Smelt Het Ijs In Je Hart!

Angaangaq

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:11273
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Ananda

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Sjamanisme en natuurvolken, Boeken, Media en agenda

(Ananda) De boodschap van Angaangaq, de sjamaan uit Groenland, is glashelder: 'Zolang we niet leren hoe je het ijs in je hart kunt laten smelten, zal de wereld niet veranderen. En als de wereld niet verandert, zijn we overgeleverd aan het smelten van de ijskappen op de Noord- en de Zuidpool.' Met het oog op de ecologische crisis en de klimatologische veranderingen door het smelten van de ijskap in zijn geboorteland, kreeg Angaangaq al heel vroeg de opdracht van zijn stamoudsten om de spirituele boodschap van de Eskimo's uit te dragen. Deze missie voerde hem de afgelopen dertig jaar naar veertig landen en vijf continenten. Angaangaq inspireert ons om liefdevoller om te gaan met onszelf en anderen en meer in harmonie te leven met de natuur. Smelt het ijs in je hart! is opgebouwd uit korte, thematische teksten, zoals geven en nemen, stilte, gebed, genezing, planten en dieren, familie, vriendschap, seksualiteit, de seizoenen en ceremonieën. 

'Het leven is een ceremonie in zichzelf,' citeert Angaangaq zijn grootmoeder. Hoe beginnen we daarmee? We beginnen met een glimlach. 

De naam Angaangaq betekent letterlijk 'Man die eruitziet als zijn oom'. Hij is sjamaan, healer, verhalenverteller en spiritueel leidsman van de Kalaallit Eskimo's in West-Groenland. Filosoof-publicist Christoph Quarch zorgde ervoor dat Angaangaq zijn spirituele boodschap kon boekstaven.
 
Recensie(s)
 
NBD|Biblion recensie
De religiositeit van de Eskimo's kan men paganistisch noemen: een leven dicht bij de natuur, een gevoeligheid voor de diepere dimensies van het bestaan en van de natuur. In dit paganisme is de sjamaan de spirituele deskundige en begeleider. De auteur staat in de sjamanistische traditie van de Eskimo's van Groenland. Traditioneel maken sjamanen hemelreizen en onderwereldreizen en hebben dan contact met goden en geesten. De auteur kent dit ook maar vat het sterk metaforisch/psychologisch op als reizen door iemands onderbewuste en hogere zelf. Hierbij blijft echter de gevoeligheid voor de natuur en de krachten achter de natuur. Doel van zijn boek is om de westerse mens in goed contact te brengen met deze diepere lagen van het bestaan. Nu is de westerse mens sterk vervreemd van zijn wortels en zijn spiritualiteit. Deze westerse mens moet leren 'het ijs in zijn hart te laten smelten', zodat hij harmonieuzer kan bestaan, vooral in harmonie met de natuur en zichzelf. De auteur geeft zijn visie op vele aspecten van het leven: de dood, de vier levensfasen, veel dieren, de zweethut, het lagere en hogere zelf, de ziel, de vredespijp etc. De auteur geeft goed aan hoe zijn spiritualiteit de moderne mens van dienst kan zijn. Een nuttig, gevoelig boek. Met zwart-witte en kleurenfoto's.
  • Auteur: Angaangaq
  • Prijs: 23,95 euro
  • ISBN: 9789069639369
  • Uitgever: Altamira-Becht 


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

In times of universal deceit, telling the truth is a revolutionairy act.

George OrwellBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.