Masterclass Duurzame Ontwikkeling | 19 - 21 april 2013 | Huissen (Gelderland)

MDO

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights


(Duurzame Ontwikkeling) De wereld kan nog wel wat duurzame doeners en denkers gebruiken. Met die gedachte organiseert Young & Fair in samenwerking met het Belgische Act4Change de Masterclass Duurzame Ontwikkeling in het Dominicanenklooster te Huissen (Gelderland) in het weekend van 19-21 april.
 
De masterclass wordt voor het eerst in Nederland georganiseerd en is bedoeld voor studenten en young professionals die duurzaamheid meer willen integreren in hun professionele loopbaan. Voormalig minister van Milieu Jacqueline Cramer verricht de opening.
 
Coördinator van de masterclass Sanne Korteweg: “De Masterclass Duurzame Ontwikkeling is een mooie gelegenheid voor Nederlandse en Vlaamse jongeren om hun kennis en netwerk te vergroten op het gebied van duurzaamheid. Het weekend kent naast een plenair programma vier verdiepende trajecten waaruit de deelnemers kunnen kiezen. Deze trajecten bestaan ieder uit drie masterclasses, opgedeeld in theorie, casus en praktijk. En naast dit programma is er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning en netwerken.” 

Trajecten
Deze editie worden de volgende trajecten aangeboden: Ondernemerschap, Impact, Water en Voedselsystemen. Sprekers zijn onder andere Jan Jonker, hoogleraar Duurzaamheid Nijmegen Radboud Universiteit (traject Ondernemerschap), Edith Lammerts van Bueren, hoogleraar Wageningen UR en tevens voorzitter van de denktank:  Integrale duurzame Landbouw & Voeding. Nijmegen Radboud Universiteit (traject Voedselsystemen), Bouwe Taverne Nyenrode University, adviseur en opleider in duurzaam ondernemen (traject Impact) en Katja Portegies van de Delta Commissie (traject Water).
 
Per traject is er ruimte voor 15 tot 20 deelnemers. Hierdoor is er veel ruimte voor interactie tussen sprekers en deelnemers. In het plenaire programma worden onder meer ‘Open Spaces’ georganiseerd zodat deelnemers onderling kennis kunnen uitwisselen.
 
Voor meer informatie en opgave zie: www.duurzameontwikkeling.eu
Let op: Het weekend biedt plaats aan 75 deelnemers. VOL=VOL!

Like en volg de masterclass via: Facebook en Twitter  #MDO2013NL

Samenwerking Young & Fair en Act4Change
Young & Fair is hét fair trade platform van Nederland voor én door jongeren (16 - 30 jaar) geïnteresseerd en/of actief in de wereld van eerlijke handel. De stichting streeft ernaar om kennis over eerlijke handel te vergroten en hiermee de markt voor Fairtrade producten te verruimen. Act4Change is een Belgische jongerenorganisatie die werkt aan een duurzame samenleving door jonge voortrekkers voor duurzame ontwikkeling te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Met de masterclass willen beide organisaties een ontmoetingsplek bieden aan jongeren die meer willen weten over duurzame ontwikkelingen en hierover ideeën willen uitwisselen met elkaar en met experts.

Bron: www.duurzameontwikkeling.eu


Geplaatst door Jan Louwes
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik hou van jullie Christus. Ik hou niet van Christenen. Ze lijken totaal niet op jullie Christus.

Mahatma Gandhi, Indiaas staatsmanBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.