse in onszelf dragen van ja dit is allemaal interessant en dat is mooi, maar wat dan nu nog meer? Of wat zit hier nog omheen gesponnen? Wat is dit? Ik heb weleens navraag gedaan over, dat doe ik weleens vaker, over bijvoorbeeld religie over de persoon jezus, dan wordt je het vuur aan de schenen gelegd als ik zeg van jezus heeft op de manier zoals wij het zien in de historische boeken nooit geleefd, er is iets heel anders gebeurd, maar dat mag ik niet zeggen, als ik dan tegen die mensen zeg van goh wat is er nou eigenlijk mis mee als dat zo zou zijn om dat te onderzoeken, dan merk ik heel snel hoe die mensen in een geleide gedachte zitten van het collectieve bewustzijn van de mensen van deze planeet. Er zit een soort sanctie op, er ligt een embargo op op het bewustzijn van het vrije denken. Terwijl wat maakt het nou uit dat de één dit denkt en de ander dat? Dat maakt toch niks uit. Als jij zegt maar je staat de groots mogelijke onzin te vertellen dan hou ik toch wel van je. Dat hoeft toch helemaal niets tussen ons in te creëren? Dus dat stuk.

Vandaag zijn we lekker bij elkaar om daar eens een paar bekrachtigingen op te zetten in onszelf met stilte en aandacht en misschien op een andere manier daar eens een beetje gas in te geven. En dat ook te doen als mensen van deze wereld hier. Ik praat heel veel over galactisch bewustzijn maar 90% praat ik over het innerlijke bewustzijn van de mens. Ik spreek vooral over de kracht van de mens in relatie tot de natuur. Veel mensen noemen dat je aarding of de energie verbondenheid met de wereld, Maar ik zeg nee dat is het niet. Aarding bestaat niet, gegrondheid ook niet. Het gaat om dat je jezelf primair stelt. Daar gaat het om. Besef jij, besef ik dat op het moment dat we ons bewustzijn koppelen aan dit lichaam, wij noemen dat geboorte, dat op het moment dat we dat doen, dat ons lichaam eigenlijk al een deel is van de externe wereld? Dus je kijkt eigenlijk zeg maar, je klikt je bewustzijn, ik noem het even zo, je klikt je bewustzijn via een proces ergens in, aan, op dat moment ervaar je een lichaam, en dat lichaam, dat is dus eigenlijk dit, dat is een onderdeel van de externe wereld. Dus elke overtuiging die er in mijn lichaam zit, en elke gedachte die er zit, die moet ik gewoon eventjes aanvliegen met mijn bewustzijn. Dat is helemaal niet zo moeilijk en het is ook niet moeilijk om een goed leven te hebben hoor.

Het is ook niet moeilijk om even tegen elkaar te zeggen van goh joh wat vind ik het fijn dat ik je ontmoet en ja ik vond de vorige keer je eigenlijk wel een beetje een stomme opmerking plaatsen, dat vind ik echt een behoorlijke stomme opmerking maar het heeft eigenlijk geen invloed op nu. Dus uit de mind, uit de geleide gedachte stappen. Dat is toch fantastisch. Wij zijn in staat om te creëren en te scheppen maar niet als je in een geleide gedachte zit van een ander. Dus ook niet in die van mij, ook niet in die van een ander, maar je zult op een gegeven moment ontdekken dat hoe meer je naar de kern toe gaat in jezelf dat je elkaar dus ook beter gaat begrijpen, want je komt uiteindelijk in dezelfde taal terecht. En dat is heel erg mooi.

Gisterenavond zei Raymond tegen mij, mijn fysieke zoon van deze wereld “papa die mensen die nou komen die weten het toch ook wel zonder jou hè?” Ik zeg “ja iedereen weet datgene wat die in zichzelf al draagt.”  “ja want als jij er nou ineens niet meer bent dat ze dan wel iets hebben om op terug te komen” Dat vond ik heel leuk. Zo zaten we samen op de bank met zijn drieën en hij zegt dat zo. En toen vroeg ik hem “waarom stel jij die vraag, waar komt dat vandaan?” “nou omdat ik denk dat ik het ook weet”  En dat is het, weet je we moeten beseffen dat ligt in ons, er is zo'n diepe informatiestroom van waar het werkelijk om gaat, wat de essentie van het leven is, de dienstbaarheid over en weer die is zo krachtig. Je hoeft  niet alles tegen elkaar te zeggen, maar je activeert wel dingen bij elkaar, het manifesteert zich. En in dit hologram, in dit universum waarin wij nu leven wat een op trilling gebaseerde werkelijkheid is en gedachtes zijn trillingen, dus deze hele werkelijkheid is dus een gedachtekracht trilling, van een ander iets nog niet nader te benoemen informatiestroom, energiestroom, op het moment dat jij je dus losmaakt uit volgen, dan breng jij je eigen frequentie ook naar buiten. Dus wat nodig is dat je beseft waar ga ik eigenlijk zelf voor. Waar sta ik voor, wat brengt jou hier vandaag? Je bent hier vandaag om samen te zijn met andere mensen, dat vind je fijn om ook te horen van ja wat gaat de ander zeggen en hoe voelt dat en het is ook lekker een beetje vakantie. Maar waar ben jij mee bezig in jouw leven? Het is niet hier, dat is niet belangrijk, hier gaat het om, wat je werkelijk bezighoudt, waar gaat jouw hart naar toe. Wat is er gemiddeld door de dag genomen bezig in jou? Als je op de bank zit zoals ik als ik met mijn gedachte ergens heen ga of ik voel iets, of ik kijk naar buiten, ik sta te staren naar de bomen dan aan mijn gedachten ergens heen, maar wat is dat, waar wordt je door geleid? Ga daar maar eens goed naar kijken want je wilt je ergens van bevrijden. Dat is gewoon zo. Er is iets wat ruimte gaat maken voor iets voor jezelf. Dus laat je niet foppen door de vorm waarin je zit, want de vorm is de mind. Het gaat erom wat er diep daar binnenin gebeurt, wat daar werkelijk aan de hand is. Zit je in een bepaalde forum, zit je in een groep, ben je met bepaalde dingen bezig, ben je nog werkelijk bezig vanuit jezelf of ben je nu al het groepscollectief aan het uitdragen waar je jezelf al kwijt bent? Ik zeg maar even iets geks, wat is werkelijk die boodschap, binnen in jezelf.

Ik was zaterdag naar een verjaardag van een tante van mij, ze werd 70 jaar fysiek, ze zei voordat ze jarig was “ik word 70 en daarna hoeft het niet meer voor mij, dan is het voor mij klaar” En toen vroeg ik “waarom heb je dat niet al op je 65e gedacht?” En toen was ze stil en zegt ze “ja dat weet ik eigenlijk niet, ja 70, 70 ja, als je 70 wordt ga je toch op weg naar de 80” Ik zeg “maar dat deed je op je 65e ook” Snap je, die gedachte, het zijn allemaal gedachten die niet van onszelf zijn. Wij gaan eigenlijk nooit naar verjaardagen toe maar we werden uitgenodigd voor een high tea, dat had ik nog nooit meegemaakt, en nu weet ik ook waarom, het was heel mooi verzorgd, heel liefdevol maar het is niet iets waar ik mij lekker bij voel. Zo'n potluck met elkaar dat vind ik hartstikke leuk. Dus wij gingen er naar toe en we kwamen een beetje later aan, zij wonen aan het IJsselmeer en hebben een grote tuin, kwamen we zo die kamer inlopen en de dames van de catering waren bezig, kregen we en drankje gelijk, champagne, aangenomen netjes, dat was mijn eigen gedachte om dat te doen, en toen liep ik door die schuifdeur samen met Ellen en Raymond, en toen kwamen we buiten en toen was mijn oom net begonnen met speechen. Hij vertelde van welkom allemaal, en leuk en fijn dat jullie er zijn, ze wordt 70 jaar en dat is toch een hele emotionele gebeurtenis, hij sprak dat uit, een hele emotionele gebeurtenis, er verandert toch heel veel in je leven, komen extra gevoelens, fijn dat er veel vrienden en kennissen zijn, en ook familie en toen keek hij naar mijn familie die aan de andere kant zat, en wij stonden in dat schuifdeurtje van die achterpui, en hij draait zich zo om en terwijl hij dat allemaal uitspreekt, hij kijkt mij aan, Ellen en Raymond kijkt hij aan en hij was compleet helemaal uit de gedachte weg, de speech was over er was geen gedachte meer. De speech was weg, hij wist niet meer wat hij zou zeggen. Ik heb hem nooit emotioneel gezien, maar hij stond te trillen van emotie door de waarneming. Dat is wat vrij bewustzijn doet.  Vrij bewustzijn is ook confronterend. Vrij bewustzijn is op heel veel verschillende manieren effectief in het bewustzijn van de ander. Sommige mensen drijft het tot woede, sommige mensen worden zo boos van vrij bewustzijn dat ze proberen de ander finaal onder controle te krijgen of te demoniseren, te vertrappen en uit te spugen. Tijdens dat feest gebeurde dat niet, maar ontstond er een emotioneel moment, en dat was heel mooi. Dat is wat jij in jezelf draagt. In het dagelijks leven, in deze werkelijkheid waarin wij leven, in elk moment dat je niet mee stapt in het scenario, het  schilderij wat er al is, maar dat je bent en blijft bij jezelf, dat je voelt ik ben hier niet gekomen omdat ik ben uitgenodigd en ik word meegetrokken door die uitnodiging maar ik heb heel zelfstandig gevoeld en goed doorleeft van binnen dat ik kom, dan kom ik en dan kom ik ook heel schoon waarnemen, als je kijkt naar alle mensen die er zijn. Ook al kun je ze niet allemaal één voor één aankijken, maar je voelt en kijkt even die hele energie door. Op dat moment is die waarneming zo krachtig van het vrije bewustzijn, ik eer alle mensen, ook in die hele setting daar, ik vind alle mensen hele mooie bijzondere mensen want ik zie dat ieder mens zijn eigen leven heeft. En wie ben ik om daar iets van te moeten vinden, dat is du helemaal niet aan de orde. Maar ik kijk wel naar die mensen vanuit mijn bewustzijn en dan krijg je dus die kwantumfysische werking dat waarneming resonanties in beweging zet.

