Belgische procureur generaal van de hoge raad buiten zinnen in proces Vereecke

Peter Vereecke in Gent

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:13764
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Politiek, Vaccinaties, Eigen producties, Earth Matters TV

(Earth Matters | Arjan Bos) Na een lange en heerlijke nazomer was het vanochtend echt herfst. Om het proces van Peter Vereecke bij te wonen, vertrok ik om 04.30 uur vanuit Groningen. Het mistroostige weer met veel wind en regen vormde gevoelsmatig een goede match met de openlijke erosie van de Belgische democratie. 

Gelukkig bleek het niet alleen maar kommer en kwel vandaag. Vereecke wist zich omringd door zo'n zeventig mensen die uit alle hoeken van Nederland en België kwamen om hem te ondersteunen. Daarnaast waren er veel mensen op afstand en in gedachten bij. 

De rechter begon met het opnoemen van feiten, waar zelfs een verkeersboete uit 2005 niet aan ontbrak. In alle serieuziteit werd genoemd dat de werking van de administratie van het Centrum voor Volksgezondheid (Belgische RIVM) verstoord was door de 1 á 1,5 e-mails per week die Vereecke over een periode van ongeveer twee jaar heeft verstuurd, alsmede dat men een verstoorde rust had ervaren...

De pleitbezorger voor Vereecke, mr. E. van Engeland, hield een indrukwekkend pleidooi waarbij de intentie waarmee de e-mails zijn verstuurd - ten opzichte van de aanklacht - het meest zwaar zou moeten wegen. Er is in dit geval duidelijk geen sprake van kwade opzet. Naar de letter van de wet is er dan ook geen strafbare grens overschreden. 

De procureur generaal was het daar duidelijk niet mee eens. Hij zei dat we het over een vonnis hadden dat al uitgesproken is en hij geen grieven heeft tegen het vonnis. Hij zei dat de beklaagde wellicht geen psychiatrische fanaat was (dat was nadat Peter zelf gesproken had ook niet meer houdbaar om openlijk te verkondigen), maar door het benoemen van genocide had Vereecke voor hem een grens overschreden. Grotesk was het woord dat hij herhaaldelijk (bijna schuimbekkend) in de mond nam om aan te geven hoe de woorden van Vereecke bij hem binnen waren gekomen. Zijn eigen heftige emoties liet hij vrijwel direct nadat hij begon te spreken, openlijk de vrije loop en voor de hoge raad in de Assisenzaal was het woord grotesk ook daar, bijzonder goed op zijn plaats.

We mochten niet filmen in de zaal, maar iemand heeft toch een stukje video van de procureur generaal op weten te nemen en dat is ons ter beschikking gesteld. Helaas is niet het meest heftige deel opgenomen, maar het is wel genoeg om de impact ervan mee te krijgen. 

De onderzoeksrechter heeft Peter Vereecke nooit gesproken. Er was vooraf al bepaald dat hij een psychiatrisch onderzoek moest krijgen van een klinisch psycholoog en een psychiater. Toen hij nog niet eens wist dat er een aanklacht was, werd hij al opgebeld door de klinisch psycholoog om een afspraak te maken. Moet je je voorstellen dat je out of the blue op die manier gebeld wordt, of je even een afspraak wilt maken voor een psychiatrisch onderzoek?(!).

Peter hield zelf een pleidooi dat niemand onberoerd heeft gelaten. Inhoudelijk qua vaccinaties kwamen de feiten helder op een rij. Elke keer vind ik dat weer ontzagwekkend. Hij verhaalde hoe het gehele proces met absurd machtsmisbruik van de Belgische overheid gepaard ging en gaat, maar ook over de ondersteuning die hij krijgt van o.a. doktoren en farmacologen die hem op persoonlijke titel aanmoedigen om door te gaan omdat hij volgens hen de waarheid spreekt. Ondersteuning krijgt hij ook van sommige ouders die in de zaal waren en hun kind hebben verloren vlak na een inenting met een vaccin. Een causaal verband wordt door de overheid categorisch naar het land der fabelen verwezen, maar alle onafhankelijke onderzoeken wijzen in een andere richting. 

Zowel de pleitbezorger als Peter Vereecke zelf hebben een genuanceerd en congruent beeld afgegeven van het proces, de intenties, de inhoudelijke zorgen, de waarde van de vrijheid van meningsuiting, maar vooral ook hebben we in de rechstzaal mee kunnen krijgen wie Peter Vereecke is, en dat is heel prettig kennismaken. 

Het is Vereecke's indruk - en ook die van mijzelf - dat er tegen hem en "de meute" zoals de ondersteuners bij aanvang nog denigrerend werden genoemd, menselijker wordt aangekeken. De uitspraak is 4 november en dan zullen we zien hoeveel daarvan werkelijk is aangekomen en blijven hangen.

4 november is de uitspraak. Zodra bekend is waar dat gaat plaatsvinden, zullen we dat publiceren. 

Voor degenen die zich erbij betrokken voelen en/of Peter een warm hart toedragen, laten we in onze meditaties/gedachten de best mogelijke uitkomst visualiseren!

_/|\_

Dit korte video-interview is in de middag voor het Klokke Belfort opgenomen en de procureur generaal (1.12 min) komt er achteraan. Enjoy!

Klik hier voor een (Engels) artikel waarom de Bill en Melinda Gates foundation onder vuur liggen ivm vaccinaties in India. 


PS Peter en Chantal hebben een fantastisch B&B in België (zie afbeelding hieronder), absolute aanrader! 

Klik hier voor de website van de Belfort Group.


Geplaatst door Arjan Bos

Arjan Bos

Mijn naam is Arjan Bos, ik ben vrijlieft, vader van drie kinderen en woon in Delft.

Een veelkleurig pallet aan ervaringen in allerlei reizen, banen en levensvisies vormden de basis voor het opzetten van Stichting Earth Matters...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Arjan BosLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

“The great enemy of the truth is very often not the lie — deliberate, contrived and dishonest — but the myth — persistent, persuasive, and unrealistic.” –

John F. KennedyBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.