Jij bent onderdeel van het Wereldvaccinatieprogramma, wist je dat?

Vaccines work

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3645
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:De lange mars

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Gezondheid, Vaccinaties

(De Lange Mars | Rob Vellekoop) Iedere Nederlandse baby is zes weken na de geboorte onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. Voor veel ouders is dit een ware nachtmerrie omdat ze geen vertrouwen hebben in de veiligheid van vaccinaties. Het Rijk verordonneert dat de vaccinatiegraad omhoog moet. Kritiek wordt gecensureerd. De media propageren het Rijksvaccinatieprogramma. Wie stuurt eigenlijk NL (‘ons’ Rijk) aan? Is dat de Nederlandse kiezer, Europa, de Wereldgezondheidsorganisatie WHO of gaat het nog verder? Een interessante analyse die ons ver buiten de Nederlandse grenzen voert.

Rijksvaccinatieprogramma

De overheid vindt het belangrijk dat kinderen een gezonde start in het leven krijgen en dat vaccinaties tegen besmettelijke infectieziekten daarbij horen. Vaccinaties zijn gratis (natuurlijk betaalt de belastingbetaler er wel aan mee) en vrijwillig (als we even de sociale druk vergeten).
‘Infectieziekten ontstaan volgens de conventionele geneeskunde door bacteriën en virussen. Al helpen sommige bacteriën ons bijvoorbeeld met het verteren van ons voedsel en zijn veel virussen onschuldig. Volgens het Rijk is een  klein deel echt gevaarlijk omdat ze je ziek maken en zich eenvoudig kunnen verspreiden. In Nederland worden vaccinaties aangeboden die beschermen tegen 12 infectieziekten volgens het vaccinatieschema. Daarin staat dat baby’s hun eerste levensjaar 4 inentingen krijgen en daarna tot hun 12/13e jaar nog een aantal.

Staatssecretaris Blokhuis biedt 16 en 17-jarigen in zijn enthousiasme zelfs aan vaccinaties in te halen. “Ik wil jongeren die niet gevaccineerd zijn volgens het Rijksvaccinatieprogramma de gelegenheid bieden om dat alsnog te doen. Jongeren die niet (volledig) gevaccineerd zijn, zullen met ingang van volgend jaar op zestien of zeventienjarige leeftijd een extra oproep ontvangen, zodat zij de kans krijgen zich gratis te laten vaccineren”

Ook aan ouderen wordt gedacht, zoals pneumokokken voor ouderen. De directeur van KBO-PCOB (grootste seniorenorganisatie van Nederland) juicht:’Senioren worden beter beschermd tegen ziekten. Tegen pneumokokken worden vanaf 2020 vaccinaties aangeboden. Ook adviseert de Gezondheidsraad nu om ouderen tegen gordelroos te vaccineren.’ Dit valt weliswaar nog niet onder het Rijksvaccinatieprogramma, maar inentingen op zich worden van ganser harte aangeraden.

Daarnaast is er een heuse ‘vaccinatiealliantie’. De alliantie bestaat naast de overheid uitjeugdartsen en -verpleegkundigen, huisartsen, doktersassistenten, communicatiedeskundigen, wetenschappers en beleidsmakers. De vaccinatiealliantie wil de kennis over vaccinatie – bij ouders en professionals – verbeteren en bijdragen aan een hogere vaccinatiegraad.

Kortom alles wordt uit de kast gehaald om aan het heilig doel te werken, de vaccinatiegraad opkrikken. Dat is ook de link met de EU zoals hieronder blijkt.

Europees vaccinatieprogramma

Dat het Nederlandse vaccinatieprogramma het verlengde is van het Europese zal niemand verbazen. De EU zit ook niet stil als het gaat om vaccinaties nog meer in te voeren in de maatschappij dan al het geval is. Ze hebben een ambitieus programma voor de lidstaten. De EU schrijft:

Het gaat hierbij om 20 concrete acties van de Europese Commissie en de lidstaten, zoals onder andere:

  • Ontwikkelen en invoeren van nationale en/of regionale vaccinatie plannen in 2020, (let op: inclusief minstens 95% vaccinatie dekking tegen mazelen;
  • Introduceren van routine checks van de vaccinatie status bijvoorbeeld in scholen en op het werk;
  • Komen met mogelijkheden voor een vaccinatie kaart die elektronisch grensoverschrijdend kan gebruikt worden;
  • Maken van een Europees vaccinatie informatie portaal in 2019 om online objectieve, transparante en recent bewijs over de voordelen en veiligheid van vaccins;
  • Alle gezondheidswerkers voorzien van de nodige training om vaccinaties te verzorgen en twijfelachtig gedrag te beantwoorden;
  • Coalitie voor vaccinatie om Europese associaties samen te brengen van gezondheidswerkers om accurate informatie aan het publiek te verzorgen, mythes te bestrijden en praktijkkennis uit te wisselen;
  • Te komen tot en Europees kern vaccinatie programma in 2020 met doseringen en leeftijden waarover de lidstaten het eens zijn;

