Even voorstellen: Democratische school "The next generation"

thenextgeneration

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:14846
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Earth Matters | diversen, Onderwijs en opvoeding, Inspiratie, Voor scholieren, Eigen producties, Earth Matters TV

(Earth Matters | door Natasja Depassé & Johan Herder) We zijn op bezoek geweest bij Lukretia Bressers. Zij is directeur van de democratische school The Next Generation in Drachten, dat afgelopen september haar deuren heeft geopend.

Lukretia liep tegen veel problemen aan in het reguliere onderwijs, als docent, maar ook met haar kinderen. Dit heeft haar doen besluiten een eigen school op te zetten. De school biedt passend onderwijs voor leerlingen vanaf 10 jaar en ondersteund de eigen ontwikkeling op sociaal, emotioneel, maatschappelijk, intellectueel, economisch, creatief en cognitief gebied.

Het onderwijs is persoonlijk en afgestemd op de behoeften, doelen en passies van de leerling. Het kent een duidelijke andere positieve benadering door zowel vak als project onderwijs aan te bieden, zodat de leerlingen zelf vorm kunnen geven aan hun leerproces. Iedereen is van harte welkom op  deze school, ongeacht een label of risico op vroegtijdig verzuim, maar in het bijzonder leerlingen die graag ander onderwijs willen waar zij zelf de regie van hun ontwikkeling in handen mogen houden of in de categorie van meer begaafd vallen. 

www.sico-thenextgeneration.nl

Bron: Earth Matters


Geplaatst door Johan Herder

Johan Herder

Geboren in het jaar 1984 en opgegroeid in Friesland. Met een passie voor film en video in Leeuwarden Communicatie & Multimedia design gestudeerd. Eenmaal afgestudeerd zag ik mijn kans schoon om het even lekker anders te doen! Heb mijn tas ingepakt en ben naar de Balkan gereisd waar ik een half jaar in een community heb geleefd...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Johan HerderLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Angst is een zeer doeltreffend werktuig om de ziel van een individu te verwoesten - en de ziel van een volk.

Anwar Sadat, Egyptisch staatsmanBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.