NVWA doet colloidaal zilver in de ban + update gezondheidsclaimsverordening

NVWA muilkorft

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:35668
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Wetgeving, Voeding, Interviews, Earth Matters TV

De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit) heeft bepaald dat colloidaal, zilver, goud en platina niet langer als voedingssupplement verkocht mogen worden. Dat betekent dat er niet langer op de verpakking mag staan waar het voor gebruikt kan worden en is zelfs een doseeradvies niet meer toegestaan.

De kennis over dit natuurlijke antibioticum gaat hiermee verloren en daarmee ook de weldaad die het voor de volksgezondheid kan betekenen.

De NVWA heeft deze maatregel genomen omdat het nanomaterialen in consumentenproducten zijn. Op zich een goede keuze omdat het voor vrijwel alle producten inderdaad een gevaar voor de gezondheid is, maar ten opzichte van deze collodialen wordt er een geliefde baby met het badwater weggegooid.

Hessel Hoornveld maakt het bijzondere zilverwater, verkoopt het via zijn bedrijf Meditech Europe, en kreeg met de NVWA te maken.

Met hem aan tafel zit Bert Schwitters, juridisch adviseur van de NPN (branchevereninging voor producenten van natuurproducten) en de website Health claims censored. Arjan Bos spreekt met hen over het verloop van de invoering van de Europese gezondheidsclaimsverordening, de rechtsonzekerheid die daardoor is ontstaan voor veel ondernemers in natuurlijke gezondheidsproducten, en het contact met de NVWA over collodialen bij Meditech.

Bron: Earth Matters


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

If you don't find God in the next person you meet, it's a waste of time looking for him further.

- GandhiBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.