Er zijn twee mogelijkheden om je boodschap vanuit jezelf uit te dragen hier 1. je wilt jezelf daar buitengewoon populair mee maken en dan vertel je het verhaal wat eigenlijk al geaccepteerd is door iedereen, je vertelt gewoon het verhaal dat het makkelijkst wordt geaccepteerd, waar de mensen zich goed bij voelen en dan ben je super populair. En je kunt ook eens een andere stroming in gaan. En de kernkracht in de mens, de mens van oorsprong voordat ze deze werkelijkheid waar we nu leven is gaan ervaren, die kernkracht die nog steeds in ons aanwezig is, die is diep in resonantie en elke leugen, ik ga het maar even heel bod uitdrukken, elke leugen die er gelanceerd is, die heel erg mooi is om mee bezig te zijn, die heel veel positiviteit in beweging zet, maar nog steeds iets verpakt en afdekt om verder te kunnen kijken wat er nou werkelijk gaande is op deze wereld, elke leugen wordt zichtbaar en wordt steeds heftiger dat er mensen steeds meer dingen gaan doen die eigenlijk afwijken van het oorspronkelijk potentieel. Want je kunt niet met weerstand en elkaar beleren, je kunt niet met onderstromende aanvallen naar elkaar toe iets tegen elkaar zeggen. Als je werkelijk begrijpt en voelt wat vrij bewustzijn is, dan laat je elkaar in tact. En dan ben je altijd transparant en open en dan vraag je aan elkaar wat je daarmee bedoelt en zou je daar iets over willen zeggen. En als jij je dan hartstikke aangevallen voelt dan heb jij gewoon werk te doen in jezelf. En dat is gewoon een hele mooie tocht. Maar het is wel pittig. Dus Victor bedankt voor je experiment. Want Victor laat ons op een hele eenvoudige manier zien hoe breinen worden gesynchroniseerd. En ik zeg het hier gewoon heel hard en duidelijk 100% van alle religies en alle spirituele groepen die op deze planeet gelanceerd zijn, zijn brein religies. Ik zeg niet dat binnen die breinreligies er hele diepe gevoelens van waarde zijn, dat die breinreligies bestaan uit onjuistheden alleen maar of datgene wat er wordt verteld dat dat dus ook een leugen is in de zin van dat klopt niet, nee het merendeel van die breinreligies, de inhoud daarvan die voelt goed, maar het zijn breinreligies. En dat is een forse dobber voor alle mensen die op dit moment vertellen wat de waarheid is. Want de waarheid wordt amper op deze wereld nog gezegd. Om controle te houden over jou, moet er voortdurend een route worden neergelegd om je daar in te vangen.

Een tijdje geleden had ik een heel interessant gesprek met iemand die, ik denk al meer dan 50 jaar, allerlei stromingen onderzoekt, niet zomaar onderzoekt, maar echt heel diep onderzoekt over de hele wereld, en toen zei deze man tegen mij, hij sprak over het duister en over het kwaad en toen zei hij tegen mij “het kwaad laat zich op vele manieren zien” Toen zei ik van “wat bedoel je daar dan mee?” “ja dat het kwaad en de negativiteit zich op heel verschillende manieren manifesteert” Dus op een negatieve manier. Ik zeg “en als het kwaad zich nou eens laat zien in jouw termen op een hele liefdevolle manier, op een manier die je geneigd bent als juist te classificeren?” Nou dat was eigenlijk nog nooit in deze persoon opgekomen, omdat hij zich zo vasthoudt aan de positieve modellen. Dus ik heb gezegd “laat gewoon voor jezelf nu eens het idee los dat een afleiding om je gedachten te synchroniseren aan iets anders, dat dat perse iets negatiefs moet zijn wat iets duisters is wat negatief is, probeer eens gewoon goed te kijken of het mogelijk is dat deze werkelijkheid waarin we leven er nu eenmaal is in de perfecte conditie van hoe de natuur functioneert, maar dat de modellen die hierin aanwezig zijn buitengewoon positief zijn spiritueel, religie, een heleboel andere dingen, dat we daar ons heil in kunnen zoeken, in kunnen vinden, dat we daar ook de krachten kunnen voelen wat ons positiviteit brengt, en dat daar binnen in die modellen negatieve dingen in zijn, wat wij dus het duister noemen, zodat jij gaat zeggen ja maar dat is het duister, dat is het duister en dat is het duister, en dat andere dat is het licht!” “en stel je nou eens voor dat dat andere wat het licht is gewoon een agenda is van dezelfde houders van die duistere krachten”. “ja maar dan kun je alles wel weggooien” Ik zeg “Yes” Je kunt ophouden met al dat geloof, je moet ermee stoppen. Zo simpel is het. We moeten terug naar de basis van wie wij zelf zijn. De simpele boodschap is gewoon in hoeverre zijn wij gesynchroniseerd? Er is een datalink in ons bewustzijn. Vandaag zetten we gewoon de frequentie neer vanuit onszelf dat ook al weten we allemaal niet hoe het precies in elkaar zit, wat het dan wel is, maar we houden rekening, vanuit eerbied, houden we rekening met dat datgene waar we in hebben geloofd, een onderdeel is om je bij weg te houden bij datgene waar je nou je hele leven al naar op zoek bent. Dat brengt ons tezamen en dat is een hele mooie bijeenkomst. Heel veel mogelijkheden, alles kun je herschrijven. De betekenis van alles wat je hebt gezien gooi je niet weg, het wordt gewoon herschreven, dat krijgt een andere vorm, dat komt op een andere plek te staan, en er komen ook hele andere essentiële zaken naar voren waarom dingen gebeuren, waarom het gebeurt dat op het moment dat als jij met iets bezig bent dat je op je donder krijgt of dat instanties je aanpakken of dat er iets gebeurt in je relatie, wat gebeurt daar in deze werkelijkheid? En dat je gaat ontdekken dat dat niet is dat je dat zelf creëert maar dat dat dus zo'n Victor is die dat heeft laten denken dat wij dat zelf creëren, maar dat er iets anders aan de hand is dat het ergens anders vandaan komt, maar dat we het wel kunnen pareren zelf. Dat is iets anders, door daarin te gaan schakelen.

De dag op deze wereld dat duidelijk wordt dat jezus nooit heeft bestaan zal een schok zijn voor de mensheid. Een schok. Zelfs voor de mensen die er nooit in hebben geloofd. Omdat de schok zo doordringend zal zijn dat een complete beschaving op zo'n prachtige wereld zich voor duizenden jaren bij de tang en bij de neus heeft laten nemen en bezig is geweest met iets wat er nooit is geweest. En al die tijd niet dat heeft gedaan wat ze had kunnen doen. En daar eens goed over voelen. Als dat scenario zich zo uitpakt wat voor diepgaand effect dat heeft. Want zoals jij hier nu zit, dit te doorvoelen en te weten, zo waren er in andere tijden ook mensen die dat ook deden. En die waren geen jezus en maria, het waren mensen zoals jullie en ik. En zoals wij als mensen nu gepoogd worden onderuit gehaald te worden, daar mag je niet mee bezig zijn, het zal je vast niet ontgaan zijn dat je tegengas krijgt van mensen dat je met deze onderwerpen bezig bent, zou kunnen. Merendeel hoor ik dat van mensen terug. Dat is dezelfde energie die de historie heeft herschreven en die daar een ander verhaal voor in de plaats heeft gezet. Dus in plaats van daarmee bezig te zijn, kunnen we veel beter terugkeren naar onszelf, en eens gewoon te kijken wat kunnen we nu werkelijk zelf vanuit ons ware vrije zijn naar voren brengen. Dus niet vanuit de gedachte. We kunnen dus niet een oplossing bedenken voor de problemen, dan gaan we gezamenlijk in de geleide gedachte. Er  ligt een heel arsenaal van alle problemen op deze wereld ligt er klaar om oplossingen, als er dus een grote uitdaging is, ik noem maar even een voorbeeld, een kerncentrale, er komt een ongeluk in een kerncentrale en daar zijn allerlei oplossingen voor handen om die straling op te lossen, op het moment dat dat gebeurt dan worden alle gedachten  van alle mensen gelijk gevangen, gesynchroniseerd dat dat moet gebeuren om dat op te lossen. Snap je dat? Waarom wereldse gebeurtenissen plaatsvinden, waarom mensen gepakt worden in de visie, en dan heb ik het echt niet alleen maar over terroristische aanslagen, maar het gaat overal zo.  Nieuws vangt gedachten, het is een breinsynchronisatie. Dus waar wij naar toe moeten is juist helemaal weg bij oplossingen. Want een oplossing is een concept van de mind. Alles is er namelijk al. De situatie dat er geen problemen zijn is er ook. Die is gewoon in het veld aanwezig. Maar als wij in lijn denken van die problemen, dan kom je echt op de kwantummechanica uit, dan blijven we ook in dit hologram actief, en in deze oorzaak en gevolg wetgeving. Wij moeten het compleet, jij, normaal vinden, heel normaal vinden dat datgene waar iedereen een probleem mee heeft, normaal vinden in jezelf dat de oplossing er daarvan al is, zonder te willen weten hier wat dat is. En dat is het schaken met frequenties. De mensheid is er wel aan toe op deze wereld om daarmee bezig te zijn. En we doen het nu al, want nu zitten wij dus al allemaal op onze eigen manier te luisteren naar mij, ik vertel iets, en in feite vertel ik iets over deze onderwerpen en ontstaat er ook in dit moment terwijl ik spreek, ontstaat datgene waar ik jullie allemaal op attendeer. Maar als je een andere manier weet op dit moment, vanuit het fysieke communicatie om, dan doen we het op een andere manier. Ik ben er wel toe bereid, maar je moet het wel bekijken in het stadium waarin je nu zit. En als je je bewust bent van dat je je bewustzijn niet laat ontvoeren, dan gebeurt daar niks mee. Anders zou je nooit iets kunnen bespreken. Zover zijn we dus eigenlijk al weggegleden, als samenleving, dat we zo angstig zijn geworden om nog eens een keer naar elkaar te luisteren, dat elke vorm van samenkomst al iets niet goed is of zo. Terwijl juist de menselijke ontmoeting naar elkaar toe en de eerbied die we naar elkaar toe hebben, in elkaars processen, dat die frequentie juist heel bevrijdend is. Dat is echte bevrijding.

