Onderzoek of experiment? EU geeft Novartis vergunning voor Bexsero (Meningokokken groep B-vaccin)

Vaccine

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7870
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Aleph

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Gezondheid, Vaccinaties

(Aleph | door Ellen Vader) De Europese Commissie heeft op 14 januari 2013 een in de hele Europese Unie geldige vergunning voor het in de handel brengen van Bexsero (Meningokokken groep B-vaccin) van Novartis verleend.

MAAR: de UK heeft dit vaccin vorige week in plotseling teruggetrokken vanwege een (terecht) wantrouwen in de werking. Volgens het persbericht van Reuters, voelt Novartis zich door deze beslissing hogelijk in het nauw gedreven. Bexsero leek hét nieuwe kassa-troetelkindje voor het bedrijf te zijn om hun in gevaar lopende omzetcijfers te redden.

Samenvatting achterliggende criteria toelating:
  • Aan de eerste hoofdstudie deden 2 627 kinderen mee, die bij aanvang van de studie twee maanden oudwaren. De werking van drie doses Bexsero, toegediend met een tussenpoos van twee maanden samen met andere, normale zuigelingenvaccins, werd vergeleken met die van alleen de normale vaccins.
  • Deze studie werd verlengd om na te gaan wat de effecten zijn als kinderen, die al als jonge zuigeling met Bexsero zijn gevaccineerd, op een leeftijd van 12 maanden of ouder een boosterdosis Bexsero krijgen.
  • Hoewel groep B-meningokokkenziekte in Europa relatief zeldzaam is, constateerde het CHMP dat de ziekte in bepaalde gebieden van Europa vaker voorkomt. 
  • In de EU was geen enkel vaccin toegelaten voor meningitis die door deze groep van bacteriën wordt veroorzaakt. 
  • Daarom concludeerde het CHMP dat de voordelen van Bexsero groter zijn dan de risico’s en adviseerde het om een vergunning voor het in de handel brengen te verlenen.
  • De meest voorkomende bijwerkingen van Bexsero bij kinderen tot 10 jaar (waargenomen bij meer dan 1 op de 10 patiënten) zijn eetlustverlies, slaperigheid, abnormaal veel huilen, diarree, braken, uitslag, koorts en prikkelbaarheid...
Opmerking: we werden al eerder op de vingers getikt voor onze 'vrije' vertaling van het begrip 'wetenschappelijk onderzoek', maar een beter bewijs dat het hier ALWEER om een 'EXPERIMENT' op kinderen/babietjes gaat, is er niet... Wie behoefte voelt dit tegen te spreken, is van harte welkom...

Bronnen:

Geplaatst door Ellen Vader

Ellen Vader

Ellen Vader: geboren in Amsterdam, getogen in Haarlem en na 26 jaar Nederland, 32 jaar België, neergestreken in het zuidelijk Frankrijk (daar waar het licht is)- voelde haar hele leven intuïtief aan dat er meer moest zitten achter de dingen die de overheden en media ons voorspiegelen...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ellen VaderLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Welnu, kom mijn vriend, laat ons gaan zitten met elkaar. Dit is het. Jij en ik, hier vandaag. Wat fijn dat jij er bent.

Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.