Recept | Ei-muffins met avocado

ei_muffins_met_avocado

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:10096
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Voedzaam & Snel

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Voeding, Biologisch, Vegetarisch, Recepten

(Voedzaam & Snel) Zondag 5 april is het alweer Pasen! Een goede timing om vast iets nieuws uit te proberen voor het paasontbijt of de paasbrunch. De ei-muffins zijn bij ons ieder jaar een succes en dit keer wilden we er een lekkere variant op bedenken. Ik ben voor avocado gegaan, geïnspireerd op de goede combinatie van ei en warme avocado. Ze zijn heerlijk geworden!

Er zit een geheim ingrediënt in deze ei-muffins met avocado: massala kruiden. Het geeft de ei-muffins een smakelijke en verrassende twist. Ik ben benieuwd of mensen het raden als je ze de muffins laat proeven! Oké, hoe maak je deze muffins? Dat is simpel. Gebruik een goede muffinvorm, het liefst een flexibele waar je de muffins zo uit kan laten ‘vallen’. Met een papierenvormpje werkt het iets minder goed, je kan de muffin dan beter uit het papiertje eten. Met een harde muffinvorm moet je de muffins er een beetje uitsnijden. Bekijk hieronder de benodigde ingrediënten en de bereidingswijze voor deze heerlijke, verrassende en super voedzame ei muffins met avocado. Perfect als onderdeel van een ontbijt, lunch of brunch! Dit ei muffins met avocado recept is goed voor 6 muffins.

Als je flink wilt uitpakken, kun je natuurlijk ook verschillende soorten ei muffins op tafel zetten. Wij hebben nog drie heerlijke ei-muffin-recepten voor je:

1. Ei-bacon muffins
2. Ei muffins met ham
3. Ei muffins met zalm

Ingrediënten

 • Ei - 6 - 7
 • Avocado - 1
 • Verse bieslook - 10 gram
 • Crème fraîche - 100 gram
 • Massala kruiden - 1 flinke theelepel
 • Zwarte peper - 1/2 theelepel
 • Zeezout - 1/3 theelepel

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes
 3. Snijd de bieslook fijn
 4. Kluts het ei met de crème fraîche, de kruiden en de bieslook
 5. Leg in elk muffinvormpje een lepel avocadoblokjes
 6. Giet het ei er overheen
 7. Leg de rest van de avocado voorzichtig in de muffinvormpjes, zo mogen niet overstromen, liever komt de vulling net niet tot aan de rand
 8. Doe de muffins 25 minuten in de oven, laat heel even afkoelen en kiep de vorm voorzichtig ondersteboven zodat de muffins eruit vallen
 9. Serveer op een schaal met een beetje bieslook

Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Geen enkele gedachte en geen enkel gevoel is vrijblijvend. Alles resoneert met alles en heeft effect op alles - op je geest, je lichaam en je omgeving.

Tijn Touber, Nederlands schrijver, componist en muzikantBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.