Ayurvedische massage | Holistische geneeswijze uit het Oosten

Karin Elferink en Ingrid Cieraad

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:5318
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Earth Matters TV, Interviews, Gezondheid

(Earth Matters) Karin Elferink en Ingrid Cieraad zijn ayurvedisch massagetherapeut. Samen hebben zij een ayurvedamassagepraktijk in Haren (GR.), genaamd Ayurmas. Ayurveda is een geneeskundig- en gezondheidssysteem dat is ontstaan in India, waar deze als reguliere geneeskunde wordt erkent. Het is een holistisch systeem, en betekent kennis (veda) van het leven (ayus). 
 
Verwacht van een ayurvedische massage vooral geen harde massage. Het is een zachte, liefdevolle strijkmassage, waarin aandacht is voor het gehele lichaam. Dus niet slechts voor de plek waar de klacht zich uit. Deze massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen, en wordt dus veelal preventief toegepast. In India bijvoorbeeld is het heel gewoon elkaar regelmatig te masseren. Maar ook bij klachten is het een heel goede, zachtaardige manier om te helen. De massage stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem, zodat het lichaam geactiveerd wordt haar afvalstoffen af te voeren. Het verbetert o.a. de weerstand; bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid; en het draagt bij aan lichaamsbewustwording.
 
De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen: gezond of ziek, oud of jong. Karin en Ingrid laten je graag kennis maken met Ayurveda, en waarom deze holistische geneeskunde zo helend en prettig is.Bron: Earth Matters

Commentaar van Esther Poort

 Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wetenschappers hebben bewezen dat het onmogelijk is om bij vérspringen een grotere afstand te behalen dan tien meter, maar ik luister niet naar zulke praatjes. Dergelijke gedachten hebben de neiging om zich in je voeten te nestelen.

Carl Lewis, Amerikaans atleetBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.