Propaganda tegen de 'anti-vaccinatie' beweging heeft tegenovergesteld effect

drugs-stop-vaccinations

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7700
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Gezond Verstand Avonden

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Vaccinaties

(Gezond Verstand Avonden | Sajer Ji | Vertaling Frank Bleeker) De oorlog tegen de zogenaamde ‘door vaccinaties te voorkomen ziekten’ heeft een nieuw actieveld: het internet. Onlangs is ‘The Council of Foreign Relations (CFR)’ de strijd aangegaan door de publicatie van een interactieve kaart waarvan beweerd wordt dat deze ‘wereldwijd visueel de uitbraak van mazelen, bof, kinkhoest, polio, rode hond en andere ziekten in kaart brengt, die die gemakkelijk te voorkomen zijn door goedkope en effectieve vaccins.’

Dit is een vertaling van een Amerikaans artikel. Hoewel veel van wat betoogd wordt van toepassing is op de wereldwijde situatie, dienen we ons te realiseren dat sommige van de genoemde voorbeelden vooral betrekking hebben op omstandigheden in de Verenigde Staten.

Deze kaart, waarnaar op grote schaal wordt verwezen, genereerde koppen in de media als:

LA Times: "De tol van de anti-vaccinatie beweging, in één verwoestend grafisch overzicht"

Medical Daily: "Kaart toont invloed van Anti-Vaccinatie Beweging op de volksgezondheid in de VS, Europa"

The Verge: "Kaart van uitbraken vermijdbare ziekten toont de invloed van de anti-vaccinatie bewegingen"

Deze CFR kaart is "mogelijk gemaakt door de Bill & Melinda Gates Foundation" en is onderdeel van het Global Health Program van de Council on Foreign Relations, dat, zo stellen zij, "onafhankelijke, evidence-based analyses en aanbevelingen biedt, om beleidsmakers, leiders van bedrijven, journalisten en het grote publiek te helpen bij de gezondheidsuitdagingen van een geglobaliseerde wereld." Het probleem met deze kaart is echter, dat deze niet is gebaseerd op peer-reviewed biomedisch bewijs zoals men zou verwachten, maar grotendeels op anekdotisch bewijs, samengesteld uit onbevestigde en vaak oncontroleerbare nieuwsverhalen.

Zonder ook maar een greintje bewijs vermenen verslaggevers als Michael Hiltzik van de Los Angeles Times, dat de prevalentie van mazelen in Europa – met name in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten – een "artefact is van de anti-vaccinatie beweging, die het vaccin in verband heeft gebracht met autisme." Echt waar? Waarom wordt er geen melding gemaakt van de vele bewijzen in de gepubliceerde literatuur van het sinds 1995 falen van het mazelenvaccin in de Verenigde Staten, waar de bevolking grotendeels open staat voor immunisatie? Hieruit blijkt dat mazelenepidemieën vaak te wijten zijn aan een falend vaccin en niet aan het feit dat men niet vaccineert! Als de CFR kaart "evidence-based" is, waarom zijn er dan geen verwijzingen naar de oorspronkelijke literatuur?

Kijk eens even naar een paar voorbeelden van beslist geen 'evidence-based’ bronnen voor deze kaart, die gewoon rechtstreeks overgenomen officiële verklaringen zijn van door de overheid of particuliere medische hoek gesponsorde propaganda:

www.BrownwoodNews.com: "Record aantal gevallen van kinkhoest gerapporteerd in de staat, drie gevallen gemeld in Brown County"

www.davisclipper.com: "Volwassenen moeten ook kinkhoestvaccin"

www.springfieldnewsun.com: "Aantal gevallen kinkhoest in Clark County stijgt nog steeds"

Schokkend is, dat in de laatste verwijzing naar de referentiekaart van de CFR/Gates Foundation door de Springfield News Sun, de auteur van het stuk zelf al letterlijk aangeeft dat het vaccin zelf één van de voor de hand liggende redenen van de toename van kinkhoest is:

"Redenen voor de stijging zijn er op meerdere fronten, maar kunnen volgens de studie deels te wijten zijn aan veranderingen in het kinkhoestvaccin."

De FDA heeft onderzoek gedaan bij bavianen, een dier dat op kinkhoest vergelijkbaar reageert als de mens. Twee groepen bavianen werden gevaccineerd met kinkhoestvaccin met hele cellen en a-cellulair vaccin, dat het gebruik van het hele-cel vaccin in de jaren ‘90 heeft vervangen vanwege bezorgdheid over bijwerkingen.

“Dieren die het a-cellulaire kinkhoestvaccin kregen toegediend hadden de bacteriën tot wel zes weken in hun luchtwegen en konden zo de infectie onder niet-gevaccineerde dieren verspreiden. Dieren die daarentegen het hele-cel vaccin toegediend kregen, ruimden de bacteriën binnen drie weken op”, aldus een persbericht van Jennifer Rodriguez, een van de woordvoerders voor de FDA.

Het is duidelijk dat de kaart van de Council of Foreign Relations niet serieus genomen kan worden en dat het gewoon een uiting van een hogere orde is, van op zijn best inferieure gezondheidsrapportage en in het slechtste geval van ongefundeerde propaganda, demagogisch geprojecteerd in de media om ongelukkige consumenten van wie het vermogen om kritisch te denken en het bevragen van het ‘gezag’ vrijwel non-existent is.

Door de voorstanders van het niet-vaccineren af te schilderen als fanatieke irrationele 'anti-vaxxers' en hen de schuld te geven van vaak niet door vaccins te voorkomen ziekten – die veel meer te maken hebben met omgevingsfactoren zoals de toegang tot schoon water en de meest elementaire gezonde voeding – sluiten de Council of Foreign Relations (en de Bill & Melinda Gates Foundation, die de verantwoordelijkheid delen bij het creëren van dit verontrustende, zinloze en niet-geloofwaardige stukje propaganda) zich aan bij een groeiende wereldwijde beweging, wat onlangs ook bewezen werd door een aanval van UNICEF op onafhankelijke gezondheidsjournalistiek met betrekking tot vaccins, die is gericht op het elimineren van keuzevrijheid voor vaccinaties, ondanks het toenemende besef van de echte gevaren en gebrek aan doeltreffendheid.

Het resultaat van dit slordige werk echter, is dat het wordt behandeld als een object van groot belang door een groeiende wereldwijde beweging om de alarmerend snelle expansie van de vaccinatieschema’s te bevoordelen, en hierdoor een meer natuurlijke, preventieve aanpak om het voorkomen van ziekten af te wijzen.

Bron: Gezond Verstand Avonden 


Gekoppelde documenten

Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

All the darkness of the world cannot put out the light of a single candle.

-- wanttoknow.infoBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.