Smartphone vs. Milieu

Searchresult

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4009
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Searchresult

Gekoppelde categorieen
Earth Company, Straling en electrosmog

(Searchresult) Milieubewust omgaan met je mobieltje. Het lijkt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld: een smartphone. Vandaag de dag heeft bijna iedereen een smartphone. Papa en mama hebben er een, opa en oma hebben er een en je wereld vergaat als je telefoon niet meer bruikbaar is. De verwachting is dat onze aarde in 2020 al 6 miljard smartphone gebruikers heeft.

 Advertorial

Productie slecht voor milieu
Gelukkig hebben ze ook steeds vaker verbeterde specificaties. De iPhone 7 is bijvoorbeeld waterdicht. Laat je hem per ongeluk in de WC vallen? Dan is dat geen probleem. Maar hoe beter de telefoon, hoe beter de materialen. En deze materialen komen vaak uit conflictgebieden of uit gebieden waar weinig met milieu rekening wordt gehouden. De productie van de smartphones hebben hierom een hoge impact op het milieu. Aan de productie kunnen de consumenten helaas niks doen. Maar niet alleen de productie heeft impact op het milieu. Ook het gebruik ervan. In de volgende onderwerpen komt het gebruik aan bod, iets waar de consumenten zelf wel iets aan kunnen doen.

Maak een bewuste keuze
Gelukkig houden producenten zich ook steeds beter aan de milieuregels. Heb je dus een nieuwe telefoon nodig, ga dan eerst even op onderzoek uit welke producenten zich goed aan de milieu richtlijnen houden. Een bekend merk zoals Apple scoort erg goed. Een ander bekend merk zoals HTC scoort een stuk minder goed. Alle resultaten zijn te vinden op de website van Rank a Brand.


Reparatie telefoon

Een kapotte telefoon is vaak een nieuwe telefoon. Of laat je hem repareren? Dat laatste is nog een risicovolle beslissing. Tegenwoordig zijn er heel veel amateur reparateurs die gebruik maken van neppe onderdelen en er voor zorgen dat je mobieltje na de kortste keren niet meer werkt. Uiteindelijk ben jij degene die een nieuw mobieltje moet kopen. Dat is slecht voor je portemonnee en voor het milieu. Zorg er dus voor dat je jouw smartphone altijd laat repareren bij een betrouwbare winkel of bij je eigen provider.


Gebruik telefoon

Het beste is natuurlijk om er voor te zorgen dat je mobieltje niet kapot gaat of tenminste een stuk langer mee gaat. Dat kan op verschillende manieren. Denk aan een hoesje ter bescherming, plastic op het scherm dat zorgt voor minder krassen en de afsluiting van een verzekering. Daarnaast zijn er nog een aantal handige tips om je mobiel langer mee te laten gaan:

  • Laad de batterij op vóórdat hij onder de 40 procent gaat. Dat is beter voor je telefoon.
  • Gebruik geen snelle oplader. Deze produceren meer warmte en dat is slecht voor je mobiel.
  • Vermijd warme plekken voor je smartphone. Warmte doet je telefoon niet ten goede.
  • Laat je mobieltje niet langer aan de oplader liggen dan nodig is. Als je mobiel de 100% heeft bereikt, haal hem dan van de oplader
  • Kies voor energiezuinige instellingen

Recycle je kapotte mobieltje
Het recyclen van producten is een terugkerend onderwerp. Recyclen is heel goed voor het milieu, omdat onderdelen worden hergebruikt en niet worden verspild. Een telefoon die het nog goed doet kun je bewaren, verkopen of uitlenen aan een bekende. Maar een kapotte telefoon wordt vaak weggegooid. Gooi deze niet weg maar recycle de kapotte mobiele telefoons! Zo help je het milieu een beetje. Kijk op de website van Recyclemanager waar jij jouw mobieltje kunt recyclen.

Bron: Searchresult


Geplaatst door Advertenties

Advertenties

Waarom adverteren op Earth Matters?
Bij Earth Matters adverteren is: “adverteren vóór de doelgroep dóór de doelgroep”. Uw klanten en onze bezoekers zijn namelijk één en dezelfde...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van AdvertentiesLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Elke keer dat je een ander aanvalt, versterk je je eigen schuldgevoel. Daarom is geweldloosheid ook zo zinvol. Er valt tijdens je verblijf op aarde maar één mens te vergeven... en dat ben jij zelf. Jij bent de rechter. Jij bent de jury. En jij bent de gevangene.

Paul Ferrini – Ik ben de PoortBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.