Tour met bezorgde burgers langs de verwoestende effecten van schaliegaswinning: Gasland Tour

Treehugger

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:20006
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:We Are Change

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, (Schalie)gas, Milieu

Op zaterdag 16 maart 2013 trok een groep bezorgde burgers door Susquehanna County in de VS om met eigen ogen de gevolgen van fracking / schaliegaswinning te bekijken.

Het is onvoorstelbaar dat er nog onderzoeken moeten komen naar de effecten van schaliegaswinning. Verontreinigd water, massale uitbraak van ziekte onder dieren en mensen, landschapsverwoesting, ontploffingen, aardbevingen, water dat in brand vliegt en ga zo maar door.

Waar schaliegas gewonnen wordt is het land is voor generaties en generaties verpest. Dat de VVD en het CDA dat een prima idee vinden lag in de lijn der verwachting. Van de PvdA hoop je stiekum op iets meer, maar dat was vergeefs. Doordat de PvdA ineens zijn bezwaren voor schaliegaswinning introk was er een meerderheid en staat ook in Nederland de deur wagenwijd open voor deze ellende. In deze film zie je wat ons te wachten staat als we niets doen... 

Hier kun je de petitie tegen Schaliegas tekenen en/of St. Schaliegasvrij Nederland steunen.

Bron:

Wearechange.org


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Dit is mijn simpele geloof: We hebben geen tempels nodig en geen ingewikkelde filosofie. Onze eigen hersenen, ons eigen hart vormen onze tempel; de filosofie is goedheid.

Dalai Lama, Tibetaans monnikBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.