Iemand deelt en vraagt wat onduidelijk is.

Martijn: Dit is belangrijke materie wat we nu zo even in een notendop over hebben, het gaat natuurlijk enorm ver. En dat is ook goed om daarover te praten. Ik sluit als eerste even aan bij jouw punt drie, jij zegt hardop “of is dat matrix” daar wil ik als eerste even op reageren dat het woord matrix wat veel mensen ook gebruiken, is natuurlijk niet altijd een negatief iets, het is een bewustzijnsveld. En binnen deze gigantische hoeveelheid oneindige energie bewustzijnsveld, daar liggen verschillende software programma's die kunnen reageren op ons. Als we afwezig zijn reageren software programma's op ons die ons geleide laten denken en voelen en als we onze eigen zelfstandige autonomie in duiken dan reageert er een ander zelfstandig veld op basis van de goddelijke lichtkracht in het menselijk wezen zelf. Dus we leven in een volledige bewustzijnswereld wat je als een matrix kunt zien, want we zitten in zo'n, in de bandbreedte van beneden naar boven gesproken, zitten we eigenlijk zo in het uiterste gedeelte van wat er nog over is van zelfbeschikking dat we moeten durven werken in de matrix, ja. Dus als we praten over implantaten, dat is een verzamelnaam, maar er zijn enorm veel verschillende technologieën die implantaten worden genoemd, die kun je opheffen door te werken in de matrix met allemaal verschillende technieken. Maar als je de matrix helemaal uitstapt, als je al die lagen van bewustzijn in één keer helemaal terugbrengt naar het 100% vermogen dan zul je zien dat je vanuit die werkelijkheid, vanuit dat vermogen, nooit in die matrix op die manier had hoeven werken. Omdat je eigenlijk ook werkt met het instrument van de matrix. Dus als de uitkomst dan is dat je met de matrix middelen werkt in de matrix voor verbetering, wat die verbetering ook oplevert, dan gebeurt dat louter om je in die matrix ook te houden, omdat je ziet dat dat middel functioneert. Je zou misschien kunnen zeggen als je met 10 mensen die heel diep tot aan het naadje durven gaan en willen gaan wat vrij bewust zijn is., als die 10 mensen zonder enige spanning of blikken of blozen volledig aangevallen worden door de wereld dat je dus zegt dat die jezus niet bestaat, als je die spanning helemaal compleet hebt opgeruimd, als je helemaal autonoom bent, dat je niet vangbaar bent voor de aanvallen van buiten af, als je met 10 mensen bijeen bent en die 10 mensen gaan in een schone waarneming, innerlijk weten dat die implantaten er niet zijn, zij nemen een schone rug waar dan is het schoon, bam! Onmiddellijk.

Vraag:  tot in de fysieke neurale werkelijkheid?

Martijn: Ja. Dat is de oorspronkelijke schepperkracht in het vrije bewustzijn van de mens, maar als er ook maar een minste geringste aan koppeling van het bewustzijn plaatsvindt aan een geleide gedachte, neurospiegelingen, dan zit je dus niet meer in je vrije bewustzijn. Zo zwart wit wordt het dus gewoon. Dat was het eerste wat ik wilde zeggen. Opmerking: en nou ga je er in.

Martijn: dat weet ik niet, hoor je wat ik zeg? Wij kunnen het veld alleen maar met elkaar openen. Natuurlijk ik wil daar best wel dieper op in gaan. Ik kijk altijd alleen en daar heb ik het ook al met Arjan over gehad, van hoe gaan wij de komende tijd na de zomervakantie nu verder met elkaar deze informatie in het veld in beweging zetten? Want je wilt op een gegeven moment ook, wat je zegt, erin. Dat moet ook kunnen, dus dan is het zo van goh sommige mensen komen echt voor het vriendschappelijke deel, het samen, en willen niet die hele diepe materie in, maar willen graag in het andere stuk zitten, ook helemaal fijn. Dus daar hebben we over gesproken dat we na de zomervakantie een soort van andere thema samenkomsten in de natuur. Dat we 3 uur daar helemaal in kunnen stappen en dan wordt het ook natuurlijk to the point.

Opmerking: dat was al in het veld hoorbaar.

Martijn: wat wil je dat ik vertel over dat gevoel wat zo fijn is van punt 2, ik ben steeds nieuwsgieriger naar punt 1 wanneer jij dat weer gaat weten. Kun je de vraag iets anders stellen over dat gevoelens fijn kunnen zijn maar toch eigenlijk een breinreligie is.

Vraagsteller: je zei alle religies, alle spirituele modellen is breinwerk, en toen zei je daarna en het kan in het gevoel heel erg kloppen.

Martijn: laat ik maar een beetje reageren door het zo te zeggen dat de religieuze modellen, of ik ga het woord religie en spirituele niet meer gebruiken, de modellen die ons eigenlijk worden voorgelegd, daar kunnen we ons heel erg prettig bij voelen, en wij maken de verwarring dat als we onszelf er prettig bij voelen, komen wij in verwarring dat we daarmee denken te meten dat het waar is of niet waar is. Wij komen in de veronderstelling dat als iets fijn voelt, dat dat dan waar is. Wij zeggen dan ook het resoneert. Terwijl we moeten veronderstellen dat de grootste waarheid, kosmische waarheid, als we die te horen krijgen, niet resoneert als heel fijn. En daar is het spiritueel model, hè daar is het toch weer, toch de geleide gids in. Laat ik eventjes zeggen van de weg van jezus, om die maar te gebruiken, die we dus op verschillende manieren te zien krijgen, verschillende stromingen zijn daarover, dat de weg van jezus, als we dat lezen, als we daar mee bezig zijn, dat het ons raakt, het raakt ons omdat we voelen dat dat waar is, omdat we voelen, nu iets dieper niet meer in de vorm, omdat we voelen dat het onze eigen reis is. We voelen dat datgene wat we lezen over hem dat dat de reis is die wij zelf eigenlijk lopen. Maar onze perceptie moet gericht staan naar buiten. Dus wij voelen iets heel dieps en dan moeten wij ook beseffen dat al die modellen die naar ons toekomen dus heel dienstbaar zijn, zeer dienstbare informatie ligt er in, maar we moeten hem durven doorbreken. We moeten durven zeggen oké al die fijne gevoelens, die belangrijke gevoelens en die waarheidsgetrouwe emoties die ik er bij voel, die mij vertellen dat dit goed is, die voel ik niet door dat verhaal, maar die voel ik door wie ik zelf ben. En daar wordt gebruik en misbruik van gemaakt. Dus eigenlijk wordt je eigen vergeten historie van vóór dit leven, wat er gebeurd is in je bewustzijn, wordt geprojecteerd in een vorm, in dit schilderij, extern als een situatie buiten jezelf. Dus het is een soort maatstaf geworden voor ons van wat er wel of niet waar is. Ja want dit voelt niet goed. Als ik dus hoor hoeveel mensen zeggen “ja wat jij vertelt Martijn dat voelt niet goed, dat voelt niet goed, ik voel me er onrustig door, ik voel er zelfs negatieve krachten bij, ik heb mijn pendel erbij, nou die heeft nog nooit zo heen en weer geswabberd. En iemand anders die pendelt nou perfect, verhaal van Martijn zo! En wat is die pendel dan nog waard, wie meet hier wat. Wat is het bewustzijn daar achter. Het gaat er eigenlijk om wat je zelf voor mogelijk houdt.

Vraag: Martijn als je een verschijning van jezus ziet is dat van jou, wat is dat dan? 

Martijn: dan neem je iets waar uit dit hologram, uit dit universum, wat hier zich manifesteert.

Opmerking: dan is dat toch van jou.

Martijn: juist! Alles is energie. Kijk wij staan nog maar in de kinderschoenen als mensdom van deze wereld, wat energie is en wat transmissie is van energie, hoe energie zich kan manifesteren, hoe energie zich kan gedragen, hoe energie gemeenschappelijk bezit wordt als het ware in een vorm dat iedereen daarin gelooft, waardoor andere mensen dat ook gaan zien. En weet je, ik was een jaar of 9 toen had ik contact met mensen niet van deze wereld, gewoon mensen en zij zeiden tegen mij “in het moment dat je gaat spreken over één van de bekendste mensen waar de mens hoop uit put zul je direct geconfronteerd worden met de energie achter die informatie”. Achter de informatie, dat zijn de controle houders. Het bijzondere is als je daar mee bezig durft te gaan, ik ben al aangemerkt als de grote anti-christ, het zit natuurlijk goed in elkaar, maar misschien ben ik wel de grootste pro-humaan. Maar je moet het allemaal durven opruimen in jezelf, al die frequenties.

