Nederland soeverein

Uit de euro

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:8323
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petities.nl

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Economie, Bedrijven, Europees Stabiliteit Mechanisme (ESM), Politiek

(Petities.nl | Ad Broere) Wij, mensen met Nederlandse nationaliteit, zijn van mening dat de EU, euro en banken ongeschikt zijn om daarmee de Nederlandse economie uit de crisis te loodsen. 
De Nederlandse overheid moet de soevereiniteit volledig terugnemen, gevolgd door een aantal maatregelen teneinde de economie te herstellen.

Wij

alle mensen met de Nederlandse nationaliteit.

constateren

Dat de EU, de euro en banken ongeschikt zijn om de economie uit de crisis te loodsen. De Nederlandse economie zakt steeds verder weg als gevolg van de aantasting van het besteedbare inkomen en de koopkracht, stijgende werkloosheid en faillissementen, lagere consumptie en investeringen, vastgelopen woningmarkt en vermindering van -kwalitatieve- werkgelegenheid.

en verzoeken

Een beleid te gaan voeren dat gericht is op versterking van de economie door: 

  • het terugnemen van de soevereiniteit, waardoor alle belangrijke beslissingen met betrekking tot de toekomst van de Nederlandse economie en samenleving onafhankelijk door de Nederlandse overheid worden genomen. 
  • het actief stimuleren van lokale en regionale economische initiatieven. 
  • het scheppen van een nieuwe Nederlandse munt voor binnenlands gebruik, voorlopig nog als complementaire munt naast de euro. 
  • het in circulatie brengen van schuldvrij en rentevrij geld via een publieke en onder democratische controle staande instelling. 
  • het aanwenden van de pensioenreserves -totaal ongeveer 1.000 miljard euro- voor de versterking van de Nederlandse economie in ruime zin. 
  • het stimuleren van het midden- en kleinbedrijf en innovaties die toepasbaar zijn op kleine(re) schaal. 
  • het spaargeld niet gebruiken voor het herkapitaliseren van banken maar voor versterking van de Nederlandse economie. 
  • een bailout voor burgers en bedrijven. 
  • een gegarandeerd basisinkomen voor alle Nederlandse huishoudens zolang de werkgelegenheid nog onvoldoende is.

LAAT HIER UW STEM GELDEN

Bron: petities.nl


Geplaatst door Ad Broere

Ad Broere

Auteur, spreker, adviseur, vernieuwer en inspirator.

Ik ben van mening dat het financiële systeem in zijn huidige vorm een groot gevaar vormt voor zowel het materiële als het geestelijke welzijn van de mens.  Praktijken, zoals nanotrading, ongelimiteerde speculatie met derivaten en grootschalig gokken op grondstoffen vergiftigen de economie en veroorzaken een steeds grotere instabiliteit, die uiteindelijk gaat leiden tot ineenstorting van het financiële systeem...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ad BroereLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Hoe 'Het zou moeten zijn' heeft nooit bestaan, maar mensen blijven proberen ernaar te leven. 'Hoe het zou moeten zijn' bestaat niet, er is alleen wat er is.

Lenny Bruce, Amerikaans stand-upcomedianBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.