Ad Broere over de zekerheid van ongelijke verdeling bij rente en het Burgerinitiatief Ons Geld

Ad Broere over rente

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:6969
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Earth Matters TV, Interviews, Economie

(Earth Matters) Ad Broere heeft er - als een van de eerste initiatiefnemers van het Burgerinitiatief Ons Geld - voor gekozen, niet deel te nemen aan het rondetafelgesprek in de Tweede Kamer op 14 oktober 2015. 

In november 2014 is Ad met de cast van 'De Verleiders' en 'Stichting Ons Geld' gestart met het initiatief, waarbij zijn inzet vooral het rentevrij maken van de economie was. Het initiatief kreeg 115.000 handtekeningen en werd behandeld in het parlement. Hoewel hij veel waardering heeft voor de visie en de aanpak van mijn mede initiatiefnemers, zag hij te weinig terug van zijn uitgangspunten in de tekst die is voorgelegd aan de Tweede Kamer. 

Bij ons in de studio heeft hij zijn besluit om zichzelf terug te trekken uit het initiatief toegelicht: 

Op 14 september stuurde ik de mede initiatiefnemers de volgende tekst:

'Ik heb het besluit genomen om per direct te stoppen met mijn deelname aan het Burgerinitiatief Ons Geld. Hiervoor heb ik meerdere redenen. De belangrijkste is dat ik niet geneigd ben tot een compromis met betrekking tot dit geldstelsel. Zolang verreweg het grootste deel van het geld door schuld ontstaat en zolang voor die schuld geld moet worden betaald, is het een mathematische zekerheid dat crisissen bij herhaling zullen optreden en dat de welvaart zeer ongelijk verdeeld zal blijven. Wat mij betreft staat daarom een rentevrije economie centraal en een verdienmodel van banken dat is gebaseerd op de toegevoegde waarde van de dienstverlening en niet op de hoeveelheid uitgeleend geld. Vanzelfsprekend heb ik er begrip voor dat radicale besluiten politiek onhaalbaar zijn en dat het een kwestie van manoeuvreren is om zoveel mogelijk te bereiken van wat je voor ogen hebt. Dat is echter niet 'my cup of tea'. '

Dit neemt vanzelfsprekend niet weg dat ik 'Stichting Ons Geld' en 'De Verleiders' veel succes wens bij het rondetafelgesprek dat op 14 oktober in het gebouw van de Tweede Kamer wordt georganiseerd door de 'Vaste Commissie voor Financiën van de Tweede Kamer'. Hoewel in het HALVE UUR dat de initiatiefnemers wordt geboden om hun visie toe te lichten nauwelijks potten kunnen worden gebroken. Bovendien komen DAARNA de banken en wetenschappers aan het woord."


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Tijd werkt vanzelf mee als jij het toestaat in de ruimte volledig zichzelf te zijn. Dan zal er altijd genoeg tijd zijn op het juiste tijdstip voor wat bereikt wil worden. Laat oude ervaringen je niet van de wijs brengen. Begin gewoon vandaag en zonder al het oude van gisteren mee te zeulen. Het is niet nodig. Zo versplinter je je energie aan verhalen van gisteren.

Uit "Hoogstens wat diepte" van Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.