Recept | Vegan sandwich met zuurkool en avocado

vegan-sandwich-zuurkool-avocado

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:8478
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:De Groene Meisjes

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Voeding, Recepten

(De Groene Meisjes) De oliebollen en appelbeignets zijn nu écht op en we weten dat velen van jullie een goede start willen maken, door weer wat gezonder te eten. Ook wij hebben het de afgelopen tijd goed van genomen en dat merk je tijdens het rondje hardlopen door het park wel – dat gaat toch weer even wat minder makkelijk. Dus: tijd voor meer groente en fruit, maar dan natuurlijk wel op een lekkere manier! Vandaag beginnen we met een lekkere (in de pan gebakken) vegan sandwich met zuurkool en avocado.

De hoofdrolspeler in dit recept is eigenlijk toch wel de zuurkool. Dus mocht je niet van avocado houden, of allergisch zijn, dan is het geen probleem om het weg te laten. Spreekt het idee van boerenkool op een broodje je niet aan? Dan vervang je het door bijvoorbeeld rucola of bladspinazie. (stiekem willen we je toch meegeven: probeer het in ieder geval een keertje, met die boerenkool. Wij vonden het echt heel erg lekker namelijk!) Oh en mocht je denken: zuurkool? Dat is toch alleen voor in een stamppot? Nee hoor! Met zuurkool kun je echt ongelooflijk lekkere dingen maken. De mensen die het recept voor zuurkoolwraps uit ons boek hebben gemaakt, kunnen hierover meepraten. Zullen we dan maar?

Oh nee, wacht. Nog even dit. Vraag je je af welk brood veganistisch is en welk brood niet? Check dan dit artikel eventjes!

Wat heb je nodig voor 4 sandwiches?

 • 2 avocado’s
 • anderhalve theelepel mosterd (of meer, als je een mosterdlover bent)
 • 1/2 theelepel gedroogde koriander
 • 1 eetlepel citroensap
 • peper & zout
 • 8 boterhammen
 • handje zuurkool (biologisch/naturel)
 • 2 tomaten
 • handje verse boerenkool

Wat ga je doen?

 1. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Prak samen met mosterd, gedroogde koriander, citroensap en peper en zout met een vork.
 2. Besmeer 4 boterhammen met de avocadomix.
 3. Leg wat zuurkool, 2 plakken tomaat en wat boerenkool op de avocadomix.
 4. Verwarm een pan op het vuur en leg daar de sandwich in. Bak 4-5 minuten per kant op middelhoog vuur tot de boterhammen goudbruin zijn, aan twee kanten.

Zo simpel kan het zijn. En wij vonden het zo lekker dat we deze sandwiches twee dagen achter elkaar hebben gegeten. Echt een grote aanrader dus!

Bron: De Groene Meisjes


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Kunst is óf plagiaat, óf revolutie!

Paul Gauguin, Frans schilderBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.