Deel 2

Eén van de dingen die ik heb meegemaakt als mens was dat als ik bij andere groepjes mensen was, bijvoorbeeld een meditatiegroep, of een andere groep, dat ik altijd moest meedoen zoals het moest. Dus als er een bepaalde oefening was moest ik het ook op die manier doen, of op die manier ademhalen, en ik moest mijn ogen erbij dichtdoen, mij werd verteld wanneer ik mijn ogen weer open kon doen, en dat vond ik altijd heel onnatuurlijk, dus wat we hier dus ook met elkaar doen doe het helemaal op je eigen manier. Dat hoef ik natuurlijk helemaal niet te zeggen dat weten we allemaal, maar ook om even de energie te ontslaan, weg te halen van dat je het hier doet op de manier zoals hier iedereen het doet. Als we hier een bekrachtiging doen, we gaan het ook nog even hebben wat is een bekrachtiging, maar als we hier een bekrachtiging doen, een zelfbekrachtiging, dan doen we dat altijd op onze eigen manier, dus er wordt wel iets aangegeven, maar als jij zegt ik hoef mijn ogen daar niet bij dicht te doen, dan hou je ze lekker open. Je moet helemaal jezelf kunnen zijn. En niet zoals ik dat als kind vaak meemaakte dat ik ergens zat en ik mijn ogen dicht had en dat ik er alleen maar aan kon denken “als ik ze nu open doe, wat dan?” Wat dan. En dan voelde ik dat ik me niet aan de energie hield van de groep en ik heb dan zoveel respect altijd gehad voor de groep dat ik dat dan ook niet wilde doen, maar uiteindelijk is dat allemaal onzin, je mag het gewoon doen op je eigen manier. En heel kernachtig gezegd is het ook helemaal niet nodig om je ogen dicht te doen, wij doen alleen maar ogen dicht om prikkels van buitenaf weg te halen en wat meer naar binnen toe te kunnen gaan. Als je innerlijke bewustzijn zich krachtiger gaat manifesteren dan hoef je je ogen helemaal niet meer dicht te doen want dan doe je het al met je ogen open, je bent aan het afwassen, tuinieren, gewoon aan het werk, het is helemaal niet gebonden aan ogen dicht. Maar we doen het vaak in deze setting wel om even die prikkels weg te halen. Als je er bij wilt liggen languit, als je rechtop tegen een boom wilt aan staan, er zijn mensen die vinden het lekker om de boom vast te houden, hou je niet in, doe het helemaal wat bij je past. We zijn hier bij elkaar en er is hier geen schaamte. En als die schaamte er is dan zit 'ie echt niet bij de ander maar jou, ja daar mogen we lekker doorheen gaan. Ik heb in mijn leven ook heel veel mijzelf ingehouden en voorzichtig geweest om mezelf niet voor gek te zetten en ook andere mensen niet beschadigen, maar het heeft helemaal niets geholpen. Het heeft alleen maar uitstel gegeven om te doen wat ik doe en wie ik ben. En ik mag er ook gewoon zijn en ik uit mijzelf dus ook. Dus jullie mogen en moeten dat ook gewoon doen.

Een bekrachtiging wat is een bekrachtiging, dat is eigenlijk niet uit te leggen in woorden, maar als ik een poging onderneem dan zeg ik dat je met je aandacht naar jezelf toe reist en dat alles wat er buiten jezelf is, niet meer interessant is en dan niet oninteressant uit ongeïnteresseerdheid van nou nu is het er niet meer, maar dat focus alleen maar naar binnen toe gaat. En daarbij voel je je lichaam vanaf je kruin tot aan je voeten, ben je je bewust dat je een lichaam hebt, en dat doe je ook omdat je lichaam het aankoppelingsobject is van je innerlijke bewustzijn in de matrix, in dit hologram. Je lichaam is eigenlijk het schakelbord, de schakelaar. Dus je moet daar in aanwezig zijn. Bekrachtiging is dus met aandacht bij jezelf, eerst naar je lichaam, in stilte en dan zonder enige vorm van geloof en zonder enige vorm van gedachte waar je aan zou moeten voldoen, aanwezig zijn en meer dan dat is het niet. In de eenvoud is dat het. Ja maar hoe kun je dan iets laten gebeuren? Ja dat doen wij dus ook niet! Wij laten ook niets gebeuren. Zodra wij gaan denken dan gebeuren er dingen in het veld aansluitend op ons denken, dus we moeten uit het denken vandaan. Als jij dus een uitdaging hebt in je leven en nu praat ik helemaal vanuit een taal van buiten deze matrixen, dus vanuit de oorspronkelijkheid, ik zeg niet dat we dat allemaal in één keer nu zomaar kunnen doen, maar ik zeg ook niet dat dat onmogelijk is, want het kan wel. Maar wat nodig is is in feite, stel je voor je hebt iets met je lichaam, even fysiek gesproken, je hebt iets aan je lijf, er is iets met je lichaam aan de hand, dan weet je eerst in deze werkelijkheid levende, dat dat zo is, even logisch, je weet, er is wat, ik noem maar even er is iets met je heup, of iets anders, je weet dat daar iets aan de hand is, het enige wat jij nodig hebt is dat jouw bewustzijn zich bewust is van die situatie. Je gaat daar dus niets van vinden, je gaat het niet erger maken, je gaat het niet beter maken, het enige wat je doet is in dit moment, in die stilstaande foto, want dat is het eigenlijk, kijk je met je bewustzijn naar dat gegeven, naar die informatie. Dit is het, tsjoek! Dan laat je dat los, dan gaat je aandacht er weer af, dan ga je naar binnen toe in de stilte, en daar vind je er niks van, je reist ook niet naar je heup toe in dit voorbeeld, je bent alleen maar in de stilte, en je ervaart in dat moment dat je vrij bent van geloof, jij weet dat jij de boeddha zelf bent. Jij weet dat je jesua of jezus christus zelf bent, het gaat om de kracht. Je weet dat dat er nooit is geweest buiten jezelf, die vrijheid breng je er ook nog in, en je weet ook dat er geen god bestaat. Je weet dat god een frequentie, informatie, energetisch bewustzijnswezen is wat in feite vibreert in jouzelf. Jij bent dat. Dus je moet eigenlijk alles helemaal om durven draaien. En dat in de stilte. Dus dan ga je naar binnen toe, in de stilte nadat je zojuist hebt geweten waar je met aandacht naar toe gaat, die heup in dit voorbeeld, dan ben je in de stilte, en dan voel je en dat is een oefening wat je in je leven echt zelf gaat bekrachtigen, voel je die innerlijke stilte, kracht en macht, en het is geen negatieve macht, het is de macht van creatie in de stilte, het stiltemoment, dat woord macht wordt altijd achterstevoren gebruikt, ben je in de stilte en voel je die autonome stille kracht. En meer dan dat is het niet. Maar wat die kracht is dat kan ik nu niet helemaal uit de doeken doen, maar dat is de essentie waar het om draait. Dat is bekrachtiging.

Vraag niet te verstaan

Martijn: ja wat er gebeurt is dat je in het eerste gedeelte met je aandacht bij je heup, ben je in ruimte en tijd bezig, maar in het andere gedeelte naar binnen toe, dan ben je buiten ruimte en tijd. Dus in feite is het moment dat je in de stilte bent ben je verbonden met het kwantumveld, en het kwantumveld reageert eigenlijk in elke tijdzone, reageert dwars door alles heen. Dus door je mind daar dus af te halen, wordt het informatieveld waarin je zelf leeft, want dat is dus matrix wat in jouzelf aanwezig is, wordt geraakt door het kwantumveld. En dan gebeurt er iets, dan spreekt de godsvonk in het wezen, in jezelf en dat geeft een verandering. En dan moeten wegblijven uit de gevolgen van die heup. Daar moeten we onszelf in durven trainen. Daar ligt het echte oorspronkelijke nou zeg maar goochelen. Zaken passen zich aan als je er niet over denkt! Maar er wel aandacht aan durft te geven.

Jij ervaart dat er emoties bij vrij komen en dat is heel normaal, dat is super normaal. Want wij leven niet meer in een emotioneel bewustzijn. De mensheid in deze wereld is eigenlijk alleen maar aan het denken en af en toe heeft ze en keer een emotie. En als die emotie tevoorschijn komt dan is dat de scheppingskracht. Alles is trilling en frequentie en van oorsprong is alles een krachtveld wat wij dus als emotie zien. Of het nou plus of min is dat maakt niets uit, het zijn trillingen. Daar ontstaat uiteindelijk materie ook uit. Als er een trauma zit in je lichaam, want we hebben het in het voorbeeld over het lichaam, maar je kunt het op alle mogelijke manieren kun je dit gaan toepassen, maar we hebben het voorbeeld van die heup, dan is er dus een trauma in die heup m.a.w. wat is een trauma, het trauma is dat het vibratieveld niet functioneert vanuit heelheid, er zitten dus effecten in waardoor het niet goed functioneert. Dan is het zo dat die emotie, dat is een emotieveld, dat is informatie, die daarin opgeslagen ligt die gaat vrijkomen, die gaat vrijkomen en dat kun je gaan voelen, ook in de emotie. Dat is de eerste schakel. De tweede schakel dat een nog diepere emotie het veld waar het uit opgebouwd is helemaal activeert. Dus als je in een hele diepe emotie zit, hele diepe emoties, frequenties, trillingen, maakt niet uit wat. Dan kun je die eigenlijk in de stilte naar binnen toe brengen, in stilte heel diep inademen, rustig, dat doe je op je eigen manier, en dan voel je dat 'ie zich brengt naar een plek waarvan je niet moet weten waar die heen gaat. Alleen met je aandacht binnen in jezelf zijn. Dat kunnen dus inderdaad emoties zijn. In die zin is een gebed wat wij dus ook zo hebben genoemd, een gebed voor de wereld, een world prayer in het Engels, een wereldgebed is natuurlijk heel erg lastig omdat we dan toch vaak met onze gedachten ergens heen reizen. En we willen graag vrede brengen in Syrië, we willen graag vrede brengen daar, dus dan gaan we daarheen met onze gedachte, maar eigenlijk moet je daar eerst met je gedachte heen gaan, je kijkt er naar, je observeert het, je koppelt hem los, en in het moment dat je hem loskoppelt dan ga je naar binnen en dan weet je maar één ding, dat je die kracht bent. En dat kun je dus gewoon nogmaals niet uitleggen, je doet het en je voelt het. En als je heel hevig geëmotioneerd raakt in je dagelijks leven ergens door, ga op dat moment maar eens uit deze werkelijkheid weg. Ga maar eens in je diepste emotionele bewustzijn, in je diepste emotie, ga dan maar eens jezelf aan de kant zetten, op de bank zitten en direct naar binnen en inademen uitademen, alleen maar die emoties in- en uitademen. En blijf bij jezelf, moet je eens kijken wat er gebeurt. Wij zijn informatiewezens, het is puur energie. Dus die emoties zijn enorm belangrijk.

