De kracht van verbinden, de verdeeldheid van afscheiden…

Holding Hands

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:4998
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:HARTverwarmendWijs

Gekoppelde categorieen
Onderwijs en opvoeding

(HARTverwarmendWijs | Indi Hondema) De kracht van verbinden, de verdeeldheid van afscheiden… Eigenlijk is het zo simpel: verbinden heelt, afscheiden maakt kapot. 

Als we allen in verbinding leven - verbinding met eigen hart, verbinding van hoofd, hart en buik (aarding) en van daaruit verbinding met elkaar - ervaart iedereen in de samenleving de bedding die hij nodig heeft om wel op te kunnen varen, om te ontdekken en te ontwikkelen naar eigen talenten.

De wereld daagt ons wederom uit om het te zien. De conflicten, die wij geloven conflicten te zijn, helpen ons steeds weer de kracht van verbinding te ervaren.

Dat is wat HARTverwarmendWijs doet! We co-creëren. We bieden iedereen de plek waar hij/zij wel bij vaart om dat te doen wat onze gezamenlijke missie versterkt.

En juist in het land van heftige conflicten, in Israel, hebben we volop geleerd over democratische samenlevingen. We hebben stralende mensen ontmoet, burgers, burgemeesters, schoolhoofden, leerkrachten, leerlingen… Allemaal werken ze samen vanuit het principe ‘it takes a village to raise a child’. Al 130 mensen werken daar aan democratische modellen voor steden, scholen en andere omgevingen. Mensen ontdekken hun talenten, vinden een plek om ze te leven, worden gesterkt in wie ze zijn en wie ze samen zijn. En de allereerste vraag daar is: wat is je droom, je droom voor de school, voor de stad… Kijk eens naar dit filmpje:

Het fundament is gelegd door Yaacov Hecht.

Uit Israel komt ook een geweldig nummer We Can Work It Out, gezongen door een Palestijnse Israelische en een Joodse Israelische!

Wij willen dat principe naar Nederland brengen. We zijn er aan toe. Het is zo simpel!

Wil je meer weten, ons team versterken, neem dan gerust contact met ons op: [email protected]

SAMEN STERK!

HARTegroet Indi


Geplaatst door Indi Hondema

Indi Hondema

Hi! Ik ben Indi Hondema, generatie 40-ers, en moeder van een heerlijk kind, net tiener! Na vele omzwervingen in andere landen, leidinggevende banen in de hotellerie en facility-services voelde ik bij terugkeer naar Friesland dat ik het onderwijs in wilde...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Indi HondemaLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Je kunt de golven niet tegenhouden, maar je kunt wel leren te surfen.

Jon Kabat-Zinn, Amerikaans moleculair bioloogBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.