Earth Matters TV | Jan Roos van Geenstijl over het EU referendum

Geen Peil

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:7974
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Earth Matters TV, Interviews, Europa

(Earth Matters) In maart 2014 tekenden 28 regeringsleiders van EU-landen een associatieverdrag met de Oekraïne. Het komt er in het kort op neer dat de EU de Oekraïne politiek en financieel zal steunen. De Oekraïne zal op haar beurt “Europese normen en maatstaven” invoeren. Dát is de reden dat Geenstijl een raadgevend referendum heeft aangevraagd. De eerste ronde met 10.000 benodigde handtekeningen is gehaald. In de tweede ronde moeten ze er 300.000 zien op te halen, vóór 28 september 2015.

Nou doen de jongens van Geenstijl hun naam normaliter altijd eer aan, maar sinds ze van journalisme naar activisme zijn gegaan, hebben ze in de strijd voor de democratie de lijsttrekkers van de Partij van de Dieren, de SP, de PVV, de WNL en 50+ al bereid gevonden om promo’s voor hun actie GeenPeil in te spreken. Onder andere Marianne Thieme gaf uit volle borst steun aan dit initiatief, en riep haar kiezers op, om te tekenen. Ondanks de modus operdandi van Geenstijl hebben ze dus vriend en vijand weten te verbinden voor de goede zaak.

In de uitzending praat Jan Roos, campagneleider van Geenpeil, over het initiatief met Arjan Bos. 

Als je voor democratie bent kun je je handtekening zetten op teken.geenpeil.nl

Nog niet overtuigd dat de EU niet democratisch is? Hier komen zes in het oog springende punten met informatie in het publieke domein dat we niet meer in een democratie leven: 

  1. Wim Voermans, hoogleraar staatskunde en bestuursrecht zegt in Euromania dat het verdag van Lissabon niets minder dan een staatsgreep is geweest. Het is voor 99% de grondwet waar we tegen hebben gestemd, in andere verpakking en met een andere naam. 

  2. Er zijn 54.000 niet gekozen en exorbitant betaalde burocraten die tegenover de 723 gekozen parlementsleden staan, waarvan de laatste geen enkele wet kan maken. 

  3. Al negentien jaar mist structureel 7% van het budget. Er is nog nooit een accountantsverklaring op de boeken van de EU gegeven. 

  4. Er is geen wet: Landen mogen volgens het verdrag van Lissabon geen Bail-outs krijgen, twee jaar geleden waren er al vijf bail outs van landen geweest. 

  5. EU belastinggeld wordt ingezet om online kritiek op de EU te beteugelen. 

  6. Last but nog least: onder de oprichters waren enkele Nazi-oorlogsmisdadigers die veroordeeld zijn in het Neurenberg tribunaal: Hallstein werd in '57 voorzitter van de voorloper van de EU, de Vereigde staten van Europa. Ook Nazi's Globke, Winnacker, Wurster und Schlaube stonden aan de wieg van de EU. Kijk Dr. Rath - EU Politiek Perspectief. (Begint langzaam en over een ander onderwerp, maar is zeer de moeite waard. Cruciaal om te begrijpen hoe het zo uit de hand heeft kunnen lopen.)

Als je zelf promotie wilt maken staan hier flyers, banners, TwitterTwibbons etc.

Bezoek ook geenpeil.nl

Bron: Earth Matters 


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Opgewektheid is de vader van goede gezondheid en vriendelijkheid de moeder van geluk.

OnbekendBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.