Dus een bekrachtiging is uit de omgeving weg, met aandacht aanwezig blijven in jezelf, want jij bent de observator in dit universum via dit lichaam en als je je observatie terugbrengt in het lichaam, dan wordt het lichaam belichaamd door jouw bewustzijn waardoor het lichaam ook zuiver gaat functioneren, en het lichaam dus ook de antenne is om informatie te ontvangen uit het veld en in het hologram te brengen. Zonder dat je daar iets van vindt. En als je met je aandacht uit je lichaam reist dan vindt de kwantummechanica niet plaats, want dan wordt je met je bewustzijn in het hologram gehaald en dan is er iets anders in jouw lichaam aanwezig. Het is eigenlijk zo simpel als het maar kan.

Ik weet nog heel goed dat ik een keer een wiskunde toets had, dat was in 4havo en er was iets in de klas waardoor mijn aandacht steeds naar buiten ging. Iedereen was wiskunde examen aan het doen en ik denk ik moet naar binnen toe, dus ik steeds naar binnen toe en die leraar steeds “ogen open”. Logisch natuurlijk maar dat was mijn manier dus ik deed een beetje geheimzinnig mijn ogen dicht, ik wilde even die prikkel weghalen en naar binnen toe terugkeren in mijn lijf en iedere keer kwam die man van hé, hé. Op een gegeven moment was mijn lichaam niet meer in staat om te focussen, toen was ik zo in de buitenkant, ik zag alleen maar dit, toen kreeg ik een complete blokkade. Toen heb ik dat briefje gewoon ingeleverd. Ik zeg “hier is 'ie, zet er maar een 1 op, dan weet ik gelijk waar ik aan toe ben”. Zo rigoureus ben ik dus met alles wat ik doe. Het is gewoon het werkt wel of het werkt niet. Ik kan er niet tussenin gaan zitten. Maar in de oefening doe je dat wel, en dat is ook leuk om te doen, maar er is wel een grens, je kunt jezelf foppen, door te denken dat het gebeurt, maar er komt een moment en dan gebeurt het. En dan zie je ook dat het gebeurt. En de tijd dat we er 10 jaar voor moeten knokken dat is echt voorbij.

Iemand deelt over ervaring met veel pijn en door uiten emoties en aandacht dit te hebben verzacht.

Martijn: mooi, is echt ook op bewustzijn gebaseerd, met aandacht en je bewustzijn brengen naar die momenten.

Vraag: je hebt het vaak over bewustzijn, over gedachten en gevoelens, en het oorspronkelijk veld waar wij vandaan komen, waar ik altijd mee zit is dat ik voel heel veel maar ik weet dan nooit is dit dan echt vanuit diepere laag of is dit een gedachte die gevoed wordt door een behoefte of verlangen waardoor ik er een bepaald gevoel bij krijg.

Martijn: ja dat weet je eigenlijk ook nooit. Dat is denk ik ook één van de makkelijkste dingen dat je daar gewoon achter komt dat je dat niet weet. Dat is ook het leven. Het leven brengt ons door die ervaringen heen te gaan wat het achteraf is geweest, of in het moment dat het gebeurt. Je weet het niet. Ik kom het ook vaak tegen, dat ik bepaalde dingen niet weet en dan besluit ik van ik ga daar gewoon in. En dan ga ik er in, zuiver, maak ik contact met mijzelf, in mijn lichaam, ik voel mijzelf, ik ontkoppel, er was een aantal aspecten die mee kunnen spelen, aardig te willen zijn, “ik wil helemaal niet aardig zijn” boem weg, moet ik goed begrepen worden door anderen mensen, nee is niet relevant voor mij, ik hoef dus ook niet heel duidelijk te zijn, die haal ik dan allemaal weg. Dan blijft er dus een heel schoon deel van mijzelf over, dan ga ik die situatie in en dan voel ik wat er gebeurt. En dat is denk ik wel ook een logische vraag want iedereen stelt zich die vraag. Ja wanneer weet je nu wanneer iets wel of niet van jezelf is? En dat is nou precies waar het ook om draait. Misschien moeten we wel concluderen dat we daar nooit achter komen. Dan zijn we er gelijk van af. Het is eigenlijk heel gek dat ik dat zeg, maar aan de andere kant doordat niet te willen weten gebeurt er iets in het veld, dat veld reageert op ons.

Er wordt nog meer gedeeld wat onverstaanbaar is.

Martijn: Het zijn ook niet die twee velden die actief zijn maar triljarden velden, het is ongekend groot wat hier gebeurt. Waar wij in leven dat is een enorme flipperkast aan allerlei verschillende informaties en elke informatie, dit moment ligt bijvoorbeeld een bepaald informatie hologram, een bepaald scriptdeel, laat ik zegen een bepaald deel van de software van deze werkelijkheid, ligt op dit moment in het beheer kwantumfysisch van een bepaalde intelligentie die door hun waarneming zeggenschap heeft over dat stukje software. Morgen is het anders. Zo dynamisch functioneert dat. Dus we zitten eigenlijk voortdurend in allerlei scripten waarin wordt meegekeken door andere intelligenties. Het enige wat je zou kunnen concluderen is dat hoe minder je gelooft, hoe minder je je conformeert aan andere wetten en geloofsstromingen, hoe autonomer je bent, hoe minder velden die ook vanuit die kracht functioneren aanklikken op jouw bewustzijn. En het is zelfs zo sterk dat als je dit gaat toepassen dat het heel stil gaat worden in het veld. Dat vertellen mensen mij ook sinds een jaar of 10 van “jemig sinds ik hier dieper in ben gedoken op mijn eigen manier, er zijn zoveel velden weg, het lijkt wel alsof ik een heel deel van de spiritualiteit kwijt ben”  En dan zeg ik “nou dat is fantastisch want dat is gewoon helemaal niet nodig. Dat is allemaal fake religion”. “Maar ik heb ook het gevoel dat ik minder contact kan krijgen met bepaalde gaven die ik had”. En dan zeg ik “ja dat waren jouw gaven niet”. Dus dat is wat er gebeurt. Als de mens eerst terugkeert naar zichzelf, en naar de natuur waar ze in leeft, als ze die dwarsverbanden herstelt, dat er eerbied en dankbaarheid over en weer is in deze werkelijkheid, dan ontstaat er iets dat de mens weer primair wordt gezien door zichzelf in de setting van de natuur. En dat de natuur ook weer naar jou gaat reageren vanuit het oorspronkelijke hologram vanuit het experiment. Kort gezegd weet je het nooit behalve hoe autonomer en krachtiger je bent, hoe krachtiger de niet belanghebbende intelligenties het veld van oorsprong reageert op jouw bewustzijn. Dus er kunnen twee velden zijn, even uitgedrukt in twee velden, het zijn dus twee verschillende velden waarvan dus één veld autonoom reactief is op jouw schone bewustzijn en het andere veld wordt door triljarden belanghebbende groepen bestuurd. Dus het ene veld is dat je schoon en autonoom bent en niet gelooft in wat er in deze werkelijkheid allemaal wordt neergezet en het andere veld is dat je gelooft in een bepaald script en dat die andere scripten dus aan kunnen sluiten op jouw geloof en ook precies de uitvoering daarvan naar voren kunnen laten komen. Beiden zijn niet kwaad. Beiden zijn ook niet goed. Het is gewoon de keus wat je wilt. Pak je een penseel en schilder je zelf iets en laat je het ontstaan of wordt het van buitenaf aangesloten op jouw status van je bewustzijn? En in beide gevallen moet je wel zeggen dat je niet precies weet hoe het in elkaar zit. Maar er komt een moment dat je dat wel weet. En op het moment dat je dat weet dan ben je er ook uit.

Opmerking: en dat is meer het weten van binnen.

Martijn: ja dan ben je uit deze werkelijkheid en dan heb ik het niet over het overlijden perse.

Vraag: niet alles goed te verstaan. Ik vind het heel lastig om aan kinderen deze boodschap helder te krijgen. Beschrijft de weg van een bekrachtiging. Klopt het zoals ik het zeg?

Martijn: de tijd zal het leren of dat zo klopt voor jezelf, omdat je natuurlijk zelf ook in een proces zit, want het gaat uiteindelijk om jou en niet om die kinderen, meer om hoe je het voor jezelf een plek kunt geven in de vertaling naar die kinderen toe. Ik zou zeggen ja zo kun je het op dit moment wel zien. Er is een omgekeerde situatie ontstaan, in de law of attraction is het zo dat je het in jezelf ziet en dat je het in beweging zet, of eigenlijk dat je het in de kosmos in beweging laat komen, maar het oorspronkelijke script van wie wij zijn, in dit universum, dit universum hoe het gescript is, daar openen de oorzaak en gevolg wetgevingen, die openen zich automatisch naar gelang je niet gelooft en zuiver handelt en leeft. En eigenlijk simpeler dan dat is het niet. Jij creëert dus eigenlijk niks zelf, maar je opent een oorzaak en gevolg traject. Dus je keuze is anders. Je maakt andere keuzes. En daar komen andere gevolgen uit voort. Die heb jij niet zelf gemaakt, die waren al gescript. Maar die komen alleen tevoorschijn als er een waarnemer of een waarneemster is die zuiver is, zuiver, dus vrij van belagen om dingen te willen doen en ook de perceptie loslaat van dat je het zelf creëert. Want wij creëren namelijk niet zelf in dit universum. Zo is het ook nog eens. En dat mag best gezegd worden want daarmee geven we heel veel credits en eer aan zeer geëvalueerde andere mooie bewustzijnswezens. Dus als wij denken dat wij dit zelf allemaal doen dan geven we onszelf iets meer eer in dit universum als dat het werkelijk is. Dat mag ook best wel eens gezegd worden. En dat zet de boel weer op zijn kop. Maar dat is wel het scenario waarin we hier nu leven. En zo heeft de mensheid er eigenlijk nooit over nagedacht vooral omdat we zo geprogrammeerd waren in het script van hoe we het hebben geleerd. En dat is ook logisch dat zich dat ook de revue aan het passeren is want dat geeft ons ook weer inzicht in ja maar wacht even het klopt nog niet helemaal. En we zien het in ons eigen leven ook nog gebeuren, we zien virtual reality, dat moet je dan heel hoog en breed podium toebrengen, dat virtual reality bestaat en dat hele virtuele werkelijkheden gecreëerd kunnen worden op energiegolven, op energie gebaseerd en dat je daar dus ook in kunt aan linken en dat je daar ook in kunt geboren worden. Dat is wat wij doen. Maar we worden niet geboren in iets wat we zelf schrijven. Dat is niet hier aan de orde.

