De Bosnische Piramide spreekt

Bosnian pyramid

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:38479
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
(Grens)wetenschap, Geschiedenis, Inspiratie, Bewustzijn, Eigen producties, Blijvend actueel, Earth Matters TV

(Earth Matters | door Johan Herder) Een bijzonder fenomeen. De piramides in Bosnië. Volgens Semir Osmanagic, De ondekker ervan, De grootste en oudste in de wereld. Volgens anderen een natuurlijk verschijnsel. Over de hele wereld zijn piramides ontdekt met de bekendste in Egypte. Maar ook in Zuid-Amerika, China en andere delen van Azië. Op het eerste gezicht lijken de piramides misschien een soort van monumentale bouwwerken ter ere van koningen en heersers zoals onze geschiedenisboeken ons vertellen.

Maar als we de feiten op een rijtje zetten dan komen we erachter de deze bouwwerken misschien wel ietsje meer zijn dan dat. Zo toont Robert Bauval aan in zijn werk dat de piramides in Egypte zijn gebouwd met een precisie die niet te evenaren is met onze huidige techniek. Door de uitlijning met de sterren lijken de bouwwerken een exacte weerspiegeling van de constellaties aan onze nachtelijke hemel. Ook lijken de piramides te zijn gebouwd op basis van het getal Phi. Een wiskundige constante die pas veel later werd ontdekt. Wie hier meer over wilt weten raad ik aan de volgende 5 delen van “The Pyramid Code ” te bekijken. 

Afgelopen zomer was ik op reis door Europa. Mijn gevoel vertelde me dat ik naar Bosnië moest gaan om te kijken bij de piramides. Gelukkig had ik een camera bij me zodat ik jullie deelgenoot kan maken van mijn bezoek. De plek is erg toegankelijk en er worden geen hoge prijzen gevraagd voor het betreden van de vondsten. Voor 5 euro mocht ik een rondleiding door het labyrint meemaken en voor 2,5 euro mocht ik de piramide van de zon beklimmen. Tijdens de rondleiding werd er verteld welke ontdekkingen er zijn gedaan en hun conclusies die daaraan verbonden zijn. In tegenstelling tot onze geschiedenisboeken wordt hier verteld dat de piramides vooral levende mensen dienen in plaats van overleden heersers. De belangrijkste reden hiervoor zijn de helende effecten die plaatsvinden wanneer men de piramides betreed. Er zou een behoorlijke hoeveelheid aan negatief geladen ionen gemeten zijn in het labyrint die een zeer gunstige werking hebben op onze gezondheid. 

Afgelopen Oktober was Semir Osmanagic in Nederland om lezingen te geven over de ontdekkingen die hij gedaan heeft in Bosnië. Delen van deze lezing heb ik verwerkt in de film. Als het allemaal waar blijkt te zijn wat hij daarin concludeert, dan snap ik dat overheden er grote moeite mee hebben dat deze informatie naar buiten komt. De status-quo zou dan namelijk ernstig aangetast worden. Maar wat zou dit betekenen voor de farmaceutische industrie? Als we door ons alleen maar bloot te stellen aan negatieve ionen onze gezondheid met sprongen kunnen verbeteren? Mijn persoonlijke conclusie is dat deze bouwwerken kunstmatig zijn. Oftewel gebouwd door een dergelijke beschaving waarvan wij het bestaan op dit moment niet van weten. Naast alle metingen die er zijn verricht, de uitlijning naar de windrichting en het labyrint is voor mij de belangrijkste reden, simpel.  Er zijn enorm veel rechte lijnen te bespeuren. Niet alleen de bouwwerken zelf maar ook de blokken die zijn blootgelegd. Ik heb ze niet geteld maar ik heb meer dan honderd gezien. Een rechte lijn kan natuurlijk voorkomen in de natuur, maar zo vaak dat betwijfel ik. Dan lijken de blokken gemaakt te zijn van een soort beton. Je ziet heel duidelijk een kleiachtige substantie gemengd met grind in de vorm van een kubus. Ik kan me niet voorstellen dat de natuur dit doet en ze dan ook nog opstapelt in de vorm van een piramide.  Met dezelfde verschijnselen er omheen. Oordeelt u zelf. 


Geplaatst door Johan Herder

Johan Herder

Geboren in het jaar 1984 en opgegroeid in Friesland. Met een passie voor film en video in Leeuwarden Communicatie & Multimedia design gestudeerd. Eenmaal afgestudeerd zag ik mijn kans schoon om het even lekker anders te doen! Heb mijn tas ingepakt en ben naar de Balkan gereisd waar ik een half jaar in een community heb geleefd...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Johan HerderLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare.

Aldous Huxley, Brits schrijverBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.