Nederland kan massaal van het gas af door nieuwe uitvinding

Nieuwe gasoplossing

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:25925
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, (Schalie)gas

Rectificatie, dit gaat helaas niet lukken door deze uitvinding. Lees het artikel van Lars Boelen: 

De Hardenberger Blauwe Doos A.K.A. Reduxion Ecoliner

(larsboelen.nl) Voor al mijn duurzaamheidsvrienden die elke dag met de poten in de modder keihard werken aan ECHTE #vangaslos oplossingen en ook platgebeld worden over “is dit wat“? Spoiler alert : NEE, meetgegevens helemaal onderaan : COP1)


(Earth Matters) De oude cv-ketel kan eruit, een nieuwe Reduxion Ecoliner erin, en de gasmeter gaat naar nul. Nederland kan met een Hardenbergse vinding massaal van het gas af. 

Voor Willie Schottman, de ontwikkelaar van de innovatieve verwarming, had de officiële presentatie op 31 januari op geen beter tijdstip kunnen komen. De discussie over gaswinning is in heel Nederland in volle gang. Het sluit aan op het voornemen van het kabinet om Nederland in 2050 helemaal gasvrij te hebben. ,,Wij bieden de mogelijkheid om dat ruimschoots te gaan halen", zegt Will Schotman.

De basis van zijn vinding is gebaseerd op 'lichtimpulsen en een samensmelting van technieken' waarvoor er inmiddels drie patenten zijn afgegeven. In combinatie met zonnepalen voor het opwekken van de benodigde energie geeft dit een compleet zelfvoorzienend verwarmingssysteem voor zowel bedrijfsruimtes als woningen. Een eerste installatie werkt sinds het najaar van 2017 bij Zeus Metaal in Hardenberg en daar is het gasverbruik sindsdien naar 0 is gegaan.

Particulieren kunnen de Ecoliner in de loop van dit jaar aanschaffen. In Hardenberg wordt nu een productiebedrijf opgezet dat 1.000 tot 1.500 Ecoliners per maand kan leveren. Het bedrijf is klaar voor de Nederlandse markt en de intentie is om zo snel mogelijk de stap over de grens te zetten.

Het apparaat gaat ongeveer 2.000 tot 2.300 euro kosten, dat is goedkoper dan het alternatief van de nu gangbare warmtepompen. Bijkomend voordeel is dat de oude gasgestookte ketel gewoon vervangen kan worden door de Ecoliner die aangesloten kan worden op het bestaande leidingensysteem. Geen ingrijpende werkzaamheden in de woning dus.

Vanuit de politiek is er belangstelling bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en ook het Nederlands Samenwerkingsverband Ondernemers (NSVO) spreekt van 'een zeer revolutionaire vinding.

Meer informatie: reduxion.nl

Bron: Earth Matters


Geplaatst door Arjan Bos

Arjan Bos

Mijn naam is Arjan Bos, ik ben vrijlieft, vader van vier kinderen en woon in Drenthe.

Een veelkleurig pallet aan ervaringen in allerlei reizen, banen en levensvisies vormden de basis voor het opzetten van Stichting Earth Matters...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Arjan BosLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wanneer je niets vraagt van de wereld, of van God, wanneer je niets wilt, niets zoekt, niets verwacht, dan zal de opperste toestand van geluk ongenodigd en onverwachts over je komen.

Sri Nisargadatta Maharaj, Indiaas Advaita-leraarBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.