Vraag: Martijn als we niks creëren hoe zitten we dan hier? We kunnen dus niet zeggen dat ik dit nu hier gecreëerd heb dat ik hier vandaag zit dat dit uit gronde van mijn broeders en zusters uit het grotere veld in samenwerking is ontstaan? We zitten hier wel met een grote club en komen hier bij elkaar. Hoe creëert zich dat dan?

Martijn: ja dat is een goede vraag. En geloof niks van hoe ik reageer en wat ik zeg hè. Ik deel het alleen maar, ik zet het alleen in beweging, en dat is alleen maar op basis van ons menselijk vermogen wat we nu ter beschikking hebben. Het woord creëren moeten we dat eerst even tevoorschijn halen. Wij zitten hier omdat we de keuze hebben gemaakt vanuit vrijer autonomer bewustzijn dan alle andere mensen die hier niet zitten. Het komt door oorzaak en gevolg, het zijn keuzes. Bepaalde keuzes maak je en andere mensen maken die keuzes niet. Dat komt omdat jij een keuze maakt op basis van het vermogen wat je in jezelf hebt om naar de scenario's te kijken van welke keuzes. Jij kunt keuzes voor jezelf zien die jouw buurman in zijn dagelijks leven niet ziet. Dus jij maakt een keuze die een ander totaal niet ziet. En de ander vraagt zich af hoe kan je die keuze ooit gemaakt hebben, ik zou er niet opgekomen zijn. Dus jij hebt een andere perceptie van de werkelijkheid. Maar je creëert niks, je schept ook niks. Het enige wat je doet is dat je scripten opent. Daar wandel je in. Opmerking: want alles is er al.

Martijn: alles is er al. Dus dit is een volledig, het klinkt een beetje computertechnisch, maar zo zit het natuurlijk totaal niet in elkaar, maar het is een gescript hologram, tot in de details, wat volledig organisch is, wat alle gevoelens en liefde en warmte kent wat hier ook in aanwezig is, maar in feite is degene, dat ben jij in je avatar, in jouw bewustzijn in je lichaam, jij bent degene die op basis van breinkoppelingen, geloofssystemen, keuzes maakt en daardoor altijd de keuzes, de gevolgen ervan ziet wat uit dat script voortkomt. Wij zitten hier op basis van onze eigen keuze, maar de keuze die we hebben gemaakt, die zijn tevoorschijn gekomen omdat we in de mogelijkheid zijn gekomen om deze keuzes te maken. Ik ken heel veel mensen die ook met spiritualiteit bezig zijn die hebben de keuze beslist gemaakt hier niet te zijn, omdat ze een ander bewustzijn in zich dragen.

Vraag: maar een keuze maken is toch al scheppend?

Martijn: nee

Vraag: wie maakt dan het script. Wie is schepper?

Martijn: ja zeg uh, kom nou, jullie onderschatten je zelf! Zo dat was mij antwoord.

Vraag: als alles script is, is het oorspronkelijk veld dan ook een script? Martijn: nee daar zijn we scheppers. Het oorspronkelijke script, dus daar waar ons bewustzijn volledig in tact is, daar zijn wij als deel van een gigantisch kosmisch kwantumveld zijn wij scheppende mensen, scheppende wezens, samen met heel veel andere levensvormen en daar wordt realiteit van binnen uit geschapen, gecreëerd, en wordt in een reflectie in een omgeving, zo even op een aardse manier nu uitgedrukt, manifesteert zich dat.

Vraag: maar betekent het dan dat je leeft vanuit het oorspronkelijk veld in al die scripten? 

Martijn: Ja, het kan wel, je kunt er in in die scripten, maar dat zijn heel veel verschillende universa, ontelbare werelden, de wereld waar wij nu in leven dat is een volledig geïnvaseerd script. Dus het is niet eenvoudig om vanuit de volledige oorspronkelijkheid waarin je onsterfelijk bent, geen leeftijd hebt, dus niet gebonden aan ruimte en tijd, waar je wel degelijk echt in een vorm leeft en niet in een lichtveld, dus gewoon een heel feitelijke wereld, met een enorm groot bewustzijn, is het mogelijk om in dit script te komen hier, maar je moet er echt wel voor knokken. Want zo wenselijk is het niet dat mensen met een vrij bewustzijn hier binnen komen.

Vraag: het oorspronkelijk veld van de aarde die gecreëerd is vanuit het oorspronkelijk veld, daar aan refereert de natuur het meest en ook als je in de natuur dan merk ik dat ik het dichts bij mezelf kom omdat je daar het minst in de matrix bent, maar ik zie ook om me heen dat er ontzettend gemanipuleerd wordt als je kijkt naar wat er met de natuur gebeurt. Ik ben er dus heel actief in bezig om dat zichtbaar te maken en de mensen daar bewust van te maken, dat de natuur ons eigenlijk ontnomen wordt opdat zij zich niet meer terug kunnen trekken in dat oorspronkelijk veld, laat ik het even zo zeggen.

Martijn: ja dat is heel mooi uitgedrukt dat is wat er gebeurt.

Vraag: zijn daar dan deze weersomstandigheden, de bomenkap, is dat dan een script?

Martijn: Nou er is een script en dat heet de alternatieve media en die verkoopt voor 95% de grootst mogelijke onzin waaronder dat soort verhalen ook over bomenkap en over klimaatveranderingen, de lucht. Ik ga niet zegen dat het allemaal onzin is, maar we moeten het wel durven veronderstellen als een script, zodat je in de veronderstelling leeft dat dat dus ook zo is, en dat je daar dus ook geen aandacht binnenin jezelf aan durft te geven. In feite wordt je slachtoffer van dat script wat ons wordt getoond. Daar moet echt een verandering in gaan plaatsvinden. Maar er zijn twee manieren die ons echt het dichtst tot onze oorspronkelijke blauwdruk van dit universum van oorsprong inclusief deze aarde zoals die ooit gecreëerd is, laat zien. En dat is a. de natuur, de natuur is een perfecte afspiegeling van wie zij zijn, als wij echt in de verbinding gaan met de natuur dan gebeurt er iets bij ons, dan komen we in de stilte terecht. En als dat niet lukt dan is er heel veel ruis, wat opgeruimd kan worden. En het tweede aspect is wat ons het dichtst brengt naar de blauwdruk van de oorspronkelijke werkelijkheid van deze wereld, dat is de mens zelf. Dus de mens haar oorspronkelijk gedrag. Dus dat je dienstbaar bent naar elkaar toe. Dat je elkaar niet afbrandt en affikt, en aanvalt en ondermijnt, en elkaar op elkaars falie geeft, dat je elkaar niet gaat bestrijden, maar dat je elkaar met een luisterend oor vragen stelt en op een hele menselijke manier, zonder enige belangen om de ander iets op te dringen in dialoog gaat. En als die kracht er is in de mens, als die kracht in jou aanwezig is, dus de kracht van communicatie in vrijheid, heel vrij, open en transparant, dan ontstaat de vibratie van de oorspronkelijke aarde zoals die bedoeld is. Dan laat de mens zichzelf zien van hoe de mens bedoeld is in deze werkelijkheid in het experiment van deze aarde. En dan krijg je die samenwerking tussen de natuur en de mens. Dat is heel bijzonder. Het ene heeft met het andere direct te maken. Dat is echt belangrijk. Ga je dan die verbinding met de natuur in die geloofsovertuiging dan kun je nog steeds die verbinding met de natuur voelen, maar dan zit je niet in je resonantieveld van je bewustzijn, van vrij bewustzijn. Dan zit je dus gescript in een versie die je eigenlijk niet bent.

Opmerking: maar wel gemaakt door onszelf dat script weer.

Martijn: dat zei ik niet.

Degene die dat opmerkte vervolgt: maar wij hebben die scripten gemaakt zeg je net .

Martijn: die scripten hebben wij niet zelf gemaakt.

Vraag: wat ik dan zelf merk is dat vanuit een stuk ontmenselijking van de samenleving, wat veroorzaakt wordt door al die scripten, waar mensen dus ook in gaan geloven, en zelfs volledig daardoor in hun hoofd komen, uit hun hart gaan, dus uit hun gevoel gaan, waardoor er bijzondere rare beslissingen worden genomen, en ik vind het belangrijk om daar op te refereren op het menselijk zijn, precies wat jij ook zegt, dienstbaar te zijn aan, dienstbaar aan welzijn van een samenleving.

Martijn: dat is helemaal waar. We moeten ons wel realiseren dat we nu in een wereld leven hier waar eigenlijk gewoon iedereen gescript is in een bepaalde stroming en ook al ontvoerd is met de vrije gedachte, naar de gedachte van het algemene belang wat er dus achter zit. Geheime agenda's, economische modellen etc. Dus als jij met je vrije bewustzijn voor 10 ministers gaat spreken waar jij voor gaat en al is de taal nog zo duidelijk en al is je emotie nog zo zichtbaar en voelbaar dan zullen die andere mensen op geen enkele manier, op geen enkele manier zullen ze ook ruimte maken voor jou, want jouw gevoel, jouw bewustzijn zal hen in een nog grotere krachtiger programma brengen om te persisteren in dat programma van onderdrukking, claimen van dat het hun eigendom is. Maar als je tegenover 10 ministers gaat zitten met een volledig vrij bewustzijn, en je gaat dit onderwerp compleet helemaal afpellen, je gaat helemaal uit elke vorm van geloof terug, en je gaat helemaal naar binnen toe en je gaat jezelf zo krachtig voelen, niet boven de ander, krachtig in gelijkwaardigheid met al het leven. Als dat zich ontwikkelt in jezelf, en je staat dan tegenover 10 ministers dan heb je drie woorden nodig en dan is er één die crasht in zijn gedachte. Dat is de kracht van vrij bewustzijn.

Vraag: kun je daar een cursus over geven Martijn? 

