NAM past al jaren frackingmethode toe in Groningen en kondigt nieuwe locatie aan: Saaksum

Saaskum

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:8620
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
(Schalie)gas, (Verborgen) nieuws, Aarde en milieu, Nederland

(Earth Matters) Maandag berichtte RTV Noord dat de NAM de fracking-methode al jaren in Groningen toepast. "Het gebeurt al sinds de jaren vijftig, dus het is niet nieuw", zegt Henk Heeringa van de NAM. Naar blijkt paste de NAM deze methode ook al toe bij Kiel-Windeweer en Lauwerzijl. Nu liggen er plannen om in Saaskum naar schaliegas te boren. 

Dat de NAM (oftewel Shell en Exxon) die plannen heeft, is verbazingwekkend. Vooral na het uitkomen van zestig jaar systematisch bedrog aan het adres van de Groningers. Het meest schrijnend is echter niet de NAM, maar RTV Noord. Ondanks alles wat er in Groningen met gas is gebeurd, deed het nieuwsmedium zelf geen onderzoek, maar nam het bericht dat fracking veilig zou zijn van de NAM over.

Na het bekijken van slechts één goede documentaire is duidelijk dat schaliegas een regelrechte ramp is waar vele generaties na ons nog met de gevolgen kampen. Hieronder volgen een paar van deze documentaires.
Meer informatie over de gevolgen van fracking staat op deze pagina. Hier staan factsheets, films, wetenschappelijke onderzoeken, beleid en overheidspublicaties die allemaal aantonen dat elke schaliegaswinning of fracking niets minder dan een ecologische ramp van ongekende proportie is. Verplichte kost voor elke journalist.

Klik hier voor de actie van milieudefensie voor een mensenketen in Blijham op 12 en 13 juni 2015.

Bron: Earth Matters


(Milieudefensie) Zet vast in je agenda: 12 & 13 juni!

Waarom? De NAM wil een nieuwe boorlocatie openen in Groningen - bij het dorp Blijham! Om er te boren, én bovendien te fracken! Terwijl overduidelijk is dat Groningen meer dan genoeg onopgeloste problemen heeft door de gaswinning.

Samen met een groot aantal actiegroepen zeggen we daarom: NEE - tot hier en niet verder. Géén nieuwe gasboringen! Help jij ook mee?!

Voor mensen van buiten Groningen: we reizen al op vrijdag 12 juni aan het begin van de avond gezamenlijk naar Blijham af om ons op zaterdagochtend 13 juni aan te sluiten bij de grote menselijke keten van het collectief Nee NAM, niet boren in Blijham!

Hier meer informatie over de gezamenlijke mensenketen op zaterdag 13 juni. Informatie over reis en overnachting (neem een tentje mee!) volgt nog. Voor geïnteresseerden: we kijken tijdens de actietweedaagse ook vast vooruit naar de grote klimaattop in Parijs (aanstaande december). Want ook daar zullen we een simpele keuze moeten maken: stoppen met fossiele brandstoffen - in Nederland, én wereldwijd!

Bron: Milieudefensie


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik heb geleerd dat moed niet de afwezigheid van angst is, maar het overwinnen ervan. Een dapper man is niet hij die geen angst voelt, maar die zijn angst weet te overwinnen.

Nelson Mandela, ex-president van Zuid-AfrikaBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.