Mine - Story of a Sacred Mountain

still from video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:5911
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Survival International

Gekoppelde categorieen
Films, Sjamanisme en natuurvolken, Bewustzijn

Deze korte film vertelt het verhaal van de Dongria Kondh en de heilige Nyamgiri heuvels die zowel hun woonplaats als hun ziel zijn. Deze mensen noemen zichzelf Jharnia, ofwel ‘beschermers van de waterlopen’, omdat zij zorg dragen voor hun heilige berg en de levengevende rivieren die in de dichte bossen ontspringen.

Het Britse bedrijf Vedanta wilde deze prachtige mensen van hun grond in de Indische deelstaat Orissa verdrijven om er een bauxiet-mijn te gaan ontginnen. Met de hulp van Survival International en heel veel supporters uit de hele wereld, slaagden de Dongria Kondh er in 2010 in om de plannen van Vedanta te verijdelen.

Survival International is een beweging die zich inzet voor inheemse stammen. Ze hebben ook een Nederlandstalige website, met veel informatie en nieuws over inheemse stammen: www.survivalinternational.nl


Geplaatst door Els Van Sonhoven

Els Van Sonhoven

Els studeerde Germaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit Antwerpen en verdiepte zich in rituele vormen van theater en dans aan het Trinity College in Dublin. Ze deed de driejarige opleiding therapeut Interactionele Vormgeving en de jaaropleiding permacultuur, en kreeg les van verschillende leraars...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Els Van SonhovenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

In het leven van ieder mens komt een moment waarop het innerlijk vuur dooft. Het laait weer op als gevolg van een ontmoeting met een ander mens. We moeten dankbaar zijn voor die mensen die het vuur van de innerlijke geest weer ontsteken.

Albert Schweitzer, Duist arts en filosoofBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.