Martijn: ja maar dat gebeur ook dat mensen bij mij in een lezing of in een samenkomst merken van er gebeurt iets, ik kan het niet meer vatten, of ik val in slaap, ik kan het niet meer aanpakken, wat gebeurt hier, dat is eigenlijk wat er gebeurt. Het is het vrije bewustzijn wat zo zijn effect heeft omdat alles is trilling, wij zijn energiewezens, we zijn patronen van informatie, dus als je in een geleide gedachte zit, ook al is dat nog zo'n fijne gedachte en gevoel, als je in een geleide gedachte zit wat nog 2 miljard mensen ook in zich hebben zit je gewoon in een collectief geloofssysteem, als je in die gedachte zit, zit je in dat energieveld vast. En als jij daar dan tegenover staat, tegenover één persoon, vanuit een vrij bewustzijn dan hoef je vaak niet eens iets te zeggen. Dan worden de woorden korter, maar je weet alleen van binnen dat je zojuist naar die heup hebt gekeken. Dat is wat de mensheid is. De mensheid van oorspronkelijkheid, zijn zieners. Zij weten, zij zijn en ze komen kijken. Dat is het. En in dat kijken dragen ze gewoon de zuiverheid van kracht uit. En terwijl ze die zuiverheid uitdragen kunnen ze ook nog wat in dat veld doen, maar dat is dan ondersteunend en niet leidend. En in deze werkelijkheid niet scheppend.

Leuke middag hè? Dus wij zijn scheppers, laat ik het anders zeggen, misschien dat dat een goed aanvulling kan zijn, wij zijn scheppers in het moment dat wij scripten die al klaar liggen openen.

Vraag: is er iets wat niet geschapen is?

Martijn: in deze  werkelijkheid waarin wij nu leven zijn alle scenario's, alles aanwezig. Ja hoe kan dat nou hè? Ik vind het wel heel erg bijzonder hoor.

Vraag: wat is het effect daarvan Martijn als alle scenario's open gaan. Martijn: als de scenario's die voortkomen reageren op vrij bewustzijn, dan is het scenario, de gevolgen daarvan, de scripten die open gaan, is dat er oorzaken en gevolgen in beweging komen, die je niet met je verstand kunt bedenken. Ik noem maar even een ander concreet voorbeeld: er zullen heel goed mogelijk. Oorzaak en gevolg. Het zou heel goed mogelijk zijn dat er ineens een intelligente club advocaten wereldwijd bij elkaar komt en gaat vaststellen met elkaar dat alles wat er uit de grond komt van deze aarde dat dat toebehoort aan deze aarde en niet aan die grote industrieën en datgene wat er uit gehaald wordt en wordt verkocht, dat dat alleen de verkoopprijs kan zijn van wat de gemaakte kosten zijn. Dat zijn van die dingen die kun je nu niet bedenken. Een ander voorbeeld kan zijn dat als vrij bewustzijn in beweging is, dat de farmaceutische industrie in vrij korte tijd wordt door alleenstaande homeopathische centra die ineens op de voorgrond komen omdat er ineens een verandering plaatsvindt in het denken. De gedachte is de lijm, daar is het op gebaseerd. Nu vinden we het normaal dat we naar een apotheek rennen om daar onze medicijnen op te halen en in veel gevallen kan het ook heel dienstbaar zijn, verder heb ik daar helemaal geen oordeel over, maar in dat scenario moet je beseffen dat er naast de apotheek ook een grote homeopathische apotheek is en misschien is hij drie keer groter. Je moet datgene wat we voelen van binnen waar het om gaat, dat voelen we omdat het er al is, en de gevolgen zullen zijn dat het zich direct manifesteert. Het idee dat het pas over een jaar plaatsvindt dat is allemaal onzin, dat is allemaal new age van ja we moeten er flink aan werken. Nee, nu, het kan zich nu openen! Het is informatie, het informatieveld moet zichtbaar worden. En doordat we er met elkaar over spreken komt het al in beweging. Zo eenvoudig is het eigenlijk. Maar je moet het wel, net als een plantje want aan het opgroeien is of al volgroeid is, je moet het wel blijven bewateren. Wij moeten onszelf wel blijven bewateren met ons bewustzijn! En als wij straks naar huis gaan en we stappen weer de matrix in en we gaan weer met ons bewustzijn voor 99% daar zitten dan is het een hele mooie middag geweest maar dan komt het er op aan dat je bepaalde dingen echt gaat doorvoeren in je leven! Ook letterlijk hè. Dus ook in je denken. Niet alleen als je met mensen samen komt die met bewustzijn bezig zijn, maar dat je het ook echt alleen ook bent dat je het ook toepast, dat je bepaalde dingen anders doet, dat je je kraan dichtdraait en niet 30 of 40 seconden door laat stromen, niet uit zuinigheid, maar uit bewustzijn. Dat soort hele eenvoudige dingen. Het zit verweven in alles wat we doen.

We zijn compleet helemaal los van alles wat eigenlijk gewoon aandacht behoeft. En dat zijn gewoon de kleine dingen.

Vraag: in hoeverre heeft voeding invloed op dat bewustzijn? Ik heb het gevoel van alles dat je aan eten binnen krijgt dat dat ook weer verduisterend kan werken ……..(niet te verstaan).

Martijn: voeding heeft enorm veel invloed op je fysieke gesteldheid maar het hoeft niet perse op je bewustzijnsfrequentie te werken. Als je een vrij krachtig bewustzijn in je draagt dan kun je wel behoorlijk dingen eten en wat effect heeft op je lichaam, maar geen effect heeft op je bewustzijn. Maar dat geldt natuurlijk voor ieder mens anders. Dat heeft te maken met van hoe sterk sta je in je schoenen? En als er iets gebeurt in je leven waardoor je, tsjak, even onderuit gaat, ja dan heeft dat wel zijn weerslag ook op je bewustzijn, dus dat kan je niet zo één twee drie zeggen dat dat zo is, maar bij mij heeft dat niet effect. Ik word alleen sneller moe, ik heb dus nu gewoon geen conditie omdat ik gewoon teveel opgeslagen stoffen heb en te weinig bewogen, dus dan merk ik dat mijn lichaam daar onder lijdt, maar mijn bewustzijn niet, totaal niet.

Opmerking: maar dat is toch ook perceptie….je kunt eten en ook slecht eten en er toch geen last van hebben.

Martijn: ja, nou ja eigenlijk is eten hetzelfde als die heup.

Vraag:  niet goed te verstaan. Hoe weet je nou of iets wat van buiten komt afleiding is.

Martijn: als je naar links kijkt zie je het. (er komt een jong hondje naast haar) Het is eigenlijk niet zo dat intelligenties het hele script hebben gescript. Het is niet zo dat, zoals ik het steeds zeg, het volledig helemaal klaar ligt, dat is eigenlijk niet zo. Daarom zeg ik heel vaak je moet het ook steeds opnieuw aanpassen, je moet eerst iets in beweging zetten en je moet het aanpassen in andere woorden. Wat er gebeurt is dat er scripten die er allemaal al zijn, er pas zijn op het moment dat ons bewustzijn zich opent. Dus er is een mechanisme bezig, er is een holografisch mechanisme actief, wat bestaat eigenlijk uit technologie, het is kwantumtechnologie, wat op lichtdelen is gebaseerd en geluidfrequenties wat materie manifesteert, en dat reageert op degene die in dat universum leeft. En dan zijn we nog steeds geen schepper in dat verhaal.

Opmerking: ik wil nog even op jouw antwoord, wat er met mij gebeurde toen jij daar straks antwoord gaf over wat is het effect van het openen van de scripten. Ik realiseerde me dat ik een heel negatief beeld heb op scripten, een heel beperkt beeld, en het helemaal niet zie als heel eindeloos, eindeloze mogelijkheden, dus ook mogelijkheden die veel dichter bij komen bij wat ik ten diepste voel zeg maar. Dat is één. Dat  vond ik aardig shockerend, van oeh, wacht, wat heb ik mezelf toch in een beperking gezet door zo te denken over scripten. Maar vooral door dus zo te denken, dus fijn die toevoeging, wat is nou de invloed van mijn bewustzijn, van bewust schouwen, wat doe ik eigenlijk, wat doet het er toe dat ik hier ben? Kennelijk door het openen van de scripten kan ik ook een diepere gevoel krijgen over welke kracht draag ik eigenlijk in me, dat vind ik ook een hele interessante.

Vraag: is leegte ook een script?

Martijn: leegte bestaat niet. Maar geloof er geen woord van. Het bestaat echt niet. Wat wij nu ervaren als leegte is alleen maar een moment van een tussenfase tussen deze werkelijkheid die we hier ervaren en de werkelijkheid waar we vandaan komen. De mens begon ook leegte te ervaren bij het eerste moment dat zij door de invasie, de invasieve kracht, in haar bewustzijn eigenlijk aanlinkte als het ware.

Ik wou nog iets zeggen op wat jij zei en dan gaan we met de bekrachtiging beginnen. Eindelijk als jullie het willen, het is natuurlijk een beetje een mix vandaag want ja je ziet zelf wel je zit hier met heel veel mensen en er gebeurt natuurlijk veel in de energie. Die scripten dat zijn scenario's die reageren op basis van hoe wij denken en op basis van hoe onze overtuigingen zijn en onze aannames van hoe alles in elkaar zit. Je zou dus kunnen zegen dat als je de mens niet in een scenario wilt laten komen waar dingen faliekant anders gaan, waar de natuur centraal staat en het welzijn van elk wezen, waarin alles gemeenschappelijk erfgoed is van de aarde, als je wilt dat de mensheid daar niet in terecht komt, in die scenario's, dan moet je dus voorkomen dat het bewustzijn van die mensen ook naar die scenario's toe wandelt of die scenario's  opent, activeert holografisch. Dat is wat er gebeurt. Dus dan moet je zorgen dat je die mensen in een scenario laat geloven, denken, leven, waarvan de gevolgen die daar uit voortkomen de tweespalt en de tweedeling die er op deze wereld is eigenlijk in stand houdt. En daarom moeten we beseffen dat alle spirituele modellen en religieuze modellen een onderdeel zijn van de controleurs van deze werkelijkheid.

