Ricardo Semler op TED | Nu ook over nieuwe stijl onderwijs

Ricardo Semler - TED

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:9093
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:TED: ideas worth spreading

Gekoppelde categorieen
Onderwijs en opvoeding, Bedrijven, Aarde en milieu, Economie, (Verborgen) nieuws

(Agus Judistira) Ricardo Semler is een opvallende en succesvolle zakenman. Door zijn aparte manier van 'leidinggeven' bewijst hij dat meer vertrouwen, autonomie, minder controle, en meer aandacht aan geluk juist succesvoller is dan de gangbare methoden. Nu heeft hij ook dezelfde revolutionaire ideeën voor het onderwijs ontwikkeld.

In deze presentatie van twintig minuten legt hij uit hoe hij meer menselijkheid introduceert in typische bedrijven die aanvankelijk veel regels heeft. Wat later ontvouwt hij zijn iedeeën voor een nieuw soort onderwijs die meer motivatie, geluk en uiteindelijk meer resultaat en wijsheid zou moeten opbrengen.

Bron: TED Talks


Geplaatst door Agus Judistira

Agus Judistira

Arjan Bos ken ik al een paar jaren omdat ik met hem soms interessante artikelen / videolinks via e-mail heb uitgewisseld, zelfs al voordat Earth-Matters er was. Daarna heb ik ook een paar jaren als vrijwilliger bij Orongo, de webwinkel, gewerkt. Dat ik nu artikelen op Earth Matters mag plaatsen, is eigenlijk een vanzelfsprekende stap...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Agus JudistiraLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Spelen omvat een geniale niet te definiëren energie, die op onnavolgbare wijze het binnenste verbindt met diens ware bron. En ware geaardheid zal zich weldra uiten, in zelf scheppend vermogen.

Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.