Volgende stap op weg naar schadeclaim 5G-actie: Bond Overheidszaken wordt vereniging

Bond

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4591
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Acties, (Verborgen) nieuws, Straling-Electrosmog, Straling en electrosmog

De Nationale Bond tegen Overheidszaken wordt een vereniging. Dit heeft Jordy Zwarts, voorzitter van de Bond, bekendgemaakt. De oprichting van de vereniging vindt plaats voordat de Bond een collectieve schadeclaim inzake 5G indient.

De bekendmaking volgt op enige onrust die is ontstaan over de rechtsvorm van de Bond, die nu nog een eenmanszaak is. Zwarts is zijn Bond enkele jaren geleden begonnen naar aanleiding van het conflict dat hij heeft met VGZ en de vele misstanden die hij constateerde in de samenleving. De eenmanszaak was destijds voor hem de beste, meest praktische rechtsvorm. Hij richtte ook een stichting op, de Act 4 Freedom Foundation. ‘De Bond bedacht ik als vlag voor mijn strijd met de misstanden tegen de overheid’, zegt Zwarts. ‘De stichting zette ik op ter ondersteuning van de Bond. Van daaruit kon ik formeel handelen en voorkomen dat bij financiële inkomsten btw moest worden afgedragen.’ De Act 4 Freedom Foundation heeft tot doel een internationale beweging op gang te brengen die wanpraktijken van overheden beëindigt.

Deelnemers aan de aansprakelijkheidsactie inzake 5G hebben aan de Act 4 Freedom Foundation hun bijdrage betaald. Nu de stichting door deze actie serieuze inkomsten heeft gegenereerd, is het mogelijk om een vereniging op te richten die de eenmanszaak kan vervangen. Deze omzetting was altijd al de bedoeling, zegt Zwarts. Hij verbaast zich erover dat mensen die jurist zijn, of zich opwerpen als juridisch expert, het bestaan van de eenmanszaak hebben aangegrepen om zijn goede werk in twijfel te trekken. ‘Op zich begrijp ik het wel dat die eenmanszaak vragen oproept bij mensen. We hadden er goed aan gedaan als we aan het begin van onze 5G-actie duidelijk hadden gemaakt dat de Bond een eenmanszaak is en dat die op termijn in een vereniging zou worden omgezet.’

Wat hem verbaast is dat een jurist die het bestaan van de eenmanszaak heeft ‘ontdekt’, de conclusie trok dat Zwarts een rechtszaak vanuit zijn eenmanszaak zou gaan voeren. ‘Dat zou echt oliedom zijn, want dan zouden de deelnemers aan onze actie persoonlijk aansprakelijk zijn als een rechtszaak in ons nadeel zou uitpakken. En niet alleen zij, ikzelf ook.’ Het zou sowieso juridisch onmogelijk zijn geweest om vanuit een eenmanszaak een collectieve schadeclaim in te dienen.

Het was volgens Zwarts logisch geweest als de betreffende jurist contact met hem had opgenomen. In plaats daarvan werden op sociale media voorbarige conclusies gepresenteerd, die vervolgens een eigen leven gingen leiden. De website van de Nationale Bond tegen Overheidszaken vermeldt dat mensen niet zelf aansprakelijk kunnen worden gesteld mocht een eventuele rechtszaak nadelig uitpakken. Deze verklaring van vrijwaring van financiële aansprakelijkheid krijgen de deelnemers schriftelijk per e-mail bij het definitieve akkoord extra bevestigd. Dat er toch twijfels ontstonden, betreurt Zwarts. Hij wijst op de mogelijkheid dat overheidstrollen de goedbedoelde en voor de overheid bedreigende 5G-actie willen frustreren met tactieken van verdeel en heers.

Behalve financiële middelen had Zwarts voor de oprichting van de vereniging ook voldoende mensen nodig die hij vertrouwt en met wie hij goed kan samenwerken. Die mensen heeft hij na jarenlang selectief te zoeken, mede via het werk dat vrijwilligers voor de 5G-actie hebben verricht, gevonden. Deze vrijwilligers wisten allang van Zwarts’ plannen om naar een vereniging over te gaan. Het was en is de bedoeling dat de vereniging per 1 januari 2020 wordt opgericht. De statuten zijn klaar en zullen binnenkort notarieel worden gedeponeerd. Dit zal hoe dan ook gebeuren voordat de aansprakelijkheidsbrieven inzake 5G bij de telecomproviders worden afgeleverd. De statuten zullen direct na het depot op de website van de Bond gepubliceerd worden.

Het aankomend bestuur van de Nationale Bond tegen Overheidszaken beraadt zich op manieren om de communicatie via sociale media, met leden, deelnemers aan aansprakelijkheidsacties en overige geïnteresseerden te verbeteren. Op Facebook heeft de Bond geen enkel eigen communicatiekanaal. Facebook heeft Zwarts de toegang tot het eigen account van de Bond ontzegd. Het lukt hem niet om op het zogenaamd vrije platform een nieuw account voor zichzelf aan te maken. Zwarts: ‘Het is censuur, ik zou niet weten wat het anders zou moeten zijn. Ook in deze kwestie gaan we juridische actie ondernemen.’

Wanneer Facebook juridische stappen van de Bond kan verwachten, is nog niet bekend. Vanwege het grote succes van de 5G-actie hebben Zwarts en zijn vrijwilligers hun handen vol aan het verwerken van alle aanmeldingen voor deze actie. Vanzelfsprekend moet dit zeer zorgvuldig gebeuren. Zwarts vraag hiervoor begrip.

Hoeveel mensen zich uiteindelijk bij de 5G-actie hebben aangesloten zal bekend gemaakt worden als de actie is voltooid. Zwarts: ‘Idealiter kunnen we over twee weken het definitieve aantal deelnemers bekend maken. Omdat het nog even duurt  voordat we alles verwerkt hebben, kunnen aanmeldingen nog tot en met 4 december worden ingediend.’

Mensen die zich willen aanmelden kunnen dat doen op de website van de Bond: bondoverheidszaken.nl/5G_Aansprakelijkheid.html.

Bron: bondoverheidszaken.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het belangrijkste gedeelte van leren wat je in het leven moet doen, is afleren wat niet waar is.

Antisthenes, Grieks filosoofBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.