En we vieren dus het vrije bewustzijn! Wat dat ook is. Want je kunt niet zeggen wat is het dan wel, je kunt wel zeggen wat het niet is. Het afstrepen, steeds dichter naar jezelf toe. Tjak, tjak. En in eerbied en in dankbaarheid en waarde naar de ander. En hoewel dat in mijn geval vaak door andere mensen niet zo wordt ervaren dat ze vinden dat ik hun broodwinst en wat ze hebben opgebouwd door midden scheur, wat dus niet zo is, want ik heb alle mensen benaderd in Nederland die met hele mooie dingen bezig zijn die ik niet voor het hoofd wil stoten en pijn, maar wel uit  waarheid neer wil leggen wat mijn bevindingen zijn, om daarin samen te werken en te groeien naar die andere scenario's, want wat je in de oude scenario's hebt geleerd kun je meenemen in nieuwe scenario's, kan een grotere betekenis krijgen, ja dat is natuurlijk wel lastig soms. Maar vrij bewustzijn, afstrepen wat het niet is, brengt je en stap dichterbij wat het wel is. Misschien is het goed om met elkaar wel te beseffen, hoewel je het  absoluut allemaal anders moet zien als ik het zeg, je moet het gewoon niet eens zijn met mij. Dat bepaalde dingen kloppen voor jou is prima, en als het niet klopt is het ook goed. We moeten misschien wel durven beseffen dat we een gemeenschappelijk erfgoed in ons dragen. Als we alle vormen weghalen, dat we weten we zitten hier zo in deze natuur en in feite is deze hele aarde, deze prachtige bibliotheek van leven is zo'n prachtig bewustzijnsnatuurwezen. En of het dan wel of niet gescript is en welke scenario's er liggen dat maakt niks uit. We houden toch van deze wereld. Dit is toch een onvoorstelbare prachtige werkelijkheid. En het laat ons herinneren van wie we zijn, niet in het hoofd maar in ons hart. En als ik door dat water zwem met of zonder vader, ik zwem daar doorheen dan voel ik dat ik door de aarde heen zwem, in de vorm van water. En ik zit hier nu met jullie samen en ik merk we zitten in deze atmosfeer, we zitten in de aarde. We worden omringd door de informatie van dit wezen. En het is niet zo dat als we over een matrix praten dat dit dan allemaal niet meer kostbaar is, het is kostbaarder dan ooit! En dat is ons gezamenlijk erfgoed wat we in ons dragen. Allemaal.

Iemand spreekt een taal uit een andere wereld.

Martijn: dank. Voor de mensen die er nog nooit van hebben gehoord. Er is na de zomervakantie gaan we nog eens keer keer diep in op trillingen, taal, frequentie, geometrie, hoe ook taal en emoties vanuit de mens frequenties in het veld brengt. Er is een tijd dat wij hebben geleefd als mensen met zoveel talen uit andere werelden en ergens zijn er veel mensen zich dat bewust aan het worden en geven daar ook uiting aan. En ik verwelkom alles wat er hier mag gebeuren.

Laten we deze dag lekker afsluiten dit moment althans, straks gaan we naar de potluck, een heel apart woord vind ik dat, we gaan straks lekker gezamenlijk voor de mensen die dat willen samen lekker een hapje eten. Lekker ontspannen. Maar laten we wat vandaag besproken is eens helemaal uit ons hoofd halen, de informatie, alleen maar voelen dat deze werkelijkheid waarin wij nu leven een creatie is, een experiment, en dat door de ruimte en de tijd die hier ontstaan is in dit universum, heel veel beschavingen, ook vele menselijke heel hard hebben meegewerkt om dit paradijs hier, dat te brengen aan frequentie en informatie dat het kan zijn wat het nu is. En nu zijn wij hier geboren als mensen en we worden ons bewust dat we wellicht niet uit dit universum komen maar juist van daar buiten. Om het zo maar te zeggen. Bijna waren we gaan geloven dat we dezelfde mensen zijn als die andere 6 miljard 9 miljoen 999.910 en niet om onderscheid te brengen maar om het besef brengen. Het gaat om bewustzijn.

Bekrachtiging: Dus doe lekker je ogen dicht, als je dat wilt en we brengen onze aandacht uit de omgeving naar onszelf toe, dus wat er ook buiten onszelf gebeurt, wat er ook wordt gezegd, wees je bewust van je lichaam en als je voelt dat het prettig is om daar een paar keer bij in en uit te ademen zodat je lichaam meer ontspant dan doe je dat lekker en als het voor jou niet hoeft dan is dat helemaal oké…...besef dat je hier aanwezig bent vandaag op je eigen besluit om vandaag jouw kracht hier te laten schijnen…..je bent hier niet om je aan te sluiten maar om je kracht te laten schijnen, om te laten weten dat je hier bent, in deze wereld. Breng je bewustzijn eens door je lichaam heen ...besef dat je een lichaam hebt….dat dit lichaam start, in dit geval, met deze sessie boven aan je hoofd, bij je schedel en dat je je hele hoofd voelt, zo rustig aan naar beneden, wees je bewust van je lichaam, van je buik, van je rug, van je armen, je bovenbenen, je onderbenen, je voeten, op een eenvoudige manier en je bent hier helder in, ben je je bewust van je lijf….realiseer je heel diep dat je lichaam waarin je nu aanwezig bent de schakelaar is voor je vrije bewustzijn uit een andere werkelijkheid, de werkelijkheid van de aarde. Je lichaam is je portaal, wees je daar bewust van...wees je bewust dat je portaal schoon dient te zijn...wees je bewust dat elke vorm van geloof je autonome bewustzijn voor een deel afneemt. Wees jezelf, geloof niets. Neem waar en gebruik je kosmische hartlogica…...je bent hier aanwezig op de aarde om te ervaren net als ieder mens dat zich hier een gebeurtenis voltrekt, in de zin dat alle mensen gesynchroniseerd worden in hun denken…..en je bent je bewust dat dat gebeurt en dat je er uit stapt..terug naar jezelf ook al is dat een vraagteken…….je bent je bewust dat je hier aanwezig bent samen met vele andere mensen die op de één of andere manier ditzelfde onderzoek aan het verrichten zijn…...en dan houden we een paar minuten ontspannen stilte, je blijft met aandacht bij jezelf en in hetzelfde moment voel je ook de kracht van het veld om je heen, van de mensen die dezelfde moed tonen als de moed die jij toont in je leven om je eigen innerlijke lichtpad in jezelf, vanuit jezelf…………………Blijf met je bewustzijn bij jouw eigen lichaam waar je ook heen reist je, reist vanuit die plek daar blijf je, je reist niet naar buiten, maar je haalt datgene van buiten naar binnen, wat het ook is…………………………..herinner zonder te herinneren, maar meer in weten dat jij één van de wezens bent uit een andere wereld...die door middel van het vrije bewustzijn, het oorspronkelijke bewustzijn in het wezen zelf, werkelijkheden laat ontstaan…….heel diep van binnen weet je als dit wezen nu geboren hier, in dit hologram, dat het oorspronkelijke script, het oorspronkelijke scenario van deze aarde er nog steeds is..ongeacht de schade en de pijn die hier op moeder aarde teweeg is gebracht door de collectieve menselijkheid…...met zoveel mensen samen op deze aarde en ook hier in deze samenkomst, nemen we vanuit warmte, respect en waardigheid de werkelijkheid van deze wereld naar binnen toe in onszelf, we koesteren deze werkelijkheid en deze aarde, neem op je eigen wijze de aarde, de mensheid, alles wat hier op de aarde gebeurt, naar binnen toe in jezelf, naar binnen toe in je lichaam, naar binnen toe in je bewustzijn, in je oorspronkelijke lichtvlam...je vrije bewustzijn en besef dat je dit samen doet……………...en blijf met je aandacht bij jezelf…….en in dit moment heb je terdege de kans zoals je dat elke seconde hebt om het besluit te nemen in jezelf deze herziening door te voeren tot in je kernbewustzijn van je bewustzijnswezen..herziening dat jouw perceptie de leiding geeft aan de werking van dit universum…….met miljoenen van miljoenen mensen die zich bereid hebben gesteld vanuit zichzelf naar de andere mensen, samen te werken vanuit dit vrije bewustzijn, zonder belang…..zuiverheid is niet te zoeken..zuiverheid laat zich zien als de onzuiverheid vertrekt.. liefde kun je niet vinden, het toont zich op het moment dat de tegenovergestelde gevoelens van liefde vertrekken…...en dan haal je een keertje rustig en diep adem en als je voelt dat deze sessie voor jou klaar is dan is dat gewoon klaar. Voor de mensen die nog iets langer met de ogen dicht willen zitten die nemen die tijd…….

Ik vind het een hele bijzondere ontmoeting zo met elkaar. Ik ben heel dankbaar voor deze ontmoeting met elkaar. Zoals ik al zei over liefde en zuiverheid, je kunt daar niet naar op zoek, het opent zich op het moment dat je de andere dingen opruimt. Je zult nooit kunnen achterhalen wat je passie en je plezier is als je blijft doen wat het niet is. Je zult echt moeten omdenken en omvoelen, open de paden die er zijn, volg niet altijd je hoofd, volg niet altijd je gevoel, maar ga eens reageren op basis van emotie, ontroering, volg die route maar eens. Ga maar eens kijken wat daar uit voortkomt. En dan kom je waarschijnlijk uit bij iets waarvan je nooit gedacht hebt dat dat je passie zou kunnen zijn.

En ik ga lekker mee naar de potluck. En voor de mensen die niet mee gaan naar de potluck, die lekker naar huis gaan dan zeg ik goede reis en tot een volgens moment. Volg niet alles wat ik doe, er komen mensen vaak hierheen en daarheen, blijf ook een keer gewoon weg.

 Bron: Earth Matters


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Totale volmaaktheid ontstaat pas wanneer we het gevoel hebben dat onze volmaaktheid niet volmaakt is zolang de rest van de mensheid onvolmaakt blijft.

Sri Chinmoy, Indiaas yogiBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.