De minder bekende zijde van John Perkins: Over de wijsheid van planten

John Perkins

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:4735
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:YouTube

Gekoppelde categorieen
Sjamanisme en natuurvolken

(Agus Judistira) John Perkins, beter bekend als de 'Economic Hitman', werd dit keer van een andere zijde belicht.

In zijn jongere levensjaren werd hij ooit acuut ziek. Een sjamaan kwam naar hem toe en bood hem hulp aan. In een ceremonie kreeg John Perkins toen Ayahuasca toegediend. Het Ayahuasca visioen legde uit dat hij niet echt ziek was, maar dat hij door zijn ouders geconditioneerd was om hyper hygiënisch te leven. Wanneer hij voedsel eet die niet volgens de westerse hygiënische standaard geprepareerd was, hij dus onbewust aan zichzelf suggereert dat hij daarvan ziek zou worden. Wat natuurlijk ook uitkwam.

In dit interview wordt het achtergrondverhaal van John Perkins, voordat hij Economic Hitman werd, duidelijk. De relatie van planten en natuurgeesten met de mens wordt benadrukt. Geen ingewikkelde filosofische formuleringen, maar nadruk op dromen en belevenis.


Geplaatst door Agus Judistira

Agus Judistira

Arjan Bos ken ik al een paar jaren omdat ik met hem soms interessante artikelen / videolinks via e-mail heb uitgewisseld, zelfs al voordat Earth-Matters er was. Daarna heb ik ook een paar jaren als vrijwilliger bij Orongo, de webwinkel, gewerkt. Dat ik nu artikelen op Earth Matters mag plaatsen, is eigenlijk een vanzelfsprekende stap...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Agus JudistiraLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het kostte me vier jaar om te schilderen als Raphael, maar een heel leven om te schilderen als een kind.

Pablo Picasso, Spaans kunstenaarBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.