Wereldvaccinatieplan

Dat het Europese vaccinatiebeleid niet op zich staat blijkt zeker uit een gemeenschappelijke verklaring die de Europese Commissie met de Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft uitgegeven. Zij zijn het roerend eens over de cruciale betekenis van vaccinaties voor immunisatie en het voorkomen van ziekte binnen de EU. Zij benadrukken het belang van vaccinaties voor de gezondheid.

De WHO op zijn beurt laat zich leiden door het Global Vaccine Action Plan GVAP 2011-2020 (Wereldvaccinatieplan). Op de site staat onverbloemd wie dit plan leidt. Naast de WHO, UNICEF en dergelijke  organisaties geeft de Bill & Linda Gates Foundation leiding aan de uitvoering van dit plan.

Op de website van de WHO staat te lezen:
‘GVAP was het product van de DoV Collaboration, dat samenbracht ontwikkeling, gezondheid en immunisatie experts en belanghebbenden. The leadership of the Bill & Melinda Gates Foundation, GAVI Alliance, UNICEF, United States National Institute of Allergies and Infectious Diseases and WHO, along with all partners – governments and elected officials, health professionals, academia, manufacturers, global agencies, development partners, civil society, media and the private sector – are committed to achieving the ambitious goals of the GVAP. Many more are expected to add their support in the future as the plan is translated and implemented at the country and regional levels.’

Hier treffen we dus een interessante link aan naar Bill Gates, die nog spannender wordt wanneer we de vertaling van een onderzoek dat door de stichting Vaccinvrij is vertaald erbij nemen.

Bill Gates

De stichting Vaccinvrij heeft een onderzoek in het Nederlands vertaald dat er niet om liegt. Het beschrijft hoe een multimiljardair te werk gaat om zijn investering van 10 miljard een hoog rendement te bezorgen. Het beschrijft hoe hij zijn invloed gebruikt via internationale organisaties om te komen tot het Wereldvaccinatieplan waar niet alleen de kinderen in Nederland onder vallen, maar de gehele bevolking.

William H Gates III (Bill Gates), de 2e rijkste man ter wereld, verklaarde in 2010 en daarna nog meerdere keren dat zijn huidige nummer 1-missie vaccineren is. Dit heeft geresulteerd in het vergroten van zijn aandelenkapitaal in vaccinproducenten zoals Merck met nog eens $ 78 miljoen; in het investeren in vaccintechnologie; in het oprichten van de Global Alliance for Vaccines and Immunization (GAVI); in het uitoefenen van verregaande invloed binnen de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Centers for Disease Control (CDC); en in het voeren van constante campagnes voor vaccineren.

Merck is de grootste vaccin-fabrikant ter wereld en de enige producent van het MMR (mazelen, bof, rodehond)-vaccin in de Verenigde Staten. Bill Gates is ook partnerschappen aangegaan met Glaxo Smith Kline (GSK), Sanofi, Pfizer en andere farmaceutische bedrijven. Hij onderhoudt aandelenportefeuilles en heeft daarnaast nog steeds een positie in het bestuur bij Microsoft. Hij heeft zijn portefeuilles gestaag uitgebreid en werd recent de grootste aandeelhouder van Berkshire Hathaway.

Al jarenlang heeft hij zijn afkeer voor de ‘antivaccinatie-beweging’ niet onder stoelen of banken gestoken. Hij vertelt openlijk dat ze ‘misinformatie’ verspreiden en verantwoordelijk zijn voor wereldwijde kindersterfte. Hij is heel uitgesproken in zijn ongeduld en uitleg hoe de beweging zijn belofte voor “Het Decennium van Vaccins” (elk kind ter wereld gevaccineerd tegen 2020) heeft vertraagd.

De donaties van Bill Gates zijn niet alleen maar ‘filantropie’ zoals de meesten mensen denken. Toen hem recentelijk werd gevraagd naar het financieel rendement van zijn investering van $ 10 miljard in vaccins, zei hij dat ze een rendement van 20:1 opleveren, en dat hij verwacht $ 200 miljard winst alleen al op vaccins te maken. Hij is hier niet terughoudend over.
Lees verder op de site van stichting Vaccinvrij.

Bron: De lange mars


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Stilte is het ultieme wapen van macht.

Charles de Gaulle, Frans staatsmanBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.