Groen Cement verwelkomt 100e metselaar

Groen Cement

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6870
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Groen Cement

Gekoppelde categorieen
Onderwijs en opvoeding, Duurzaam in bedrijf

Stichting Groen Cement wil alle mensen en organisaties die zich bezighouden met kinderen en natuur met elkaar verbinden. Op die manier wil Groen Cement bouwen aan een toekomst waarin kinderen in de natuur vanzelfsprekend zijn. En om te bouwen heb je metselaars nodig. Emy Huybrechts is de honderdste metselaar.

Kinderen zijn de volwassenen van morgen en natuur is de basis van ons bestaan. Daarom zijn kinderen en natuur zo belangrijk voor de toekomst van onze aarde. Groen Cement is in 2010 opgericht met de idee een platform te bieden waar professionals in de kinderopvang en professionals op het gebied van natuur en milieu elkaar kunnen ontmoeten, informeren, inspireren, motiveren en inschakelen.

Groen Cement werkt met vrijwilligers, de zogenaamde metselaars, die elk op eigen wijze een bijdrage leveren aan het realiseren van de doelstelling. Emy Huybrechts meldde zich aan als metselaar en was blij verrast dat ze de honderdste was. "Ik werk sinds augustus 2010 als leidster bij Kinderdagverblijf de Beestenboel in Roermond. We verzorgen kinderopvang op een echte boerderij. Ik realiseer me dat ik bof met zo'n mooie locatie. Eigenlijk weet ik niet beter dan dat we met de kinderen naar buiten gaan. Naar de stallen met de koeien, eieren zoeken bij de kippen, het bos in, de wei in. We spelen in het hooi, eten en slapen buiten wanneer mogelijk en buiten is altijd wel iets te vinden om mee te knutselen. Als metselaar zal ik mijn best doen om groene activiteiten onder collega's te promoten."

De Beestenboel is een van de eerste kinderdagverblijven in Nederland dat het Kwaliteitsmerk Groen Cement kreeg en zich Groene Kinderopvang mag noemen.

PS Meer metselaars zijn welkom!
Informatie: www.groencement.nl


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Dit is mijn simpele geloof: We hebben geen tempels nodig en geen ingewikkelde filosofie. Onze eigen hersenen, ons eigen hart vormen onze tempel; de filosofie is goedheid.

Dalai Lama, Tibetaans monnikBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.