Een democratische leerplek voor uw (thuiszittende) kind!

Democratisch onderwijs

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6856
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:HARTverwarmendWijs

Gekoppelde categorieen
Acties, Onderwijs en opvoeding

(Indi Hondema) Gestart per 1 september 2013: de vernieuwende school voor zowel basis (v.a. 10 jr) als voortgezet onderwijs! www.sico-thenextgeneration.nl

Onze school zal bekostigd zijn als wij voor 1 oktober voldoende ingeschreven leerlingen hebben! Wij hebben het team, de ruimte, de inzichten en de mogelijkheden voor onderwijs op maat, met de bedoeling kinderen te bedienen op hun recht op onderwijs vanuit de fundamentele waarden van het mens-zijn. Wij bieden een professioneel fundament voor een individueel leerplan waarin het kind op verschillende niveau's in verschillende interessegebieden kan werken in een eigen tempo. Het kind is regisseur van zijn eigen onderwijs-doelstellingen.

Steeds meer ‘anders begaafde’ kinderen lopen vast in het reguliere onderwijs. De cijfers liegen er niet om.Ook politiek Den Haag begrijpt inmiddels dat er iets moet gebeuren voor de kinderen van deze tijd t.o.v. een leerplichtwet van bijna 100 jaar oud. Inmiddels zijn we al gestart met een kleine groep kinderen. Kinderen die te kampen hadden met onderwijsverdriet. Kinderen die  uiteindelijk vaak slimme leerlingen blijken te zijn, vaak met talenten die niet in het toetsingskader van het reguliere onderwijs passen. Het onderwijssysteem is wel aan het veranderen maar gaat nog veel te langzaam en de kinderen van nu worden daarin niet goed meegenomen. Daar biedt THE NEXT GENERATION een oplossing voor. THE NEXT GENERATION wil er overigens zijn voor ALLE kinderen, ook kinderen die prima mee kunnen komen in het reguliere onderwijs, maar liever kiezen voor meer zelfsturing. THE NEXT GENERATION kent een volledig zorgplan,-schoolplan, -begeleidingsplan, een team van experts op verschillende gebieden en biedt ook de gelegenheid een diploma op eigen niveau te halen.

Beste lezer, als u onze intentie begrijpt, wilt u ons dan steunen?

  • Door te overwegen uw thuiszittende kind aan ons toe te vertrouwen?
  • Door te overwegen uw schoolgaande kind het onderwijs te bieden wat u en zij/hij passender vinden?
  • Door anderen in uw omgeving te attenderen op deze mogelijkheid voor de kinderen van deze tijd?
  • Door deze oproep zoveel mogelijk te delen?

Met HARTegroet, het team van The Next Generation!


Geplaatst door Indi Hondema

Indi Hondema

Hi! Ik ben Indi Hondema, generatie 40-ers, en moeder van een heerlijk kind, net tiener! Na vele omzwervingen in andere landen, leidinggevende banen in de hotellerie en facility-services voelde ik bij terugkeer naar Friesland dat ik het onderwijs in wilde...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Indi HondemaLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

If you want to be happy, be!

Leo Tolstoy, Russian author and philosopherBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.