Biomeilers voor gasdilemma Groningen | Video

Groningen boven gas

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:5649
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Groningen boven Gas

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, (Schalie)gas, (Verborgen) nieuws, Nederland

(Arjan Bos) Buig het Groninger gasdilemma om in de start van een duurzame revolutie. Met een simpel en billijk gebaar zou dat kunnen en daarmee een voorbeeld zijn voor de hele wereld die toekijkt wat hier gebeurt. Een aanzet tot de overstap naar decentrale energievoorziening, een begin van billijk compenseren voor meer dan 50 jaar leed en onrecht, gecombineerd met een forse impuls in de werkgelegenheid.

Dat is de inzet van de petitie Biomeilers voor gasdilemma Groningen waarmee aan de overheid en de NAM gevraagd wordt een deel van hun subsidies voor de fossiele industrie aan te wenden voor de aanschaf van een passende Biomeiler die aansluit bij de energiebehoefte van elk pand in noord Nederland binnen een straal van 40 km van een gaswinningslocatie, voor elke pandeigenaar die dat zou willen. Een daadkrachtige, duurzame en billijke geste naar iedereen die de ernstige nadelen ondervindt van de gaswinning. 

Een Biomeiler is een low-tech composthoop van houtsnippers van minimaal 8 m3, die gedurende een anderhalf tot 2 jaar een temperatuur tussen de 55 en 80 graden heeft. Via een warmtewisselaar van kunststof slangen waar water doorheen gepompt wordt, kan de warmte naar een woning of opslagvat getransporteerd worden. Dit kan vervolgens gebruikt worden voor de verwarming van o.a. huizen, bedrijfspanden en kassen, bijvoorbeeld voor het in de winter verbouwen van groente en fruit in de kas van je tuin. Als de temperatuur na anderhalf tot 2 jaar daalt, is er hoogwaardige houtcompost geproduceerd die gebruikt kan worden om de grond te verbeteren voor bijvoorbeeld voedselproductie. Met verse houtsnippers in de Biomeiler ga je een nieuwe cyclus van warmte tegemoet, gepaard met een lagere energierekening.

Whitepaper: Groninger gasdilemma

Facebook: Goningen Boven Gas 

Petitie: Biomeilers voor gasdilemma Groningen

Biomeilers voor gasdilemma in Groningen

Buig het Groninger gasdilemma om in de start van een duurzame revolutie. We vragen van de overheid en NAM het faciliteren van de overstap naar decentrale energievoorziening, een begin van billijk compenseren voor benadeelden in combinatie met een forse impuls in de werkgelegenheid.

Wij

organisaties, bedrijven, bekende Nederlanders, Groningers, Friezen, Drenthen en sympathisanten

constateren dat er

  • door de gasgerelateerde aardbevingen duizenden huizen, scholen en monumentale panden gescheurd, verzakt of ingestort zijn.

  • velen leven in onveiligheid, onduidelijkheid en onzekerheid.

  • een biomeiler is een grote composthoop waaruit warmte wordt onttrokken die nuttig gebruikt kan worden.

  • ondanks mooie woorden van de overheid en de NAM blijft de leveringszekerheid boven veiligheid staan en worden beloften niet nagekomen.

  • zware aardbevingen blijven aanhouden en het is tijd dat de samenleving in deze gebieden daadwerkelijk ondersteund wordt.

en verzoeken

de overheid en de NAM een deel van hun subsidies voor de fossiele industrie aan te wenden voor de aanschaf van een passende Biomeiler die aansluit bij de energiebehoefte van elk pand in noord Nederland binnen een straal van 40 km van een gaswinningslocatie, voor elke pandeigenaar die dat zou willen, als een daadkrachtige, duurzame en billijke geste.

Bron: Groningen Boven Gas


Gekoppelde documenten

Geplaatst door Arjan Bos

Arjan Bos

Mijn naam is Arjan Bos, ik ben vrijlieft, vader van drie kinderen en woon in Delft.

Een veelkleurig pallet aan ervaringen in allerlei reizen, banen en levensvisies vormden de basis voor het opzetten van Stichting Earth Matters...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Arjan BosLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik hou van jullie Christus. Ik hou niet van Christenen. Ze lijken totaal niet op jullie Christus.

Mahatma Gandhi, Indiaas staatsmanBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.